Rim - 5 dana

/ Doček Nove godine 2018. / Avionom

TERMINI: 29.12.2017.;

Program putovanja:

1. DAN (Petak 29.12.2017) - Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Eurojet-a u 10.00h. Let za Rim u 12.05h kompanijom Alitalia (AZ 597). Dolazak u Rim oko 13.25h. Nakon sletanja na aerodrom “Leonardo da Vinci”, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje gradasa vodičem na srpskom jeziku: Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, Crkva Santa Marija Mađore.

Transfer do hotela 4*.  Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN (Subota 30.12.2017) – Doručak. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i fakultativna poseta Vatikanu. Poseta vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i istoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini. Odlazak i povratak metroom. Slobodno popodne. Noćenje.

3. DAN (Nedelja 31.12.2017) –Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativnu posetu Koloseumu i Rimskom forumu. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i odlazak u Koloseum. Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena – Koloseum. Arena koja je služila za zabavu bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo

koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima. Po povratku slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN (Ponedeljak 01.01.2018) SREĆNA NOVA GODINA! Doručak. Nakon doručka fakultativno pešačko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trastevere, (boemska četvrt), Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg NavonaSlobodno vreme.Noćenje.

5. DAN (Utorak 02.01.2018) – Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera na aerodrom. Sastanak grupe ispred hotela i transfer na aerodrom oko 12.00h. Poletanje za Beograd u 14.50h. Dolazak u Beograd u 16.55h (let AZ 594). Nakon sletanja u Beograd  kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

 Hotel Archimede ili Noto ili Lux 4*

29. Decembar 2017. – 02. Januar 2018. 4 noći

Cena paket aranžmana po osobi

345 €

        Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10 €

        Dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: popust 20 € (Popust za dete važi u pratnji 2 punoplatežne osobe)

        Doplata za jednokrevetnu sobu: 120 €

 

 Cena aranžmana uključuje:

-              Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd sa avio kompanijom Alitalia

-              Smeštaj u hotelu  kategorije 3* u centru Rima u zoni Termini stanice na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem

-              Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu prema programu

-              Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

-              Troškove organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje:

-              Aerodromske takse (146 €) – plaćanje u agenciji u dinarima (cena taksi podložna je promeni)

-              Fakultativne izlete i ulaznice (plaćanje na licu mesta)

-              Individualne troškove putnika

-              Putno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRBIJI plaćanje u agenciji

-              Gradska taksa za hotel 3* iznosi 4 eur dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)

 

 Opis hotela:     

Hoteli iz lanca http://raelihotels.it su kategorije 4* i nalaze se u zoni Termini stanice u blizini turističkih atrakcija. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klimom i kupatilom. Doručak je kontinentalni u hotelskom restoranu. Tacan naziv hotela se dobija sa potvrdom rezervacije ino partera 5 dana pre dolaska. (hoteli: Archimede, Lux, Noto).

 • Hotel Archimede 4*, Via dei Mille, 19 – 00185 Roma, tel +39064440033
 • Hotel Lux 4*, Via Gaeta, 14 – 00185 Roma, tel +39064441692
 • Hotel Noto 4*, Via Calatafimi, 12 – 00185 Roma, tel +390648900522

PREDLOZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 

VATIKAN - Poludnevo razgledanje (3h) sa vodičem na srpskom jeziku. Poseta vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i istoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini. Odlazak metroom, povratak individualan.

(Cena izleta je 45 € po osobi za odrasle, za decu 2-12 godina je 40 €. (uključuje kartu za metro u odlasku, ulaznicu u Vatikan i slušalice za vreme razgledanja, usluge Vatikanskog vodiča na srpskom jeziku).

 

KOLOSEUM I RIMSKI FORUM - Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena – Koloseum. Arena koja je služila za zabavu rimskog plebsa i bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima. Koloseum se obilazi sa vodičem na srpskom jeziku. (Cena izleta po osobi 40 €).

 

PEŠAČKO RAZGLEDANJE GRADA: Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navonasa vodičem na srpskom jeziku (Cena izleta po osobi 20 €).

Minimum za realizaciju svih izleta je 10 putnika.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM  KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE

 Način plaćanja:

• 50 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.

• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).

• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU

• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Napomene:NAPOMENE:

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Oktopod travel nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 • Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

Oktopod travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANAOD STRANE AGENCIJE OKTOPOD TRAVEL JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 15 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

www.oktopod.rs

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Oktopod travel” usklađeni sa YUTA standardom    

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7

tel: (011) 41 55 555

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (kod okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs