Moskva i St.Peterburg - 8 dana

/ Evropski gradovi 2017 / Avionom

TERMINI: 30.04.2017.;

1. Dan (Nedelja 30.04.) Beograd – Moskva                                                                                                          

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”, u 11.30h. Let  avio kompanijom Aeroflot za Moskvu u 13:25h (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 17:15h. Tranfer do hotela. Smeštaj. Uveče, fakultativni obilazak Moskovskog metroa u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture), bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan (Ponedeljak 01.05.) - Moskva                                                                                                                      

Doručak u hotelu. Panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaska u objekte): centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede). Fakultativni program: poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan (Utorak 02.05.) - Moskva                                                                                               

Doručak u hotelu. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Uveče, mogućnost fakulatativnog krstarenja: večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan (Sreda 03.05.) -Moskva – Sankt Peterburg                                                             

Doručak u hotelu. Fakultativni program: Kremlj najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružanapalata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Transfer do aerodroma. Poletanje za Sankt Petersburg u 18:20h (Let SU 26). Sletanje u Sankt Peterburg u 19:40h. Transfer do hotela. Smestaj. Noćenje.

5. Dan (Četvrtak 04.05.) – Sankt Peterburg                                                                                                          

Doručak u hotelu. Panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaska u objekte): Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik Transfer do hotela.

Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro  grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

6. Dan (Petak 05.05.)– Sankt Peterburg 

Doručak u hotelu. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova), specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Fakultativni program Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Slobodno vreme. Noćenje.

7. Dan (Subota 06.05.)– Sankt Peterburg              

Doručak u hotelu. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. Dan (Nedelja 07.05.)– Sankt Peterburg-Moskva-Beograd        

Doručak u hotelu. Slobodno vreme do transfera. U dogovoreno vreme, transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 16.25h (Let SU 21). Dolazak u 17.45h. Poletanje za Beograd u 20.10h (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 22:05h. Kraj usluge.

Cenovnik i uslovi plaćanja:Cena aranžmana je izrazena u eur po osobi:

Hotel DELTA 4* - Moskva

Hotel MOSKVA 4*- Sankt Peterburg 

 

30. April – 06. Maj 2017.

7 noći

Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi

588 €

 

 • Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (pomoćni ležaj)   520
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 145 €

 

Za treću odraslu osobu cena je ista kao u dvokrevetnoj sobi a smeštaj je:

- u Moskvi, u hotelu Delta 4* -  u jednokrevetnoj sobi

- u St.Peterburgu, u hotelu Moskva 4* -  na dopunskom ležaju*

* dopunski lezaji su nestandardni i nepogodni za krupnije osobe

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz Beograd-Moskva- Sankt Peterburg-Moskva-Beograd (avio kompanija Aeroflot);
 • smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • smeštaj u St.Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • transfere  prema programu;
 • panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 149 €, podložno je promeni);
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela

Moskva, Htl Delta 4*  www.izmailovo.ru

Hotel, posle kompletne rekonstrukcije, ima preko 500 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, mogućnost korisćenja interneta. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 8 barova i kafea. U sadržaju hotela: fitness centar sa bazenom sa podvodnom masazom i ruskom i turskom saunom, bouling, bilijar, internet kafe, prodavnice suvenira i kiosci, menjačnica . Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki tržni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini i odličnu vezu do centra grada (Crvenog trga). Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski sto.

Fakultativni program:

Moskva:

 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata             55 EUR *
 • Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                               40 EUR
 • Panorama Borodinske bitke                                                   25 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom                                                   35 EUR
 • Obilazak Moskovskog metroa                                                10 EUR

 

St.Peterburg:

 • Petropavlovska tvrdjava                                                        25 EUR
 • Ermitaž                                                                                   35 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom                                                      30 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                                                               55 EUR *
 • Peterhof, Gornji i Donji park                                                 45 EUR

 

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice.

*Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

USLOVI  PLAĆANJA  I OSTALE  NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

USLOVI  PLAĆANJA:

• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI

Napomene:Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

Oktopod travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE OKTOPOD TRAVEL-a

JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

 

Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA

PUTOVANJE

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

Program br.1 od 17.03.2017.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 130/2010. od 05.02.2010.godine.