IZRAEL

Daleke destinacije 2019 / Grupna putovanja

SVETI HRAMOVI, HEROJSKA MESTA I BIBLIJSKA PREDANJA

organizovani polazak sa stručnim vodičem

RAZGLEDANJA TEL AVIVA, JAFE I VITLEJEMA UKLJUČENA SU U CENU

12.04.2019. - 6 dana / 5 noćenja, avionom

 

Izrael je prostor gde se prepliću svetovi, religije, prošlost i budućnost, regija snažnih i dramatičnih prirodnih i etnografskih kontrasta, tradicionalnog i modernog, područje na kojem su se od iskona dešavala burna istorijska i duhovna previranja u večitoj težnji ljudi da različitosti i međusobno nerazumevanje pomire ili pobede. Program obuhvata sveta mesta tri velike religije: judeizma – Zid plača, hrišćanstva – crkvu Blagovesti u Nazaretu, crkvu nad pećinom Hristovog rođenja u Vitlejemu, crkvu Vaskrsenja sa Golgotom i Hristovim grobom u Jerusalimu, zatim svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Hristov stradalni put iGoru blaženstava, crkvu Umnožavanja hlebova i ribe i Kapernaum na Galilejskom jezeru, a Kupola na steni i džamija Aksa na Hramovnom bregu podsećaju nas da je Jerusalim treće sveto mesto islama. Na ovom putovanju videćemo i modernu  metropolu zemlje Tel Aviv, kao i Kanu, Masadu i druga važna mesta koja čine prošlost i garantuju budućnost „Svetoj zemlji“. Ne smemo zaboraviti jedinstven doživljaj putovanja kroz Judejsku pustinju i veoma retko fizičko iskustvo na planeti – plutanje u Mrtvom moru.

Ovoputovanjegrejesrceiuzdižeumu iskrenojnadidaće upravo ovde, u duhovnoj metropoli sveta, doći do konačnogpomirenjaisveopštegspokojstvaljudskogroda.

 

Program putovanja:

1. dan (12. april - petak) BEOGRADTELAVIVVITLEJEM

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona,kod šaltera agencije Odeon World Travel u 22.10h četvrtak uveče!Poletanje aviona za Tel Aviv u 00.10 h (JU 816). Dolazak u Tel Aviv u 04.00 h. Nakon pasoških i drugih formalnosti i okupljanja grupe, odlazak  do kafe restorana na juranju kafu, čaj ili drugo osveženje. Nakon kraćeg odmora, polazak autobusom do centralnih oblasti Tel Aviva, modernog poslovnog i kulturnogcentra Izraela.Panoramsko razgledanje grada: Diamant berza kvart, Azriel kula, Gradska kuća i Jicak Rabin trg, Bulevar Rotšild, spomenik osnivačima grada, Kuća nezavisnosti, Šalom kula, promenada duž obale. Jafa, drevna, biblijska luka. Obilazak starog dela grada, šetnja kroz umetničku četvrt, Vidikovac i Kapija Izraela,odakle se pruža pogled na impresivnu panoramu Tel Aviva. Slobodno vreme.Nakon razgledanja, vožnja do Jerusalima i Vitlejema, koja traje oko jedan sat. Dolazak u hotel. Smeštaj u sobe.Nakon kraće pauze, razgledanje grčkog pravoslavnog hrama koji je posvećen Rođenju Gospoda Isusa Hrista. To je najstarija sačuvana hrišćanska crkva na svetu. Zatim razgledanje Pećine Rođenja i Hrama sv. Katarine, katoličke crkve koja obeležava mesto Rođenja (ako dođe do kašnjenja, razgledanja Vitlejemskih svetinja obaviće se narednog dana). Povratak u hotel, večera i noćenje.

 

2. dan (13. April – Subota) VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Jerusalimna Maslinsku goru, sa koje gledamo Stari grad krunisan svetinjama tri monoteističke religije. Razgledanje ovog dela svetog grada počinje spuštanjem strmom ulicom kojom je Hrist ušao u Jerusalim za praznik Cveti, u kojoj se uzdiže mnoštvo crkava i svetih mesta: Kedron dolina i drevna jevrejska nekropola,Dominus Flevit (mesto oplakivanja Jerusalima), prolazak pored ruskog manastira Marije Magdalene čije zlatne kupole krunišu prostor. U Getsimanskom vrtu,mestu događaja u noći Judinog izdajstva i Hristovog hapšenja, poseta Crkvi svih naroda iliBazilika agonije, podignutoj u maslinjaku čija drevna stabla potiču iz Hristovog doba.Nastavljamo razgledanjekoje nas vodi pored Crkve Sv. Stefana arhiđakona, prvomučenika.Jesejeva dolina i obilazak crkve Bogorodičinog Uspenja, grobnog mesto presvete Bogorodice. Zatim uspon na brdo Cion, obilazak Sobe na spratu, mesta Tajne Večere, Davidovog groba, crkve Bogorodičinog Usnuća.Panoramski obilazak Zapadnog Jerusalima: Parlament – Kneset, Istoriski muzej i Svetilište knjige. Odlazak u pešačku zonu oko Zion Trga: Jaffa Road,ulicaKing Georgev i Ben Yehuda, Mamila centar. Kompleks ruske pravoslavne kolonije.Nakon ovog fakultativnog izleta, povratak u hotel, slobodno vreme, večera i noćenje.

 

3. dan (14. April – Nedelja) VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet u Jerusalim. Po dolasku poseta crkvi Sv. Ane, na mestu kuće Marijinih roditelja Joakima i Ane, kao i banji Vitezdi, u kojoj je Isus iscelio uzetoga. Posle kraće pauze nastavićemo kroz stanice Hristovog stradalnogputa (Via Dolorosa) i stići do ogromne crkve Hristovog Vaskrsenja, u kojoj se nalaze Golgota i Hristov grob. Nakon posete crkvi, slobodno vreme za ručak. U nastavku razgledanja, stižemo do ostataka carda, glavne ulice rimskog Jerusalima, koja nas uvodi u jevrejsku četvrtkoja nas svojom arhitekturom i ambijentalnom celinom upoznaje sa kulturnim nasleđemsefarda i aškenazi Jevreja.Izlazak na prostor Zapadnog zida, Zida Plača, najveće jevrejske svetinje, podno Hramovnog Brega, Kuple nad stenom i džamije Al Aksa.Posle fakultativnog izleta i razgledanja, povratak uhotel, večera i noćenje.

 

4. dan (15. April – Ponedeljak) VITLEJEM – JERIHON – MRTVO MORE – MASADA – VITLEJEM

Doručak.Slobodan dan ili fakultativni izlet, putovanje autobusomza Jerihon, najstarijigradnasvetu,poglednagrčki manastir Četrdesetnicu na Gori kušanja, na Moavske planine i goru Navo, sa koje je Mojsije prvi put gledao Obećanu zemlju. Odlazak do obale reke Jordan na mestu njenog ušća u Mrtvo more, koje se prepoznaje kao mesto Bogojavljenja odnosno krštenja Hrista. Nastavak vožnjekroz Judejsku pustinju, kojom se uskoro spuštamo u najdublju depresiju na planeti, do tvrđave Masada, retko dramatičnog predela Judejske pustinje na obalama Mrtvog mora, poslednjeg uporišta Prvog jevrejskog ustanka protiv Rima (66. –73. godine nove ere). PosetaMasadijedanje odnajjačihutisakakoje čovekmožeponetiizIzraela. Posle pauze za kupanjeuMrtvommoru, ručaki kraćiodmor,povratak u Vitlejem, večerainoćenje.

 

5. dan (16. April – Utorak) VITLEJEM – JERDENIT – TIBERIJAS  NAZARET– VITLEJEM

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet ka najvažnijim mestima vezanim za Isusov život. Vožnja autobusom prema Galilejskom jezeru. Razgledanje Jerdenita,gde je izvorište reke Jordan iz jezera, odnosno mesto koje danas prepoznajemo kao mesto Kršetenja.Poseta Gori blaženstava, mestučuvene Isusove propovedi, zatim Tabhi -crkvi Umnožavanja hlebova i ribe, s divnim mozaicima iz V veka, te crkvi Petrovog prvenstva koja čuva uspomenu na čudotvorno ribarenje. U Kapernaumu, Isusovom gradu, razgledamo staru sinagogu, ribarsku četvrt i ostatke Petrove kuće. Pauza za ručak u restoranu na obali Galilejskog jezera (specijalitet je tilapia ili riba sv. Petra). Popodne, u Nazaretu,obilazak hrama  Arhanđela Gavrila, pravoslavnom hramu posvećenog Blagovestima, šetnja starim kvartom Nazareta, zatimposeta crkvi Blagovesti, najvećoj rimokatoličkoj crkvi na Bliskom istoku. Povratak u Vitlejem,večera i noćenje.

6. dan (17. April – Sreda) VITLEJEM  – TEL AVIV – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodom u Tel Avivu. Poletanje aviona za Beograd u 13.40 časova (JU 811). Dolazak u Beograd u 15.40 sati.

 

Opis hotela :

Nativity Hotel 4*(ili sličan) www.nativityhotel.net/location.html

Smešten u veoma tihom delu Vitlejema, na pešačkoj distanci od nekoliko supermarketa i na 10 minuta vožnje od Crkve Hristovog Rođenja. Komforne, udobno nameštene sobe opremljene su privatnim kupatilima, kablovskom televizijom i imaju fen i sefove. Hotel poseduje dve restoranske sale, bar na spratu i lepu baštu.


Cenovnik

Cene su po osobi u € za navedeni program

HOTEL

USLUGA

TIP SOBE

12.04 – 18.04.2019.

NATIVITY hotel 4*

Vitlejem (ili sličan)

HB

1/2

495

Doplata za 1/1 sobu

1/1

130

treća odrasla osoba

1/2 + 1

470

dete 2-12 god.

1/2 + chd

325

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

Legenda: 1/2 – dvokrevetna soba; 1/1 – jednokrevetna soba; 1/2 +1 – dvokrevetna soba sa pomoćnim krevetom;

1/2 + chd – dvokrevetna soba, dvoje odraslih i dete;

HB – polupansion (doručak/večera). Doručak/večera u hotelu – samoposluživanje/meni (izbor više jela).

Pomoćni krevet: U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije, što može značajno uticati na prostor u hotelskoj sobi i udobnost smeštaja treće osobe.

U cenu aranžmana je uključeno:

-                      prevoz avionom, direktan let Beograd – Tel Aviv/ Tel Aviv Beograd;

-                      smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*(lokalne kategorizacije) u Vitlejemu, usluga u hotelu je na bazi polupansiona - noćenje sa doručkom i večerom;

-                      organizovani transferi klimatizovanim turističkim autobusom  i navedena razgledanja prvog i drugog dana, prema programu;

-                      troškovi organizacije putovanja, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu aranžmana nije uključeno:

-                      aerodromske takse 114€ po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije).

-                      dinarski deo aranžmana u iznosu od 2000,00 RSD plaća se u agenciji uz aranžman (plaćaju  odrasli i deca 2-12 god).

-                      fakultativni izleti sa profesionalnim vodičem na srpskom jeziku

-                      obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja.

-                      napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 30€po osobi, ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji.

-                      međunarodno zdravstveno osiguranje.

Fakultativni izleti sa vodičem na srpskom jeziku:

Opisi izleta sadržani su u programu putovanja. Fakultativne izlete treba prijaviti i uplatiti u agenciji, pre polaska na putovanje, da bi organizator mogao na vreme rezervisati kapacitete. Minimum za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika. Putnici se mogu odlučiti za uplatu pojedinačnih izleta, ili za čitav paket.U tom slučaju (uplata svih izleta) putnici ostvaruju popust od 20 € po osobi.

IZLET

Cena po osobi u €

(preporučujemo plaćanje u agenciji)

Jerusalim – Maslinska gora, Getsimanski vrt, Sionska gora i Zapadni Jerusalim...

45

Jerusalim – crkva Sv. Ane, banja Vitezda, Via Dolorosa, crkva Hristovog Vaskrsenja (Golgota i Hristov grob), via Cardo, Hramovni breg, Zid Plača...

50

Jerihon, Masada, Mrtvo more... (uključen ručak)

70

Jerdenit, Galilejsko jezero, Tiberias, Kapernaum, Nazaret... (uključen ručak)

75

Paket  izleta (ako se uplata izvrši u agenciji pre putovanja)

220

 

Uslovi plaćanja :

- UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 50% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 25 dana pre polaska.

- PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);

- ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Hotelski smeštaj:

U najvećem  broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Ako pravila hotela nalažu putnik treba na checkin-u preda odgovarajući deposit ili kopiju kreditne kartice. Visinu depozita propisuje hotelijer. Ukoliko deposit ne bude iskorišćen ili bude delimično iskorišćen putniku se refundira ostatak iznosa.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 15

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 41 555 55

Agencija “Oktopod travel” zadržava pravo promene redosleda pojedenih sadržaja programa kao usled objektivnih okolnosti.  Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržistu, i slično, promeni cenu aranžmana.

Agencija „Oktopod travel“ ne snosi odgovornost za eventualne drugačije  usmene informacije o programu putovanja

 

Sastavni deo cenovnika su Opšti uslovi putovanja agencije za koje molimo putnike da ih pažljivo pročitaju.

“Oktopod travel” opšti uslovi putovanja su usaglašeni sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa

 

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“,

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 28.12.2018.Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE