Andaluzija - 8 dana

/ Evropski gradovi 2019 / Avionom

TERMINI: 03.04.2019.;

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (03.april)                    Beograd – Minhen – Malaga - Benalmadena 

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Minhen u 06:30h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1727, dolazak u Minhen u 08:00h. Nastavak putovanja za Malagu na liniji LH1834 u 10:30h., dolazak u Malagu u 13:30h. Sledi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada obuhvata: vožnju glavnom ulicom Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova... Sledi transfer do hotela u Benalmadeni. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (04.april)                  Benalmadena – Ronda - Benalmadena                             

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Benalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan (05.april)                  Benalmadena                        

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i odmor.

4.dan (06.april)                 Benalmadena – Granada (Alhambra) - Kordoba       

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Poseta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najlepši pogled na grad. Sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (07.april)                  Kordoba – Sevilja               

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (08.april)                 Sevilja       

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.

7.dan  (09.april)                Sevilja         

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na flamenko veče. Noćenje.

8.dan  (10.april)                Sevilja – Minhen - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma. Let za Minhen na liniji LH1823 u 13:55h, dolazak u Minhen u 16:40h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1726 u 21:05h, dolazak u Beograd u 22:35h. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

03.04. – 10.04.2019.

8 dana / 7 noćenja

THB TORREQUEBRADA 4*/ Benalmadena

 LOS OMEYAS 2*/ Kordoba

 TRH ALCORA 4*/ Sevilja

1/2

BB

 855

1/1

1065

     Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom

 

OPISI HOTELA:

THB TORREQUEBRADA 4*, Benalmadena   www.thbhotels.com

Lokacija: Nalazi se na plaži, u letovalištu Benalmadena. Od centra Malage je udaljen oko 15 km, a od aerodroma 12 km. Sobe: Ukupno 350 soba, svaka ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, wi-fi internet konekciju, klima uređaj, mini bar i balkon. Hotelski sadržaj: Osim restorana, hotel ima spoljašnji i unutrašnji bazen, wllness centar, bar i kazino.

 

LOS OMEYAS 2*, Kordoba  www.hotel-losomeyas.es

Lokacija: Nalazi se u staroj jevrejskoj četvrti, nedaleko od svih najznačajnijih turističkih znamenitosti. Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, TV, klima uređaj, sef i wi-fi internet konekciju. Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su restoran i bar.

 

TRH ALCORA 4*, Sevilja  www.trhalcora.com

Lokacija: Nalazi se oko 4 km od centra Sevilje, sa kojim je dobro povezan organizovanim shuttle bus prevozom uz doplatu. Od aerodroma je udaljen oko 13 km. Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, klima uređaj, wi-fi internet konekciju, mini bar i sef. Hotelski sadržaj: Osim bazena, hotel u svom sastavu ima restoran, bar i fitnes centar.

 Oktopod Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Malaga / Sevilja-Minhen-Beograd kompanijom Lufthansa
  • 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Benalmadeni, 1 noćenje u hotelu kategorije 2* u Kordobi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji)
  • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
  • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi i tvrđava Alhambra u Granadi)
  • Vodič na srpskom jeziku
  • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Aerodromske takse 175€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
  • Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji nisu pomenuti u programu (Flamenko veče – 45 eur, za minimum 20 prijavljenih putnika)
  • Putno zdravstveno osiguranje

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata)

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata svakog 15-og u mesecu

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, na 6 rata.

Napomene:HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

PUTNA DOKUMENTA: 

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA

OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

CENOVNIK BR. 1 VAŽI OD 14.11.2018. 

Opšti uslovi putovanja turističke agencije su sastavni deo ovog programa

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE