Velika Portugalska tura - 7 dana

/ Doček Nove godine 2018. / Avionom

TERMINI: 27.12.2017.;

Lisabon predstavlja najzapadniju metropolu Evrope. Glavni, ujedno i najveći grad Portugalije, leži na brežuljcima koji okružuju ušće reke Težo u Atlantski okean. Mnogo je spomenika koji podsećaju na to da je bio prestonica nekada moćne pomorske sile: kula Belem, manastir Svetog Žeronima, velelepni trgovi Komersio i Restauradores, mnogobrojne crkve i palate bogatih trgovaca i veleposednika. Kvart Alfama, iznad koga se uzdiže utvrđenje Svetog Đorđa, zadržao je izgled srednjovekovne kasabe sa uskim ulicama i nekim od najužih zgrada Starog kontinenta. Nasuprot njemu krivudaju strme ulice Baria Alta i Šiada sa nizom galerija, pozorišta, ušuškanih parkića i odličnih restorana. Možete posetiti Okeanarijum, šetati uz reku Težo i posmatrati najduži most u Evropi, voziti se žičarom na “Na putu do slave”, posetiti ‘Park Nacija”… Autentični žuti tramvaji na liniji 28 jedan su od najoriginalnijih načina otkrivanja ovog prelepog grada.

Porto je drugi grad po veličini u Portugaliji i smešten je u njenom severnom delu. Grad je poznat po vinu, koje nosi ime ovog grada. On je grad mostova, spoj tradicionalonog i modernog, interesantan i harizmatičan. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. 

POLAZAK :

     27.12.2017.    LH 1407 – 13:40-22:55

POVRATAK :  

     02.01.2018.    LH 1181 – 06:00-12:55

 

Program putovanja:

 

1. Dan (Sreda 27.Decembar) – BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije Eurojet u 11.40. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 13.40 (LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.40. Nastavak sa istog aerodroma u 20.55 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.55. Po dolasku, transfer do hotela. Smeštaj u hotel 4*. Noćenje.  

2. Dan (Četvrtak 28.Decembar) – LISABON

Doručak u hotelu. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pompal, Rosio, Trg Restauradores, Avenija Slobode, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, tvrđava Svetog Đorđa, stara gradska četvrt Alfama. Nakon razgledanja, slobodno vreme. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska u restoran “Pateo de Alfama” na večeru, uz nezaobilaznu Fado muziku i šou (večera- lokalni specijaliteti nacionalna muzika). Polazak iz hotela oko 19.30 uz pratnju vodiča, odlazak i povratak autobusom. Noćenje.

3. Dan (Petak 29.Decembar)

LISABON/KAŠKAIŠ/EŠTORIL/KABO DA ROKA/SINTRA/OBIDOŠ/ALCOBASA/FATIMA (oko 255 km)

Doručak u hotelu. Nakon doručka, oko 08.30, odlazak na celodnevni obilazak. Putovanje kreće prema Eštorilu, mestu “rođenja” čuvenog agenta 007, zatim prema Kaškaišu gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika. Put se nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope – mestu Kabo da Roka gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi. Nastavak putovanja ka Sintri koja je večna inspiracija umetnika, grad u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palati (Royal Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva.  Nakon obilaska palate, nastavak puta do Obidoša, gradića koji se izdvaja izuzetno očuvanim zidom koji ga okružuje, kao i dobro očuvanim zamkom. Te zidine gradiću daju specifičan, srednjevekovni šmek, i upravo zato se Obidoš smatra najromantičnijim gradom u Portugalu. Dalje nastavljamo putovanje ka Alkobasi I tu se obilazi nekada najveći portugalski manastir, gde dva sarkofaga svedoče o neuništivoj ljubavi kralja Pedra I Ineš de Kastro. Nakon Alkobase, putovanje se nastavlja do Fatime. Smeštaj u hotel 4*. Noćenje.

 

4. Dan (Subota 30.Decembar) FATIMA/BATALJA/KOIBRA/PORTO (oko 230 km)

Doručak u hotelu. Nakon doručka, napuštanje hotela u Fatimi i odlazak na celodnevni obilazak. Manastir Batalja je srednjovekovni dominikanski manastir u središnjem delu Portugala. Osnovan je u čast Bogorodice posle pobede nad Špancima krajem 14.veka po nalogu kralja Žoao I. Građenje je trajalo preko jednog veka, ali je rezultat bio spektakularan-biser gotske arhitekture. Uvršten je na spisak Svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon obilaska Batalje, nastavak putovanja ka Koimbri. Treći grad po veličini i centar obrazovanja u Portugalu zbog svoje čuvene Univerzitetske biblioteke koja čuva preko 300.000 knjiga. Put se nastavlja ka Portu. Po dolasku u Porto, smeštaj u hotel 4*. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. Dan (Nedelja 31.Decembar) PORTO

Doručak u hotelu. Nakon doručka, odlazak na panoramsko razgledanje drugog grada po veličini Porta: palata berze, gotska katedrala Sv.Francisca, istorijska četvrt Ribeira, Saveznička avenija, Klerigoš kula, Kristalna Palata, most Kralja Luisa. Poseta jednom od vinskih laguma u VILA NOVA DE GAIA sa degustacijom porto vina. Slobodno vreme. Individualni doček Nove Godine. Noćenje.

 

6. Dan (Ponedeljak 01.Januar) PORTO

SREĆNA NOVA GODINA. Doručak u hotelu. Slobodan dan za šetnju po Portu, obilazak gradskih trgova i uživanje u nekim od autentičnih restorana. Noćenje.

 

7. Dan (Utorak 02.Januar) PORTO-BEOGRAD

Doručak (lunch paket). Transfer iz hotela do aerodroma oko 03.00. Let za Beograd kompanijom Lufthanza preko Frankfurta (LH 1181) u 06.00, sletanje u Frankfurt u 09.45, nastavak putovanja sa istog aerodroma (LH 1406) u 11.05, dolazak u Beograd u 12.55. 

Cenovnik i uslovi plaćanja:PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

Hotel Entrecampos & Conference 4* Lisabon

Hotel Santa Maria 4* Fatima

Hotel Black Tulip 4* Porto

27.12.2017. – 02.01.2018.

6 noći

Cena paket aranžmana

po osobi:

649 €

  • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10 €;
  • Dete 2-11 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: 499 €

(Popust za dete važi u pratnji dve punoplatežne osobe)

  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 170 eur

Cena aranžmana uključuje:

- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt- Lisabon-Porto-Frankfurt-Beograd sa kompanijom Lufthanza

- Smeštaj u hotelima  4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Lisabonu, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Fatimi,  3 noćenja sa doručkom u Portu u standardnim dvokrevetnim sobama

- Transfere na relacijama aerodrom-hotel u  Lisabonu, od Lisabona do Porta po programu, hotel –aerodrom u Portu

- Panoramsko razgledanje Lisabona i Porta sa vodičem na srpskom jeziku

- Obilaske prema programu sa vodičem na srpskom jeziku

- Ulaznice prema programu

- Troškove organizacije i vođenja putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje:

Aerodromske takse (oko  156 € na dan objavljivanja programa) – plaćanje u agenciji u dinarima

(cena je podložna promeni)

- Fakultativni izlet: FADO 28/12

- Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene,

- Gradska taksa: 1 eur dnevno po osobi za sve preko 13 godina (plaćanje na recepciji hotela)

- Putno osiguranje samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji!

- Individualne troškove putnika

OPISI HOTELA:

Hotel Entrecampos & Conference 4* Lisabon

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx

Avenida 5 de Outubro, 295, Avenidas Novas, 1600-035 Lisabon, Portugal

Hotel se nalazi u poslovnom delu grada Lisabona, sa odličnom konekcijom do svih atraktivnih lokacija. Sadržaj hotela: dva restorana, piano bar, menjačnica, fitness, lift, TV sala, parking, konferencijske sale, internet konekciju, spa centar: unutrašnji bazen, saunu, prodavnicu.  Hotel ima preko 170 soba raspoređene u 5 zgrada, I sve su opremljene sa: kupatilom, fenom za kosu, telefonom, terasom, wi fi-em, mini barom, klima uređajem, sefom.

 

Hotel Santa Marina 4* Fatima

http://www.hotelstmaria.com/en

Rua de Santo António, nr 79, 2495-430 Fatima, Portugal

Od skoro renovirani hotel, nalazi se u srcu mesta Fatima. Od dodatnih sadržaja hotel poseduje restoran, bar, prodavnicu, konferencijsku salu, parking, lobi sa kaminom, prostoriju za pušače.

Hotel ima preko 170 soba od kojih su sve opremljene sa: besplatnim internetom, mini barom, sefom, TV-om, kupatilom sa fenom.

 

Hotel Black Tulip 4* Porto

http://www.hotelblacktulip.pt

Av. da República, nº 2038, 4430-195 Vila Nova de Gaia - Portugal

Hotel je otvoren 2015.godine. Nalazi se na 100 metara od metro stanice D.João II što mu obezbeđuje odličnu konekciju do istorijskog dela dela Porta. Peščana plaža Vila Nova de Gaia se nalazi na samo 5 minuta hoda od hotela. Šoping centar Korte Ingles se nalazi na samo 200 metara od hotela. Od aerodroma Francisco Sá Carneiro je udaljen oko 19km.

Hotel poseduje restoran koji se nalazi na 10.spratu sa prelepim pogledom na grad, bar, parking, konferencijsku salu.

Svaka soba je opremljena sa: klima uredjajem, mini barom, sefom, TV-om, kupatilom.

 

FAKULTATIVNI IZLET – FADO http://www.pateodealfama.pt

Rua Sao Joao da Praca 18, Lisboa 1100-520, Portugal

U restoranu “Pateo de Alfama” koji se nalazi u četvrti Amalfa, imaćete imati priliku da uživate u tipičnim portugalskim kulinarskim specijalitetima i bogatom programu koji podrazumeva nastupe fado pevača. Fado muzika zavodi, sluša se u tišini, a glasovi fado pevača ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Saznajte zašto fado ne može da peva svako.

Cena izleta sa večerom i autobuskim prevozom FADO – 55 eur po osobi

 

Način plaćanja:

• 50 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.

• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).

• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU

• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Napomene:Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za utovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. Ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga utovanj zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE  AGENCIJE OKTOPOD TRAVEL JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže utovanja usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

 MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 25 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za utovanja je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

www.oktopod.rs

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7

tel: (011) 41 55 555

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (kod okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs