Sorento - 4 dana direktan carter let

/ Evropski gradovi 2019 / Avionom

TERMINI: 19.04.2019.;

DIREKTAN ČARTER LET

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (petak 19. april)  Beograd – Napulj - Sorento

Sastanak grupe na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod saltera broj 705, dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Napulj kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim časovima. Po sletanju panoramsko razgledanje Napulja autobusom: luka, trg Garibaldi, ulica Umberta I, trg Municipio sa Anžujskim dvorcem... Nakon razgledanja transfer do Sorenta. Smeštaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora sastanak sa vodičem i organizovana kratka šetnja gradom: Katedrala Santi Filipo i Đakomo (bez ulaznica), Narodna vila sa božanskim vrtom, glavni gradski trg Torkvato Taso. Slobodno vece za individualno razgledanje. Noćenje.

2. dan (subota  20. april) Sorento

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni  fakultativni izlet slikovitom obalom Amalfi, jednom od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, dramatična i spektakularna, proteže se od mesta Pozitano do grada Salerno. Kratka foto-pauza iznad Pozitana, jedna od najlepših razglednica s obale Amalfi je panoramski pogled na Pozitano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično, ovekovečeno u mnogim američkim filmovima. Nastavak putovanja do Amalfija, nekadašnje moćne pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod UNESCO zaštitom, biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama, obilazi se peške. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom. Nakon obilaska nastavak putovanja do mesta Ravello, smeštenog u brdima iznad Amalafija, odakle se pružaju čuvene filmske panorama obale Amalfi. Povratak u Sorento. Noćenje.

 

3. dan (nedelja 21. april) Sorento

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet – obilazak ostrva Kapri. Polazak do luke u Sorentu u dogovoreno vreme i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 km, a široko blizu 3 km. Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se setajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje,  panorama Vile švedskog lekara Axel Munthe-a i vidikovac na ostrvo i ka feničanskim stepenicama. Potom odlazak minibusom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu, Piazza Umberto I, i kroz trgovačke uličice do na kraju nezaobilazne posete Avgustovim Vrtovima. Slobodno vreme do popodnevnog broda za Sorento. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan (ponedeljak 22. april) Sorento – Napulj - Beograd

Doručak. Slobodan dan za aktivnosti do večernjeg transfera na aerodrom ili fakultativni obilazak Pompeje. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog cartstva, u avgustu 79.godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga “čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma, načina života jednog grada dnevne imperije. Dvočasovni obilazak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar. Nakon obilaska transfer do aerodroma u Napulju. Direktan čarter let za Beograd u kasnim večernjim časovima. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:DIREKTAN ČARTER LET 19.04-22.04.2019.
 

HOTEL

TIP SOBE

USLUGA

CENA

HOTEL ASTORIA 4*

1/2

 

 

BB

399

Dete 2-12 god.

379

Treća osoba

389

Doplata za 1/1

80

HOTEL TIRENIA 3*

1/2

 

 

BB

389

Dete 2-12 god.

369

Treća osoba

379

Doplata za 1/1

70

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-          Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Napulj - Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let);

-          Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim  sobama sa pomoćnim ležajem;

-          Transfere prema programu;

-          Usluge vodiča na srpskom jeziku;

-          Troškove organizacije i vođenja putovanja;

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-          Aerodromske takse 47,7 eur  (Beograd 22,40 eur i Napulj 25,30 eur), plaćaju se u agenciji uz aranžman i podložne su promeni

-          Putno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji!

-          Individualne troškove putnika

 

NAPOMENE:

-          Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.

-          Cene su izražene u EUR–ima i po osobi za boravak u standardnoj dvokrevetnoj sobi.

-          Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

 

 

OPISI HOTELA:

HOTEL ASTORIA 4* www.hotelastoriasorrento.com

Hotel je lociran u centru Sorenta, u starom delu grada, samo nekoliko minuta udaljen od Trga Tasso i bazilike Sant Antonija. Glavna ulica - Corso Italija i gradska luka su udaljeni oko 10 minuta. Sve sobe u hotelu opremljene su LCD TV-om, aparatom za kafu ili čaj. Wi-Fi konekcija dostupna je u celom hotelu kao i u sobama. Doručak na principu samoposluživanja se služi u hotelskom restoranu.

HOTEL TIRENIA 3* www.hoteltirrenia.com

Hotel je lepo pozicioniran, u centru Sorenta na samo nekoliko minuta šetnje od Tasso trga i katerdarle Santi Filippo e Giacomo. U ponudi ima udobne i komforne sobe, od kojih je svaka opremljena TV-om, i besplatnim WiFi internetom. Doručak se služi u hotelskom restoranu. Hotel poseduje đakuzi i terasu za sunčanje na krovu.

FAKULTATIVNI PROGRAM:

Opisi izleta su sadrzani u programu putovanja. Fakultativni izleti, se moraju uplatiti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

Naziv Izleta

Cena

KAPRI

75€

OBALA AMALFI

55€

POMPEJA

50€

KOMPLET TRI IZLETA

165€

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1.  UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2.  PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3.  PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata).

4.  UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa..

5.  PREKO RAČUNA - uplata na račun

6.  ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, do 6 mesečnih rata

Napomene:NAPOMENE:

  • Postoji mogućnost  večernjih i noćnih letova u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio flote u tom slučaju obrok u avionu menja obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel posle 20:30h
  • U svim hotelima ishrana je po principu samoposluživanja – izbor više jela, osim gde je drugačije navedeno.
  • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
  • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
  • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
  • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00h.
  • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu).
  • Agencija nije odgovorna za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
  • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

 

Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU.Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA). Agencija zadrava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

 

VREMENA LETOVA SU PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISE ISKLJUČIVO OD AVIO PREVOZNIKA (AIR SERBIA)

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 120 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE. 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Oktopod travel. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

Cenovnik broj 1 od 29.01.2019.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE