Kapadokija - 8 dana

/ Evropski gradovi 2019 / Avionom

TERMINI: 27.04.2019.;

KAPADOKIJA

KRUŽNA TURA KROZ ANADOLIJU:

NEVŠEHIR, GOREME, UĆHISAR, SULTANHANI, KONJA, DENIZLI I PAMUKALE, ANTALIJA...

Program putovanja:

1. dan (27. april - subota) BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR

Sastanak putnika savodičemna beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona,kod šaltera agencije u 07:15h. Let za Istanbul aviokompanijom Turkish Airlines (TK 1082)u 09:15h. Sletanje u Istanbul po lokalnom vremenu u 12:00h. Nastavak putovanja za Nevšehir (letTK 2008) u 17:20h. Sletanje u Nevšehiru 18:40h. Nakon pasoske kontrole I preuzimanja prtljaga, transfer do hotela. Smestaj u hotel.Večera.Noćenje.

2. dan (28. april  - nedelja) ČAVUSIN – GOREME – UČHISAR

Nakon doručka, polazak u razgledanje centralnih oblasti Kapadokije. Vožnja kroz neobičnu dolinu Devrent, gde je priroda izmaštala najneobičnije oblike u kamenu. Čitav predeo ispunjen je vulkanskim stenama kupastog oblika. Put nastavljamo ka gradu Čavusın, koga zovu “grad duhova”, zbog čudnog, napuštenog naselja. Zatim sledi obilazak impozantne Pašabag doline ili Pašinih vinograda. Nastavljamo ka Zelve muzeju na otvorenom. Nakon razgledanja, put se nastavlja ka Avanosu, gde ćemo napraviti pauzu za odmor i individualni ručak. Popodnevno razgledanje nastavljamo posetom najlepše sačuvanim delima Vizantijske umetnosti, u mestu po imenu  Goreme. Tu se nalazi veliki broj oslikanih pećinskih ranohrišćanskih kapela i crkava koje predstavljaju izuzetan muzej na otvorenom. Čitava oblast Goreme je 1985.godineuvrštenanalistuUNESCO-a.Nakonrazgledanja, vožnju nastavljamo ka Ućhisar tvrđavi, podignutoj na jednoj od najviših tačaka oblasti, odakle se pruža divan pogled na panoramu Goremea, na Dolinu ljubavi i Dolinu golubova ili Guvercinlik. Povratak u hotel.Večera.Noćenje.

3. dan (29. april- ponedeljak) DERINKUJU – IHLARA VADİSİ

Fakultativni izlet – let balonom (cena 160 EUR). Doručak. Razgledanje započinjemo posetom odlično sačuvanom podzemnom  gradu Kapadokije iz antičkog doba. Otkriveno je osam nivoa ovog podzemnog naselja koje seže do preko  60 metara dubine.  Od 1969. godine Derinkuju je otvoren za posetioce koji mogu obići četiri gornja nivoa. U nastavku dana poseta Ihlara dolini kojom protiče reka Melendiz. Nakon šetnje, pauza u lokalnom restoranu za individualni ručak. U popodnevnim satima poseta crkvi Selime koja je uklesana u stenu. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan (30. april - utorak)KAPADOKIJA – SULTANHANI (130Km)  -  KONJA (115Km)

Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo ka gradu Sultanhanı u kome se nalazi najveći i najstariji Kervansaraj u Anadoliji, izgrađen jos davne 1229. godine. Nakon obilazka Kervansaraja put nastavljamo ka gradu Konji. Po dolazasku,  poseta muzeju Mevlana, koji je najpoznatija  građevina Konje, sagradjena 1274. godine. Tu se nalazi grobnica velikog pesnika I filozofa Celadina Rumija Mevlana, osnivača derviškog reda, koji je živeo u XIII veku. U nastavku razgledanja, odlazak na Aladinovo brdo (Alaaddin Tepesi), gde se nalazi park  Aladin, džamija sultana Aladina  i ostaci seldžučke palate Alaaddin Keykubat Sarayi iz XII veka. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje u Konji.

5. dan (01. maj - sreda)KONJA – DENIZLI  ( PAMUKKALE )  (402Km )

Doručak. Polazak ka oblasti Denizli i prirodnom čudu koje se zove “tvrđava od pamuka”  ili Pamukkale. Usputne kraće pauze radi odmora I osveženja. Poseta jednom od najpoznatijih arheoloških nalazišta u Turskoj – Hierapolis. U antičkom naselju Hierapolis, nalaze se ostaci kupatila, hramova, pozorišta i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika. Nakon razgledanja Hierapolisa i Pamukala,  smeštaj u hotel. Večera. Noćenje u Denizliju.

6. dan (02. maj –četvrtak)DENIZLI – ANTALIJA ( 250 Km)

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja u pravcu Antalije. Po dolasku, razgledanje grada. Stari grad I Hadrijanova kapija. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan (03. maj–petak) ANTALIJA    

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Perge i Aspendos (cena 30 evra /po osobi za minimum 10 prijavljenih). Istočno od Antalije, na svega 40 km, nalazi se arheološko nalazište Aspendos koje su  osnovali grčki kolonisti, nakon trojanskog rata. Veličanstveno pozorište, izuzetno sačuvano, ima  najbolju akustiku na svetu. Ovde se i danas održavaju operski, baletski, muzički i filmski festivali. Perge je bio glavni grad Pampilije, a njegovi ostaci svedoče o nekadašnjoj veličini i značaju.  Bio je poznat po Artemidinom hramu, termalnim kupatilima, velikoj agori, stadionu... Večera. Noćenje.

8. dan (04. maj – subota)  ANTALIJA -  ISTANBUL - BEOGRAD    

Doručak. Slobodno vreme do polaska na transfer ka Antalijskom aerodromu. Let turskom avio kompanijom Turkish Airlines (TK 2433) u 15:15h. Dolazak u Istanbul  16:40h , nakon kraće pauze let nastavljamo let za Beograd u 18:45h (let TK 1083).Dolazak u Beograd u 19:25h.

Cenovnik i uslovi plaćanja:KAPADOKIJA

KRUŽNA TURA KROZ ANADOLIJU:

NEVŠEHIR, GOREME, UĆHISAR, SULTANHANI, KONJA, DENIZLI I PAMUKALE, ANTALIJA...

Cene su po osobi u € za navedeni program

HOTELI  4*

USLUGA

TIP SOBE

CENA

Kapadokija Hill Hotel & Spa 3*superior - www.kapadokyahill.com

Konya Dündar Hotel 4* - www.dundarotel.com

Denizli Park Dedeman Hotel 4* - www.dedeman.com

Grand Park Lara 4* - https://www.corendonhotels.com.tr/grand-park-lara

 

HB

1/2

850

Doplata za 1/1

145

treća osoba 1/2 + 1

830

cena za dete          1/2 + chd

590

Legenda:1/2 - dvokrevetna soba;1/1– jednokrevetna soba; 1/2 +1 – dvokrevetna soba sa pomoćnim krevetom; 1/2 + chd - dvokrevetna soba, dvoje odraslih i dete (2-11,99godina);HB - polupansion (doručak/večera). Doručak/večera u hotelu - samoposluživanje/meni (izborvišejela).

Pomoćni krevet: U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije, što može značajno uticati na prostor u hotelskoj sobi i udobnost smeštaja treće osobe.

 

U cenu aranžmana je uključeno:

-  prevoz avionom, direktan let Beograd – Istanbul – Nebšehir i Antalija – Istanbul - Beograd;

-  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima  4*(lokalne kategorizacije) u Kapadokiji, Konji, Denizliju i Antaliji - noćenje sa doručkom i večerom;

-  organizovani transferi klimatizovanim turističkim autobusom  i navedena razgledanja sa ulaznicama  i stručnim vodičem prema programu;

-  troškovi organizacije putovanja, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu aranžmana nije uključeno:

-  aerodromske takse 175 po osobi, za putnike o decu od 2-11,99 godina. Bebe placaju 15 EUR aerodromsku taksu (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije).

- fakultativni izleti sa profesionalnim vodičem

- obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja.

-  napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 25€ po osobi, ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji.

-  međunarodno zdravstveno osiguranje  

 

Fakultativni izleti sa vodičem:

Opisi izleta i cena, sadržani su u programu putovanja.

IZLET

Cena po osobi u evrima

KAPADOKIJA – let balonom

160 €

PERGE I ASPENDOS

30 €

Napomene:Opis hotela :

Kapadokija Hill Hotel & Spa 3*superior - www.kapadokyahill.com

Konya Dündar Hotel 4* - www.dundarotel.com

Denizli Park Dedeman Hotel 4* - www.dedeman.com

Grand Park Lara 4* - https://www.corendonhotels.com.tr/grand-park-lara

 

Uslovi plaćanja :

Cene su izražene u Evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata)

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, svakog 15-og u mesecu.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, na 6 rata

 

Hotelski smeštaj:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao I da sam plati ovu dodatnu uslugu. Ako pravila hotela nalažu putnik treba na check in-u da preda odgovarajući depozit ili kopiju kreditne kartice. Visinu depozita propisuje hotelijer. Ukoliko depozit ne bude iskorišćen ili bude delimično iskorišćen putniku se refundira ostatak iznosa

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJAjer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 15

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Cenovnik broj 1.od 20.02.2019

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE