Sicilijanska tura - 7 dana

/ Evropski gradovi 2019 / Avionom

TERMINI: 19.09.2019.;

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan      (19.septembar – četvrtak)                                Beograd – Palermo

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije (broj 702), dva sata pre poletanja. Poletanje za Palermo direktnim čarter letom aviokompanije Air Serbia oko 12.00 (let JU 9260). Dolazak na aerodrom u Palermu oko 13.50h. Transfer do hotela u mestu Ćefalu, lepog primorskog gradića, udaljenog od Palerma oko 70km. Slobodno vreme za odmor i predveče šetnja gradom sa vodičem. Ćefalu je smešten ispod krečnjačke stene, karakterističnog starog gradskog jezgra orijentalnog izgleda, sa ostacima antičkog hrama i prelepom peščanom plažom. Obeležje grada je najstarija katedrala iz XII veka, koja datira iz doba Normana, čije je temelje postavio kralj Rožer II. Spoljna fasada sa strogim portalom s lukovima i dva moćna odbrambena tornja, kao i visoki uzani enterijer crkve, su fascinantni. Majstori iz Konstantinopolja su, još za života osnivača, postavili u horu crkve mozaike neverovatne lepote… Nakon šetnje povratak u hotel. Noćenje.

2.dan      (20.septembar – petak)                     Ćefalu – Monreale – Palermo – Ćefalu

Doručak. Polazak za Monreale, biskupski gradić, radi obilaska čuvene katedrale Duomo, koju je podigao Vilijem II u XII veku. Ova najveća crkva na Siciliji, počiva na 18 antičkih stubova i važi za najlepšu normansku baziliku. Najveća atrakcija su jedinstveni pozlaćeni mozaici na površini od 6500 kvadratnih metara koji prikazuju biblijske prizore, zatim mermerni podovi, bronzani portali i sakofazi Vilijema I i II. Slobodno vreme za šetnju do polaska za Palermo, glavni grad Sicilije. Palermo je peti po veličini i jedan od najstarijih gradova Italije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne istorije još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas. Grad sicilijanskih kraljeva, koji je u Punskim ratovima bio uporište kartaginske flote, a kasnije je doživeo procvat pod Arapima i Normanima. Iz svih tih epoha sačuvane su izuzetne građevine. Tako, u samom gradu vizantijske crkve stoje pored džamija, barokne i katalonske palate pored arapskih i klasicističkih kasarni. Obilazak obuhvata ulice Vitorio Emanuele, palata Normana, katedrala iz XII veka, trg Kvatro Kanti, crkva La Martorana, Trg Srama, pozorište Masimo… Slobodno vreme i šetnja do povratka u hotel u mestu Ćefalu. Noćenje.

3.dan      (21.septembar – subota)                   Ćefalu – Korleone – Vila Del Kasale – Đardini Naksos

Doručak. Odjavljivanje iz hotela u mestu Ćefalu. Odlazak u Korleone, grad udaljen oko 100 km od mesta Ćefalu, smešten u unutrašnjosti ostrva. Smatra se da iz ovog grada potiču predstavnici najsurovije mafije koja je vladala 80-ih godina. Mogućnost fakultativne posete dokumentarnom muzeju o mafiji. Nakon obilaska, nastavak putovanja do Vile Del Kasale koja se nalazi pored mesta Pjaca Armerina. Ova velika građevina iz IV veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 kvadratnih metara, neprocenjive vrednosti (pod zaštitom UNESCO-a). Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Nastavak putovanja do mesta Đardini Naksos na zapadnoj obali ostrva i smeštaj u hotel. Noćenje.

4.dan      (22.septembar – nedelja)                  Đardini Naksos – Etna – Taormina – Đardini Naksos

Doručak. Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3400 metara. Putovanje vodi crnim putevima, kojima je nekada prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 metara nadmorske visine. Nakon obilaska, polazak ka Taormini, koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao Biser Mediterana zbog svog geografskog položaja i šarma. Obilazak gornjeg dela grada, u koji se može ući kroz vrata Porta Mesina ili Porta Katanija. Impresivne crkve, manastiri, palate, kao i čuveno grčko-rimsko pozorište iz III veka pre nove ere, koje je jedno od najbolje očuvanih teatara antičkog doba (ulazak nije uključen u cenu i može biti fakultativan). Šetnja glavnom ulicom Korso Umberto i obilazak gradskog parka. Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje.

5.dan      (23.septembar – ponedeljak)           Đardini Naksos – Kaltađirone – Katanija – Đardini Naksos

Doručak. Polazak za Kaltađirone, grad pod zaštitom UNESCO-a i grad čuvene keramike smešten duboko u unutrašnjost ostrva. Mavari su ga nazivali “Brežuljak vaza”. Glavna atrakcija grada su monumentalne stepenice Santa Maria del Monte koje povezuju Donji i Gornji grad, izgrađene u fazama između XII i XV veka. Posle slobodnog vremena za razgledanje i uobičajnu kupovinu suvenira ili upotrebnih predmeta od keramike, nastavak puta prema najvećoj luci Sicilije, Kataniji. Katanija, privredni centar koji je zbog blizine aktivnog vulkana Etna (svega 30 km pravolinijski), tokom 3 veka svoje istorije, mnogo puta bio razaran erupcijama lave i pratećim zemljotresima. Poslednji put to je bilo krajem XVII veka, kada je ponovo izgrađen od vulkanskih stena u stilu kasnog baroka, prema strogim urbanističkim pravilima. Među mnogim raskošnim palatama i crkvama vezanim za taj period, posebno se ističe katedrala Svete Agate koja se nalazi u centru starog grada na Pjaci Del Duomo. Oblilazak zamka Ursino iz XIII veka, kapija Uzeda, Trg slona, crkva Sveta Agata, glavna ulica Etnea…  Zatim, slobodno vreme za individualno razgledanje ovog, drugog po veličini grada Sicilije. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

6.dan      (24.septembar – utorak)                   Đardini Naksos – Fakultativni izlet “Barokna Sicilija” – Đardini Naksos

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Raguzu, Modiku i Sirakuzu. Odlazak do grada mostova Raguze Ibla, koji je razoren u zemljotresu 1693 godine i niče ponovo u 18 veku. Ima bogato barokno jezgro na litici iznad provalije, obliazak grada: portal Svetog Đorđa, crkve Svetog Đorđa, gradskog parka, zatim slobodno vreme do nastavka putovanja ka gradu Modika, u kome se nalazi crkva Svetog Đorđa, kao i poslastičarnica Antica Dolceria Bonajuto, u kojoj možete probati čokoladu koja se pravi po staroj recepturi još iz doba španskih kolonija (degustacija uključena u cenu). Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Sirakuzi, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat i kao Arhimedov grad. Obilazak starog grada na ostrvu Ortiđija, Apolonov hram, graske zidine, barokna opštinska zgrada, dorski hram koji je današnja katedrala, fontana Aretuza… Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

7.dan      (25.septembar – sreda)                     Đardini Naksos – Katanija – Rim – Beograd

Rani doručak ili spakovan doručak za poneti. Transfer na aerodrom. Poletanje iz Katanije za Rim aviokompanijom Alitalija u 06.00h (let AZ 1722). Dolazak u Rim u 07.25h. Nastavak putovanja za Beograd u 09.10h (let AZ 592). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:  AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!                                                               Cena u € po osobi u dvokrevetnoj sobi

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

   USLUGA

19.09. – 25.09.2019.

7 dana/6 noći

Santa Lucia E Le Sabbie D'Oro 3* Ćefalu

Alexander 3* Đardini Naksos

                   1/2

 

BB

 

769

             treća osoba

769

Jednokrevetna soba

899

  Legenda: 1/2 – dvokrevetna soba, 1/1 – jednokrevetna soba, BB – noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela)

NAPOMENA:

Deca od 0-2 god. plaćaju 25 eur u pratnji dve punoplatežne osobe. Nemaju sedište u avionu, kao ni ležaj u hotelu.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Palermo čarter letom aviokompanije Air Serbia i Katanija-Rim-Beograd aviokompanijom Alitalija
 • Transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom u mestu Ćefalu i Kataniji prema programu
 • Smeštaj u hotelima 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u mestu Ćefalu (2 noćenja) i Đardini Naksos (4 noćenja)
 • Pešačko razgledanje grada Ćefalu
 • Panoramska razgledanja prema programu
 • Ulaznice za lokalitete prema programu
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Aerodromske takse 100 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Gradsku taksu - hoteli 3* - oko 2 eur po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini)
 • Fakultativni izlet „Barokna Sicilija“
 • Putno zdravstveno osiguranje

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata)

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata svakog 15-og u mesecu, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor.

 

OPISI HOTELA:

Hotel Santa Lucia e le Sabbie DOro 3* - Ćefalu www.lesabbiedoro.it

Lokacija:  Hotel se nalazi iznad peščano-šljunkovite plaže do koje se dolazi stepenicama. Hotelski kompleks je sastavljen od tri povezana objekta, nalazi se na blagoj uzbrdici iznad mora. Od centra Ćefalua je udaljen oko 2 km. U blizini hotela se nalazi stanica gradskog autobusa koji vozi do Ćefalua i do Palerma. Od Palerma je udaljen 65 km, a od aerodroma 95 km.

Smeštaj: U svom sastavu hotel ima 256 soba. Sve sobe imaju: kupatilo (tuš/wc), fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, mali frižider. Većina soba ima balkon.

Hotelski sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, bar, poslastičarnica, bar pored bazena, animacija, internet kutak, TV sala.

Hotel Alexander 3* - Đardini Naksos http://www.hotel-alexander.eu/

Lokacija: mali, porodični hotel koji se nalazi u zoni Rekanati u Đardini Naksosu, udaljen 100 m od plaže. Udaljen je i 100 m od centra mesta i brojnih restorana, barova, prodavnica, kao i od autobuske stanice odakle na svakih pola sata autobus polazi ka Taormini i Kataniji.

Sobe: Sve sobe imaju: kupatilo (tuš/wc), fen za kosu, klima uređaj, SAT TV, telefon, mini frižider, wi fi internet, balkon.
Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalazi se bar, restoran, bazen, hol sa TV salom, wi fi u holu hotela, lift, sef na recepciji uz doplatu.

Oktopod travel zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelima iste kategorije!

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Celodnevni fakultativni izlet „Barokna Sicilija“ – obilazak mesta: Raguza, Modika i Sirakuza – cena: 65 eur po osobi.

Prijavljivanje za fakultativni izlet se vrši u agenciji, prilikom uplate aranžmana, a plaćanje na licu mesta u Italiji vodiču, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta po navedenim cenama. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu realizovati uz korekciju cene.

Napomene:HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.  Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE. U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25 KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Cenovnik br. 1 od 15.07.2019.

Organizator putovanja je Turistička agencija Oktopod travel, licenca OTP br. 130/2010. od 05.02.2010.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE