Pariz - 8 dana

/ Evropski gradovi autobusom / 2017

TERMINI: 13.04.2017.; 26.05.2017.;

13.04. – 20.04.2017. - Uskrs 199€

26.05. – 02.06.2017.


1.dan (četvrtak/petak) BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 19:00h (za Uskrs u 17.30h)sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) i vožnja ka Novom Sadu. Polazak iz Novog Sada u 20:30h (za Uskrs u 19.00h)sa parking kod “Lokomotive”. Noćna vožnja kroz Mađarsku uz pauze za obavljanje graničnih formalnosti i po potrebi grupe.
2.dan (petak/subota)  PRAG

Jutarnji dolazak u Prag. Odlazak na veliko razgledanje Hradčana, bez ulaska, uz pratnju stručnog vodiča. Najtoplije preporučujemo udobnu obuću jer, srce starog Praga obilazimo pešice. Prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ući ćemo u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa i po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu. Lagano ćemo otići do Karlovog mosta da pri samom početku mosta bacimo pogled na našu ambasadu a zatim se upoznamo sa statuama Karlovog mosta. Tu, na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj. Slobodno vreme za individualna razgledanja i šetnju. Preporučujemo i fakultativni odlazak na vožnju brodom po Vltavi. U kasnim večernjim satima polazak za Pariz. Noćna vožnja.

3. dan (subota/nedelja) PARIZ

Dolazak u Pariz u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (nedelja/ponedeljak) PARIZ - VERSAJ

Doručak. Panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča na srpskom jeziku: Opera, trg Vandom, Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Sajo, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam, Monmartr – boemska četvrt i poseta prelepe crkve Sakr Ker (Sveto srce)… Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Versaj do čuvenog letnjeg dvorca Luja XIV. Povratak u Pariz. Noćenje.

5. dan (ponedeljak/utorak) PARIZ – LUVR

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do jednog od najčuvenijih muzeja na svetu – Luvra. Slobodno poslepodne ili fakultativna vožnja brodom po Seni. Nakon vožnje slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (utorak/sreda) PARIZDIZNILEND

Doručak. Fakultativni odlazak u Diznilend ili slobodan dan za individualni program: odmor, šetnja gradom, kupovina ...  U večernjim časovima polazak za Minhen. Noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku.

7.dan (sreda/četvrtak) MINHEN

Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Obilazak Nacionalne opere i pozorišta, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (sat), pijaca Viktualienmarkt... Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austiju i Mađarsku, sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

8 dan (četvrtak/petak) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:

FIRST MINUTE POLAZAK 13.04 ZA PRVIH 20 PUTNIKA - 199€

Cena aranžmana: 219 €

 

 

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate. 

 

USLOVI PLAĆANJA: 
• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu

* smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Parizu (švedski sto) u hotelu sa 2*/3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

*obilaske prema programu (Prag, Pariz, Minhen)

* troškove organizacije i vođstva puta
* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
* ulaznice i fakultativne izlete 
* individualne troškove
* putno osiguranje

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: 
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

* Krstarenje Vltavom 1 sat - 10€

* Poludnevni izlet u Versaj sa ulaznicom  – 35 €, deca - 20 €

* Muzej Luvr (rezervacija, ulaznica, usluge lokalnog licenciranog vodica) - 40€ odrasli / 25 € deca 

* Diznilend – 75 €, deca - 65 € (transfer i ulaznica)

* Vožnja brodom po Seni - 15 €

 

 

DOPLATA  ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

 

 

OPISI HOTELA:

Hotel Bobigny 3*, Pariz – www.comforthotelbobigny.com Nalazi se oko 15 km od centra. Hotel ima 113 soba. Svaka soba ima tus/WC, TV, telefon.

Apart City Saint Maurice 3*, Pariz - http://www.appartcity.com/fr/appart-hotel/paris-saint-maurice-a-st-maurice.html - Nalazi se u širem centru Pariza. Svaka soba ima tus/WC, TV, telefon.

Hotel Terminus Vaugirard 3* - www.terminus-vaugirard.com Nalazi se oko 10ak km od centra grada. Hotel ima 89 soba. Svaka soba ima tus/WC i TV.

Classics hotel Parc des Exposition 3*, Pariz - www.classics-hotel-paris-parc-expositions.com. Hotel se nalazi na 10ak minuta od centra Pariza.  Ima restoran, bar, saunu, fitnes. Svaka soba ima tus/WC, TV.

Ibis budget Paris porte de bagnolet 2*, Pariz - www.ibis.com/gb/hotel-2585-ibis-budget-paris-porte-de-bagnolet Hotel se nalazi na liniji metroa, udaljen je oko 20 minuta od centra. Hotel ima 231 sobu. Svaka soba ima tus/WC, TV.

Hotel Reseda 3*, Pariz – www.hotel-reseda-paris.com Hotel se nalazi na 500m od metro linije Galienni, na oko 20min od centra grada. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus/WC, TV, telefon, wi fi.

Hotel Campanile Bagnolet 3*, Pariz - www.campanile.com/en/hotels/campanile-paris-est-porte-de-bagnoleta

Hotel se nalazi na 30m od metro linije Galienni, na oko 20km od centra grada. Hotel ima restoran, bar. Hotel ima 274 sobe. Svaka soba ima tus/WC, TV, telefon, wi fi.

 

 

NAPOMENA ZA HOTEL:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta:

www.oktopod.rs

Napomene:VIZE:

*  Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova,mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši prestali su da važe 31.12.2011. godine. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU

*  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.

Organizator ne snosi odgovornost i nije dužan upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

* U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.

* Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.oktopod.rs

*U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.

* Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

* Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Putnik je dužan proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme, mesto polaska i naziv hotela

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa

Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

 

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a, Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

 

 

Program br.1 od 08.02.2017.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 130/2010. od 05.02.2010.godine.