Nova godina u St.Peterburgu i Moskvi - 8 dana

/ Doček Nove godine 2019. / Avionom

TERMINI: 29.12.2018.;

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan    (29. decembar-subota)   BEOGRAD - SANKT PETERBURG

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Sankt Peterburg u 16:50 časova (let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 21:40 časova. Transfer dohotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan    (30. decembar- nedelja)   SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program: Ermitaž; obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, koji sadrži preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada koje gledaju na Dvorskom trgu i reku Nevu. U njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i mnogih drugih velikana. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, kao i po kitnjastoj baroknoj arhitekturi. Nakon posete,mogućnost odlaska na drugi fakultativni izlet:

Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvoraci park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena i zlata kao i portretima članova dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan    (31. decembar-ponedeljak)   SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice.Slobodnovreme.

Odlazak uveče na Dvorskitrg, kod Zimskogdvorca (sa vodičem, metroom), na kome se uz koncerte pod otvorenim nebom i veličanstven vatromet dočekuje Nova godina. Noćenje.

4. dan    (01. januar-utorak)       SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan    (02. januar-sreda)   SANKT PETERBURG MOSKVA

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bezulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan    (03. januar -četvrtak)MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre,  bisera drevno ruske umetnosti I arhitekture. Lavrase, od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, razvijala uzimajući različite duhovne  uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Nastavak fakultativnog programa: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. godine. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje je izloženo u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan    (04. januar-petak) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program:  Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, kompleks neponovljiv po arhitektonskoj umetničkoj i  lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Fakultativni izlet u večernjim satima: Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”.  Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najlepše osvetljenijih gradova Evrope. Noćenje.

8. dan    (05. januar-subota)  MOSKVABEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:40 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:40 časova.Kraj usluge.


Cenovnik i uslovi plaćanja:cene su po osobi u € za navedeni program

SMEŠTAJ

USLUGA

TIP SOBE

CENA PO OSOBI

St.Peterburg - hotel Moskva4*

BB

 

1/2

635

Moskva - Vega Hotel &Convention Center 4*

doplatazajednokrevetnusobu

1/1

 135

dete 2-12 god. na dodatnom ležaju

1/2 + 1chd

580

Legenda:1/2 - dvokrevetna soba, BB- noćenjesadoručkom, 1/1 – jednokrevetna soba; 1/2 +1chd – dvokrevetna soba, dvoje odraslih i dete. U svim hotelima: doručak - samoposluživanje/(izbor  više jela).

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avioprevoznasvimrelacijamaletovimaAirSerbia:

- 29.12.  Beograd-Sankt Peterburg

- 05.01.  Moskva-Beograd;

 • prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg- Moskva 02.01.;
 • smeštaj u Moskvi u Hotelu Vega Hotel & Convention Center 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • smeštaj u St.Peterburgu u Hotelu Moskva4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • transfere  prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje St.Peterburga i Moskve;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 121 €,podložno je promeni);
 • fakultativni program u Sankt Peterburgu iMoskvi;
 • individualne troškove;
 • dinarski deo u iznosu od 2000,00 RSD, plaća se uz aranžman (plaćaju odrasli i deca 2-12 god.);
 • obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja;
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • Fakultativni program:

St.Peterburg

 • Ermitaž                                                                                                 40 EUR
 • Puškin (Carskoselo)                                                                        55 EUR *
 • Petropavlovska tvrdjava                                                              30 EUR

Moskva

•             Obilazak Moskovskog metroa                                                    10 EUR

•             Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                                    40 EUR

•             Panorama Borodinske bitke                                                        30 EUR

•             Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata       55 EUR*

•             Krstarenje rekom Moskvom                                                       35 EUR

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

 • Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

USLOVI PLAĆANJA :

Cene su izražene u evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA –prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama BancaIntesa (do 6 mesečnih rata).

4.UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa.

5. PREKO RAČUNA –uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmamasakojima Oktopod Travel ima ugovor.

Napomene:HOTELSKI SMEŠTAJ:

Opisihotela:

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. Je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.

Doručak švedski sto.

Moskva, Hotel Vega Hotel & Convention Center 4* www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, vožnja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

 

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, ako to satnica programa dozvoljava, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Ako pravila hotela nalažu, putnik treba na checkin-u da preda odgovarajući depozit ili kopiju kreditne kartice.  Visinu depozita propisuje hotelijer. Ukoliko depozit ne bude iskorišćen ili bude delimično iskorišćen putniku se refundira ostatak iznosa.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata pomoćni krevet je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa, ponekad i fotelja na rasklapanje, što može značajno uticati na  udobnost smeštaja treće osobe i ograničiti prostor u hotelskoj sobi.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA  jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 15

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU 15.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA

 OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Opšti uslovi putovanja turističke agencije su sastavni deo ovog programa

Organizator putovanja Odeon World Travel d.o.o. OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god

Garancija putovanja broj 300060524 od 25.01.2018. god. 

Subagent, posrednik u prodaji, Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

wien@oktopod.rsAVIO KARTE
ONLINE