Korzika - 4 dana

/ Evropski gradovi 2017 / Avionom

TERMINI: 19.10.2017.;

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak, 19.10.2017)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije Eurojet Travel 702 dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Ajačo kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Ajačo, panoramsko razgledanje grada sa vodičem, komercijalna luka, bulevar Napoleona, trgovi kardinala Feša i De Gola. Nakon toga pešačka tura obilaska starog jezgra grada (bez ulaska u objekte): pešačka i šoping ulica kardinala Feša ( ujaka Napoleona Bonaparte) i istoimeni muzej koji posle Luvra ima najbogatiju kolekciju slika italijanskih majstora. Šetnju nastavljamo u srce starog grada u kome se nalazi rodna kuća Napoleona Bonaparte, danas pretvorena u muzej. Slobodno vreme u starom gradu u kome se nalazi mnoštvo kafea i prijatnih malih restorana. U dogovoreno vreme transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan (Petak, 20.10.2017)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni celodnevni izlet u Sarten i Bonifačo. Polazak iz hotela u 09:00 h i vožnja od oko sat vremena do gradića u unutrašnjosti južnog dela ostrva. Poznat je po odličnim vinima, starim kućama-tvrđavama , lavirintima uskih ulica i prolaza kao i po neuobičajenoj procesiji koja se događa svake godine na veliki petak pred Uskrs-Katenaču. Kratka šetnja do glavnog trga i crkve Sen Mari i slobodno vreme od oko sat vremena.

Nastavak puta do Bonifača, najjužnijeg mesta ostrva Korzike. Bonifačo se nalazi na poluostrvu od belog krečnjaka, što čitavom mestu daje blještavilo koje se ne sreće na drugim mestima. Između poluostrva i kopna Korzike smeštena je sakrivena luka nekada gusarska baza i ratna luka Đenovljanske mornarice, danas moderna marina sa mnoštvom jahti i jedrilica. Pored luke je divno šetalište ( kej Kompareti) sa luksuznim prodavnicama ali i slatkim ugostiteljskim radnjama ( prepokruka – sladoled u Bonifaču). Do gornjeg starog grada smeštenog u zidinama vodi stepenište ili turistički vozić. Vožnja turističkim vozićem do starog grada, kratka šetnja po utvrđenom gornjem gradu i slobodno vreme za ručak i uživanje. Povratak u hotel oko 17:00 h . Slobodno vreme. Noćenje

3. Dan ( Subota, 21.10.2017)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za u Korte i Bastiju. Polazak iz hotela u 09:00h i vožnja do Korte-a( oko 1h 45 min), “srca Korzike”. Korte je bio prestonica nezavisne Korzike u kratkom periodu samostalnosti ovog ostrva i pečat gradu je ostavio otac nacije Paskal Paoli, najpoštovaniji od svih stanovnika Korzike. Ovde se nalazi i muzej Korzike u nekadašnjoj Đenovljanskoj citadeli sa preko tri hiljade artefakta koji vam dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju i njihove osobenosti. (ulazak u muzej nije ukljucen u cenu)

Kratka šetnja glavnom ulicom od trga Paoli do trga Hercoga od Padove. Slobodno vreme uz mogućnost produžetka šetnje sa onima koji žele da se popnu do citadele i muzeja Korzike. Oko 12:00h nastavak vožnje u Bastiju, staru prestonicu Korzike i drugi po veličini grad na ostrvu. Najživopisnija je stara luka koja odiše italijanskim šarmom sa kućama koje se spuštaju do mora. Kratka šetnja do trga Svetog Nikole kroz ulice starog jezgra koje nosi naziv tera vekia, obilazak crkve Sv. Jovana Krstitelja u najstarijem delu Bastije, odlazak do stare luke i slobodno vreme. Povratak u hotel oko 19:00h. Noćenje.

4. Dan ( Nedelja, 22.10.2017)

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Ajaču do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:Hotel/kategorija

Tip sobe

Usluga

19.10.2017 - 22.10.2017.

4 dana / 3 noćenja

HOTEL FESCH 3*

1 / 2 standard soba

BB

469

Treća osoba

469

1/1 standard soba

619

HOTEL ALBION 3*

1 / 2 standard soba

BB

469

Treća osoba

469

1/1 standard soba

619

HOTEL NAPOLEON 3*

1 / 2 standard soba

BB

559

Treća osoba

529

1/1 standard soba

689

 

HOTEL BEST WESTERN AMIRAUTE 4*

1 / 2 standard soba

BB

579

Treća osoba

515

1/ 1 standard soba

839

HOTEL PALAZZU DOMU 4*

1 / 2 economy soba

BB

850

1/1 economy soba

1035

Cena aranžmana uključuje:

- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Ajačo-Beograd sa avio kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)

- Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3  noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim   sobama sa pomoćnim ležajem

- Transfere prema programu

- Panoramsko razgledanje grada

- Usluge vodiča na srpskom jeziku

- Troškove organizacije i vođenja putovanja

 Cena aranžmana ne uključuje:

-    Aerodromske takse 60,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Ajačo 44 eur) plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)

-   Fakultativne izlete

- Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji.

-   Individualne troškove putnika

-   Ulaznice u objekte

-   Sve što programom putovanja nije navedeno

 

Napomene:NAPOMENE:

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23 kg.

-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

 

OPIS HOTELA:

                          Fesch Hotel 3*, rue Cardinal Fesch, Ajaccio,www.hotel-fesch.com

Lokacija: smešten u starom gradu Ajačija, u srcu istorijskog centra, hotel Fesch 3* će Vam pružiti toplu dobrodošlicu i opuštenu atmosferu.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, Wi Fi , salu za doručak, javni parking u blizini. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel ima 80 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. Svaka soba ima kupatilo, LED SAT TV, telefon, WiFi, klima uređaj, sef, mini bar.

Usluga: noćenje sa doručkom.

Hotel Albion 3*, 15 CoursGénéral Leclerc, Ajaccio ,www.albion-hotel.com

Lokacija: hotel se nalazi u mirnom rezidencijalnom delu grada Ajačio. Stari grad je udaljen oko 1,5 km od hotela.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, bar sa baštom, Wi Fi internet, lift, sef. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel ima 7 spratova i 56 soba. Svaka soba ima kupatilo, fen za kosu, TV, telefon, klima uređaj i Wi Fi.

Usluga: noćenje sa doručkom.

Hotel Napoleon 3* , 4 Rue Lorenzo Véro, Ajaccioo,www.hotel-napoleon-ajaccio.fr

Lokacija: ovaj moderan i komforan hotel se nalazi u srcu grada Ajačio, u mirnoj ulici, na oko 100 metara od glavne ulice, Cours Napoleon. Interesantno je to da je logo ovog hotela Napoleonov potpis iz  ’’Ugovora o miru’’  između Francuske i Rusije.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, malu ostavu za prtljag, lift, zatvoren parking, Wi Fi internet, salu za doručak, room service, bar. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel ima 62 sobe raspoređene na 7 spratova. Svaka soba sadrži kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, Wi Fi internet.

Usluga: noćenje sa doručkom.

The Best Western Plus Amiraute 4* , 20 Boulevard Georges Pompidou, Ajaccio,www.bestwestern.fr

Lokacija: Hotel se nalazi 3 km od centra grada, luke i Kongresnog centra. Sa prelepim pogledom ka moru , ovaj hotel sa 4* će Vam pružiti kompletan ugođaj.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, terasu za sunčanje, spoljašnji bazen koji se greje (od marta do novembra), Spa deo (uz doplatu), lift, privatnu garažu i parking, Wi Fi internet, salu za sastanke, restoran, koktel bar, ostavu za prtljag.

Sobe: hotel ima 75 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. U svim sobama pušenje je zabranjeno. Svaka soba ima kupatilo, SAT TV, sat sa alarmom , aparat za čaj/kafu, fen za kosu, Wi Fi , telefon, sef, klima uredjaj.

Usluga: noćenje sa doručkom.

Hotel Palazzu u domu 4* 17 rue Bonaparte, Ajaccio www.palazzu-domu.com

Lokacija: smešten u srcu istorijske četvrti grada Ajačo, bio je nekadašnji dom famozne Ajačo porodice i političara D. Pozzo di Borgo. Svedok je velikih događaja iz istorije Korzike uključujući i meteorski uspon Napoleona, koji je rođen samo par koraka odatle. Pretvoren u hotel, sačuvao je veličanstveni izgled prošlih vremena.

Sadržaj: u svom sastavu hotel ima recepciju, restoran, čuvanje dece na upit. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel poseduje 45 prostarnih i lepo dekorisanih soba koje se dele na: ekonomsku, comfort ,superior i junior suite. Sve sobe sadrže kupatilo, Wi Fi , LCD TV.  U nasoj ponudi su economy sobe.

Usluga: noćenje sa doručkom.

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od  2 navedena izleta:

NAZIV IZLETA

Cena po osobi

PRIJAVA I PLAĆANJE U AGENCIJI

Cena po osobi

PRIJAVA I PLAĆANJE NA DESTINACIJI

Sarten i Bonifačo

39 eur 

40 eur

Korte i Bastija

49 eur

50 eur

PAKET DVA IZLETA

78 eur

 90 eur

*ZA PRIJAVU IZLETA NA DESTINACIJI NE GARANTUJEMO SLOBODNA MESTA

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM  KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE

Način plaćanja:

 • 50 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.

• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).

• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU

• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

NAPOMENE:

          Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!

          Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!

          Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).

          Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.

          Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima

          Oktopod travel nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.

          Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost.

          Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

          Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

 

Oktopod travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 

 

                      VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE OKTOPOD TRAVEL JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 100 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

 

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7

tel: (011) 41 55 555

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (kod okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs