Pulja - Bari - 5 dana

/ Evropski gradovi 2019 / Avionom

TERMINI: 14.02.2020.;

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan       14.februar 2020                     Beograd – Bari

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Bari kompanijom Air Serbia. Planirano vreme poletanja iz Beograda u 08.00h. Planirano vreme sletanja u 09.10h. Po sletanju u Bari, transfer do hotela. Odlazak na pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Sv. Sabinija, Bazilika Sv. Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (bez ulaska u objekte). Povratak u hotel, smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan       15.februar 2020                      Bari (fakultativni izlet Alberobelo, Polinjano i Ostuni)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do primorskog gradića Polinjano koji je 2016. godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Nastavak putovanja do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem, a nakon toga slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Ostuni - slikoviti, srednjovekovni grad koji je prepoznatljiv kao beli grad, čuveni La Città Bianca, koji svoj nadimak duguje beloj arhitekturi. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u 15. veku, u stilu kasne gotike. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu. Povratak u Bari. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan       16.februar 2020                      Bari (fakultativni izlet Matera i Altamura)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Materu. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja je bio Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sasi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme. U povratku ka Bariju kratka poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

4.dan       17.februar 2020                      Bari (fakultativni izlet Leće i Otranto)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Leće. Grad Leće, poznat i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. U  gradu dominiraju remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje istorijskog centra - Rimski amfiteatar iz 2. veka, crkva Sv. Marije na poznatom trgu Sv. Oronzo i crkva Sv. Krsta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do grada Otranto. Otranto je najistočniji grad Italije i nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Istorijski centar je okružen zidinama, a Katedrala Sv. Marije iz 12. veka, Aragonski zamak i crkva Sv. Petra su glavne znamenitosti grada. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

5.dan       18.februar 2020                      Bari (fakultativni izlet Trani i Pulja Otlet) – Beograd

Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do romantičnog grada Trani. Njega krasi impozantna romanska katedrala koja je smeštena tik uz more i posvećena je Grku, Sv. Nikoli Hodočasniku i izgrađena je u stilu apulijske romanike, od čuvenog trani mermera na vizantijskoj crkvi čiji su ostaci sačuvani. Trani je nekada bio polazna luka za krstaške ratove i sedište masona južne Italije. Nakon obilaska slobodno vreme i polazak za jednan od najboljih italijanskih tržnih centara – Pulja outlet. Slobodno vreme za kupovinu... Povratak u Bari u popodnevnim časovima. Transfer na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia u 20.00h. Sletanje u Beograd u 21.15h. (Kraj usluga).

Cenovnik i uslovi plaćanja:



AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU

Cena po osobi za navedeni period u €

HOTEL

TIP SOBE

USLUGA

14.02 – 18.02.2020.

4 dana/3 noćenja

HOTEL BOSTON 3*

1/2

BB

429

399

treća osoba

385

355

dete 2-12 god

385

355

doplata za 1/1

505

399

EXCELSIOR 4*

1/2

BB

455

429

treća osoba

405

379

dete 2-12 god

405

379

doplata za 1/1

575

549

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

 

 

 

OPIS HOTELA:

Hotel Boston 3*  www.bostonbari.it

Hotel Boston je smešten u samom centru Barija, na 450 m od ulaza u stari grad. Udaljen je 1 km od Katedrale Svetog Nikole. Hotel ima 70 soba, koje su jednostavno opremlje. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, mini bar. Wi fi internet je besplatan i dostupan u zajdeničkim prostorijama. Doručak se služi po principu švedskog stola - samoposluživanja.

Hotel Excelsior 4*  www.excelsiorbari.it

Hotel se nalazi u centru Barija, u blizini železničke stanice. Hotel ima 150 soba koje su komforno opremljene. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, mini bar, sef, besplatan wi fi internet. U sklopu hotela nalaze se restoran i kongresna sala. Doručak se služi po principu švedskog stola - samoposluživanja u hotelskom restoranu.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

U CENU ARAŽMANA JE UKLJUČENO:

- Avio prevoz na relaciji Beograd-Bari-Beograd kompanijom Air Serbia

- Aerodromske takse 40,40 € (Beograd 22,4€, Bari 18, plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)

- 4 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima 3 i 4*

-transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

-usluge licencijranog vodiča

-troškove organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-fakultativni izleti

- putno zdravstveno osiguranje

- individualni troškovi

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu.

 

Cena po osobi u €

IZLET

OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI

Alberobelo, Polinjano I Ostuni

35€ odrasli/25€ deca

Matera i Altamura

35€ odrasli/25€ deca

Leće i Otranto

45€ odrasli/35€ deca

Trani i Pulja outlet

30€ odrasli/20€ deca

Pulja outlet

20€ odrasli/10€ deca

Paket izleta

125€ odrasli/85€ deca

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa I Dina card Poštanske štedionice (do 3 mesečne rate).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima OktopodTravel ima ugovor.


Napomene:



HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca od momenta povratka sa putovanja.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

 

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA

OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Cenovnik broj 1. od 17.01.2020.

 

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine

 

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Karađorđeva 17, lokal 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.com



AVIO KARTE
ONLINE