Lisabon - 4 dana

/ Evropski gradovi 2017 / Avionom

TERMINI: 21.04.2017.;

1.Dan: (Petak 21.April) - Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Eurojet agencije u 04.00h (2h pre poletanja). Direktan čarter let za Lisabon kompanijom Air Serbia (JU 3612) u 06.00h. Po sletanju u Lisabon, odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Trg Markiza de Pompala, Rosio, Trg Restauradores,  Avenija Slobode, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima…Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Uveče, mogućnost fakulativnog odlaska u restoran sa Fado muzikom: U restoranu, imaćete priliku da uživate u tipičnim portugalskim kulinarskim specijalitetima i bogatom programu koji podrazumeva nastupe fado pevača. Fado muzika zavodi, sluša se u tišini, a glasovi fado pevača ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Povratak u hotel. Noćenje.

2. Dan: (Subota 22.April) –Doručak u hotelu. Nakon doručka, odlazak na celodnevni fakultativni izlet SINTRA-KABO DA ROKA- KAŠKAIŠ-EŠTORIL. Sintra, večna inspiracija umetnika, grad u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palati (Royal Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva.  Nakon obilaska palate, slobodno vreme za šetnju šarmatnom Sintrom, nakon čega se put nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope – mestu Kabo da Roka gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi.

Nakon Kabo da Roke, kratkom vožnjom dolazi se do Kaškaiša gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika. Nastavak puta do Eštorila, mesta, “rođenja” čuvenog agenta 007 i kratka poseta čuvenom Kasinu. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan: (Nedelja 23.April) –Doručak u hotelu. Nakon doručka, odlazak na celodnevni fakultativni izlet BATATALJAALCOBASA – OBIDOŠ. Manastir Batalja je srednjovekovni dominikanski manastir u središnjem delu Portugala. Osnovan je u čast Bogorodice posle pobede nad Špancima krajem 14.veka po nalogu kralja Žoao I. Građenje je trajalo preko jednog veka, ali je rezultat bio spektakularan-biser gotske arhitekture. Uvršten je na spisak Svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon obilaska Batalje, obilazak nekada najvećeg portugalskog manastira u mestu Alkobasa gde dva sarkofaga svedoče o neuništivoj ljubavi kralja Pedra I Ineš de Kastro. Nastavak puta do Obidoša, gradića koji se izdvaja izuzetno očuvanim zidom koji ga okružuje, kao i dobro očuvanim zamkom. Te zidine gradiću daju specifičan, srednjevekovni šmek, i upravo zato se Obidoš smatra najromantičnijim gradom u Portugalu. Tokom srednjeg veka, Obidoš je bio svadbeni dar portugalskih kraljeva budućim kraljicama. Nazivali su ga Gradom kraljica, pošto bi se one tu povlačile u starosti kao udovice. Čuven je po žinžinji (višnjevača) koja se služi u čokoladnim šoljicama. Nakon ture, povratak u Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. Dan: (Ponedeljak 24.April) – Doručak u hotelu. Napuštanje soba i odlaganje prtljaga na recepciji hotela. Slobodan dan za individualne aktivosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Cristo Rei i šoping u Freeport outletu. Polazak autobusa nakon doručka. Prelaskom na južnu stranu reke Težo preko jednog od najviših mostova u Evropi dolazi se do statue Hrista koja je građena po uzoru na mnogo poznatiji spomenik Hrista u Rio de Ženeiru. Sa vrha statue visoke 28m, a postavljene na 82m visokom pijedastalu vidi se most 25 April i tok čitave reke Težo kroz Lisabon kao i i svi delovi Lisabona. Nastavak putovanja i odlazak do outleta FREEPORT gde je predviđeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Lisabon vožnjom preko najdužeg mosta u Evropi, mosta Vasko da Gama. Slobodno vreme do transfera. Transfer na aerodrom ispred hotela oko 20.00h. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia (JU 3613) u 23.00h. Sletanje u Beograd 25.04. u 03.50h. Po sletanju kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:Cena paket aranžmana po osobi u EUR:

Hotel/ kategorija:

Tip sobe

Usluga

 

21.04.2017. – 24.04.2017.

4 dana / 3 noćenja

 

HOTEL VIP

VILLA RICA 4*

 

DBL

BB

469

treća osoba

439

dete 2-11 god.

339

doplata za 1/1

90

HOTEL VIP

DIPLOMATICO 4*

 

DBL

BB

489

treća osoba

469

dete 2-11 god.

339

doplata za 1/1

115

HOTEL NOVOTEL

LISBOA 4*

DBL

BB

515

treća osoba

499

dete 2-12 god.

339

doplata za 1/1

135

Cena aranžmana uključuje:

  • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
  • Smeštaj u hotelima  4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
  • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
  • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
  • Usluge vodiča u Lisabonu na srpskom jeziku

 

Cena aranžmana ne uključuje:

  • Aerodromske takse 43,73 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,5 eur, Lisabon 27,23 eur)plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
  • Gradska taksa: 1 eur dnevno po osobi za sve preko 13 godina (plaćanje na recepciji hotela)
  • Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI –plaćanje u agenciji
  • Fakultativne izlete prema programu
  • Individualne troškove putnika

 

NAPOMENE:

 

Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.

Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

 

OPISI HOTELA:

 

Vip Executive Villa Rica Hotel 4*

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Villa-Rica/About-Hotel.aspx

Adresa: Avenida 5 de Outubro, 295 / 1600-035 Lisboa Portugal / Tel: +351210043000
Hotel iz lanca Vip hotels, nalazi se na 300 metara od metro stanice Entre campos I 400 metara od istoimene železničke stanice. Od hotela Vip Diplomatico 4* udaljen je oko 3,5 km dok je od hotela Novotel Lisboa udaljen je oko 3km.

Hotel poseduje 171 sobu. Sve standardne sobe su moderno opremljene i sadrže: kupatilo, klima uređaj, TV, telefon, sef, WI FI internet. Od dodatnih sadržaja, hotel se izdvaja po: 2 restorana - "Jardim Buffet" u kojem se služi doručak i "Ouro Preto"-restoran sa portugalskom I internacionalnom kuhinjom, café News, Piano bar, privatni parking, zatvoreni bazen, tursko kupatilo I saunu. WI FI internet je dostupan u sobama kao i u javnim prostorijama.

 

Hotel VIP Executive Diplomático Hotel 4*

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Diplomatico/About-Hotel.aspx

Adresa: Rua Castilho, 74/ 1250-071 Lisboa – Portugal / Tel +351213839020

Jedan od najbolje pozicioniranih hotela u Lisabonu. Nalazi se u centru komercijalne i poslovne četvrti grada, na samo 300 metara od metro stanice Markes de Pombal. Od aerodroma je udaljen 15 minuta vožnje. Pripada lancu Vip hotels.

Hotel ima 90 soba, I svaka poseduje: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, mini bar, besplatan pristup internetu. Gostima su na raspolaganju bar, restoran, konferencijske sale.

 

Hotel Novotel Lisboa 4*

http://www.novotel.com/gb/hotel-0784-novotel-lisboa/index.shtml

Adresa: Avenida Jose Malhoa 1ª/ 1099-051 Lisboa – Portugal / Tel +351217244800

Hotel se nalazi na dobroj lokaciji, povezan je javnim prevozom sa istorijskim centrom Lisabona do koga se stiže za 10 minuta vožnje. Najbliža metro stanica Gulbenkian je udaljena 5 minuta šetnje od hotela. Aerodrom je udaljen oko 7 km.

Hotel poseduje 249 moderno opremljenih soba koje sadrže: kupatilo, fen za kosu, mini bar, telefon, LCD TV, sef, wi fi internet. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju: restoran Tejo I Poesis, bar, unutrašnji bazen, fitness centar, konferencijske sale.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 4 navedena izleta:

 

Naziv Izleta

Cena po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI

SITRA- KAŠKAIŠ- KABO DA ROKA-ESTORIL

45

BATATALJAALCOBASA –OBIDOŠ

40

CHRISTO REI + FREEPORT

25

FADO

55

KOMPLET 3 IZLETA (bez Fado)

100

KOMPLET 4 IZLETA

155

 

USLOVI  PLAĆANJA  I OSTALE  NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

 

USLOVI  PLAĆANJA:

• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Napomene:Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Važne napomene:

     Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe.

     Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela.

     Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).

     Ulaz u hotel prvog dana boravka je od 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.

     Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima

     Oktopod travel nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.

     Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost.

     Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

 

Oktopod travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE OKTOPOD TRAVEL-a

JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA

PUTOVANJE.

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 100 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

 

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

 

Program br.1 od 14.02.2017.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 130/2010. od 05.02.2010.godine.