IZRAEL - SVETA ZEMLJA I BIBLIJSKI TRAGOVI

Daleke destinacije 2019 / Grupna putovanja

IZRAEL (Medinat Jisra'el) je blisko-istočnazemlja, smeštena uz istočnu obalu Sredozemnog mora i jedina jevrejska država na svetu. Izrael je  zemlja obećana i sveta, pusta a bogata, opasna a sigurna, izmešana a jednostavna. Ovde se rodio, stradao i vaskrsnuo Isus Hrist, ovde se nalaze najveće hrišćanske svetinje: Nazaret, Vitlejem i Jerusalim; ovde su isprepletane tri vere: hrišćanstvo, islam i judizam. Izarel je i jedina je država na svetu koja je oživela mrtav jezik i proglasila ga službenim.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN

(ČETVRTAK) BEOGRAD – ATINA – TEL AVIV

2.DAN

(PETAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA – TIBERIUS

3.DAN

(SUBOTA) TIBERIUS – GORA BLAŽENSTVA – TABA – NAZARET – KANA – VITLEJEM

4.DAN

(NEDELJA)  MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI JERUSALIM

5.DAN

(PONEDELJAK) VITLEJEM – MASADA – KUMRAN – MRTVO MORE – VITLEJEM

6.DAN

(UTORAK) TEL AVIV – BEOGRAD

 

1.DAN (ČETVRTAK) BEOGRAD – TEL AVIV

Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977(Aegean Airlines)u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h,a nastavak putovanja za Tel Aviv letom A3928 u 23:55h.

2.DAN (PETAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA-TIBERIUS

Dolazak u Tel Aviv u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu. Noćenje i doručak.Odjava iz hotela.Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe.Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Tiberiusu. Večera i noćenje.

3.DAN (SUBOTA) TIBERIUS – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN  - MAGDALA - NAZARET – KANA – POSETA CRKVI ISUSOVOG ROĐENJA  - VITLEJEM

Doručak.Odjava iz hotela. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proćićemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

4.DAN (NEDELJA) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT - STARI JERUSALIM - VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina zakoje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram Svete Agonije (Crkva svih Nacija. Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima: džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama –Kupola na steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu – crkva Svete Ane i Betesda – stara banja gde je Isus činio čuda nad starima i bolesnima – Via Dolorosa, Put tuge – hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen-miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadno gzida (Zida plača) – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PONEDELJAK) VITLEJEM  – MASADA – KUMRAN – JERIHON - MRTVO MORE  - VITLEJEM

Doručak.Slobodan dan za individualne aktivnosti, a mi Vam poklanjamo izlet Masada, Kumran, Jerihon i Mrtvo more.Izlet obuhvata obilazak Masade gde se nalaze ostaci drevnog utvrđenja smeštenog na dramatičnom kamenom platou iznad Mrtvog mora, jednog od poslednjih uporišta jevrejskih Zilota nakon pada Jerusalima, poseta Kumranu gde su nađeni slavni “kumranski rukopisi”, Jerihonu – najstarijem gradu na svetu i odlazak do obale Mrtvog mora, najslanijeg jezera na svetu poznatog i  po svojoj lekovitoj vodi i glini. Slobodno vreme za kupanje i odmor (u zavisnost od vremenskih prilika) i povratak u Vitlejem u hotel. Večera i noćenje.

6.DAN (UTORAK) VITLEJEM  – TEL AVIV – BEOGRAD

Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Tel Avivu u ranim jutarnjim satima. Let A3929 u 05:30h,sletanje na atinski aerodrom u 07:35h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na aerodrom Nikola Tesla je u 09:40h.  Kraj programa.

 

OPISI HOTELA

Hotel LEONARDO  CITY TOWER  Tel Aviv,  14 Zisman Street, 5252903 Tel Aviv

https://www.leonardo-hotels.com/leonardo-hotel-city-tower-tel-aviv

Hotel je nedavno renoviran i nalazi se na prestižnoj lokaciji u neposrednoj blizini plaže i srcu dijamantske berze u Ramat Ganui odgovara kategorizaciji 4*. Sve standard sobe su sa TWC, TV, WiFi je besplatan. Gostima hotela su na rapolaganju restoran,  otvoreni bazen, teretana i spa centar, recepcija, konsierž servis, usluga čuvanja dece, vešernica.

Hotel & Museum DONA GRAZIATiberias, HaPrahim Street 3

https://www.donagracia.com/en/home-page-2/

Ovaj hotel-muzej možemo nazvati još i muzej sa pričom. Nalazi se u centru Tiberiusa u neposerdnoj blizini Galilejskog jezera i  odgovara kategorizaciji 4*.Sve standard sobe imaju TWC, TV, besplatan WiFi, sef, mini bar.Gostima hotela su na raspolaganju restoran gde se serviraju obroci i autentični ambijent koji podseća na palatu jedne od najbogatijih žena 16. veka.,

Hotel PARADISE Bethlehem, Manger Street, Palestinian Territory

http://www.gobethlehem.com/category/paradise-hotel

Hotel se nalazi na ulazu u sveti grad Vitlejem u blizini hrama Isusovog rođenja i trga Manger i na 400m udaljenosti od Rahelinog groba (Rahela – Jakovova prva žena i mesto gde se obično žene mole za plodnost) i Univerziteta i zvanično je kategorisan sa 4*. Sve sobe su sa TWC, TV , minibarom i besplatnim WiFi. Gostima hotela su na raspolaganju restoran gde se serviraju obroci, recepcija, bar, noćni klub.

Cenovnik

ARANŽMAN: 6 dana – 5noći polazak 23. Maj 2019.

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

HOTEL

DVOKREVETNA

JEDNOKREVETNA

Leonardo City Tower Tel Aviv

699€

909€

Dona Gracia Tiberius

Paradise Vitlejem

Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate

 

 U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Tel Aviv -Beograd (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine)
 • Smeštaj u hotelima sa 4* u dvokrevetnim standard sobama(dodatni ležaj na upit) na bazi pet noćenja sa polupansionom (usluga je bife tzv. “švedski sto”, jedna noć u Tel Avivu, jedna noć  u Tiberiusu i 3 noći u Vitlejemu),
 • Svi transferi, izleti i ulaznice prema programu putovanja,
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku koji prati grupu sve vreme trajanja aranžmana,
 • Troškovi organizacije putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse koje na dan objave programa iznose 102.-€ i plaćaju se uz aranžman, podložne su promenama,
 • Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima,
 • Obavezne doplate za napojnice u iznosu 30.-€ po osobi(uobičajene i očekivane napojnice za vozače i lokalne vodiče u ovom delu sveta koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta)
 • Sve ostale nepomenute usluge i individulalni troškovi putnika.

­

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovinskoplaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 20 dana pre početka aranžmana. Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja,
 • Platne i kreditne kartice: Visa, Maestro, Master i Dina (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice),
 • Započeti način plaćanja nije moguće menjati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Uz ovaj program važe posebni uslovi otkaza aranžmana i to: u slučaju otkaza do 45 dana pre započinjanja putovanja zadržava se  150 €, do 30 dana zadržava se 210 €, do 15 dana pre započinjanja putovanja zadržava se celokupan iznos.
 • Aerodromske takse su podložne promenama našta agencija ne može uticati
 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija Oktopod Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.
 • Kategorizacija hotela je lokalnog karaktera te se kvalitet hotela može razlikovati od evropskog standarda
 • Agencija Oktopod Travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava (pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 20 punoplativih putnika.

 KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT.

 

Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a,

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 14.01.2019.

 


Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE