Nepal i Severna Indija

/ Daleke destinacije 2018

OPISI HOTELA:

Kathamndu

Hotel Manag 3* se nalazi u centru grada Katmandu, na nekoliko kilometara udaljenosti od medjunarodnog aerodrome. U sastavu hotela je prijemni deo, recepcija, bar – café, terasa. Konforne sobe poseduju kupatilo (tuš WC), klima uredjaj, TV uredjaj, mini-bar (sadržaj uz doplatu), aparat za pripremu kafe / čaja. Bežični internet je dostupan pored recepcije hotela.

 

Varanasi

Hotel Meradan grand 3* nalazi se nedaleko od centra grada, oko 500metara od železničke stanice i na oko 20km od aerodroma. U sastavu hotela se nalazi prijemni deo sa recepcijom, restorani, barovi, besplatan bežični internet. Sobe su standardne, poseduju kupatilo (TušWc), SAT TV uredjaj, aparat za pripremu kafe / čaja, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni.

 

Khajuraho

Isabel Palace 2* skroman, uredan hotel u samom centru grada na oko 2km od autobuske stanice, 3km od aerodroma i na oko 7km od železničke stanice. U sastavu hotela se nalazi recepcija, restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo, TV uredjaj, terasu, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni.

 

Agra

Taj Vilas 3* luksuzan objekat koji se nalazi nedaleko od jedinstvenog hrama ljubavi – Taj Mahal. U sastavu hotela je prijemni deo, recepcija, bežični internet, zatvoreni bazen. Sobe su konforne, poseduju kupatilo (Tuš WC I fen za sušenje kose), klima uredjaj, TV sa ravnim ekranom, mini-bar (sadržaj uz doplatu), sef (uz doplatu). Doručak je kontinentalni.

 

Jaipur

Hotel Libra 3* luksuzan objekat u mirnom delu grada. U sastavu hotela je prijemni deo, recepcija, lobi, Restoran, bazen (otvoreni) na krovu hotela, spa deo, menjačnica, teretana. Sobe su prostrane, poseduju kupatilo (Tuš WC), klima uredjaj, mini-bar (sadržaj uz doplatu), aparat za pripremu kafe / čaja, CATV, bežični internet. Doručak je kontinentalni.

 

Delhi

Ashok Country Resort 4* se nalazi na oko 15km udaljenosti od poslovno-prodajnog centra Connaught Place i na oko 5 km udaljenosti od medjunarodnog aerodroma Indira Gandi. U sastavu hotela je prijemni deo, receopcija, Restoran, otvoreni bazen, barovi, veliki travnati prostor, spa deo, fitness deo, sauna. Sobe su standardne, poseduju kupatilo (Tuš Wc I fen za sušenje kose), mini-bar (sadržaj uz doplatu), klima uredjaj, SAT TV, aparat za pripremu kafe/čaja. Doručak je kontinentalni.

Cenovnik

UKUPNA CENA PAKET ARANŽMANA IZNOSI 1.409,00.- Evra + 730,00.- Evra avio karte

Polasci svake nedelje od 12.08 do 16.09.2018.

 

Itinerer:                   Kathmandu (3) – Varanasi (2) – Khajuraho (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi (1) 

Trajanje:                  12 dana / 11 noćenja

Unutrašnji letovi:    2 (Kathmandu – Varanasi – Khajuraho)

Vožnja vozom:        Jhansi – Agra

 

Dan 1.Pondeljak: Dolazak u Kathmandu

Dolazak u Kathmandu, po završetku carinskih formalnosti i po preuzimanju prtljaga, transfer do hotela u pratnji našeg predstavnika. Slobodno vreme da prilagodite sebe velikoj nadmorskoj visini Katmandua. Smeštaj u hotelu (3 noćenja), noćenje.

 

 Dan 2. Utorak: Dan u Kathmandu

Nakon doručka poseta Boudhanath Stupa "Gospodaru mudrosti". Ovaj tibetanski budistički spomenik je najveća statua u Nepalu i jedna je od najvećih na svetu.
Fakultativno: poseta Hramu Pashupatinath, hram posvećen Gospodu Šivi, jednoj od najsvetijih hindu svetinja u svetu. Iako je u Hramu dozvoljena poseta samo Hindu pripadnicima, posetioci mogu jasno videti hram i aktivnosti koje se odvijaju unutar hrama, od istočne obale reke Bagmati.
Kasnije popodne poseta trgu Patan Durbar. Patan je poznat po muzeju, hramovima i vrhunskom zanatstvu lokalnih zanatlija. Trg Patan Durbar je bio priznat kao jedna od najboljih urbanih ulica na svetu. Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 3. Sreda: Dan u Kathmandu

Posle doručka poseta statui Svajambhunath, jedan od najstarijih budističkih svetilište na svetu, stara više od 2500 godina. Smešten je na brežuljku, oko 3 km zapadno od Katmandua, i ovo je jedno od najsvetlijih budističkih mesta u Nepalu.
Tokom popodneva fakultativna poseta  Kathmandu Durbar Trgu, istorijskom mestu nepalskog kraljevstva izgrađenog između 12-18 veka. Trg Durbar je poznat posvojoj izuzetnoj arhitekturi, muzejima, hramovima i umetničkimu krasima. Iskoristite priliku da  kupite  zanimljive suvenire.
Fakultativno: Opcija za večeru sa kulturnim performansama: U večernjim časovima mogućnost da uživate u tradicionalnoj nepalskoj kuhinji sa kulturnim nastupima u lokalnom restoranu. Jedinstven način da se oprostite sa narodima Nepala! (uz doplatu). Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 4. Četvrtak: Let Kathmandu – Varanasi

Slobodno vreme za obilazak Kathmandua. Fakultativno: Panoramski let iznad planine Mont Everest: Nepal nudi jedinstveno iskustvo planinskih letova nad najvišim vrhom na svetu – planinom Mont Everest. Uživajte u spektakularnom pogledu na snežni deo planine Mont Everest i Himalajima, sa svakim sedištem koji ima svoj prozor. Trajanje izleta oko sat vremema. (uz doplatu na licu mesta)
U poslepodnevnim satima transfer na aerodrom za let do Varanasija, duhovnog centra Indije (poznatog kao Kašii Benaras). Dolazak u Indiju, carisnke I pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i transfer. Po dolasku u Varanasi moguća poseta hramu Sarnath (udaljenost od mesta Varanasi je oko 10 km), mesto gde je gospodar Buddha davao svoju prvu propoved. Sarnath je bila poznata škola učenja od 6. do 12. veka. Ashotski stub Sarnath je nacionalni grb Indije. Posetite ruševine, stupu, budistički hram I MuzejSarnath. Smeštaj u hotelu, noćenje.      

                                                                                               

Dan 5. Petak: Dan u Varanasi

Pre doručka, ukrcavamo se na brod. Uživamo u rano-jutarnjoj vožnji brodom svetom rekom Gang. Pružiće nam se prilika da vidimo "kupatila" u kojima se hiljade hodočasnika poklonilo Bogu Sunca, tako što su se potopili u svete vode reke Ganga i "goruće gatove" u kojima se izvode kremacije.
Završetak vožnje brodom I povratak u hotel na doručak, slobodno vreme.
Fakultativno: putnicima se pruža mogućnost da dožive večernju vožnju prevoznim sredstvom Rikša do gatova kako bi uživali u velikoj ceremoniji "Aarti" koja se svakodnevno održava: mladi sveštenici su se suočili sa naizgled koreografskim pokretima, obožavajući reku boginju tamjana, cveća I zemaljskih lampi. Povrtak u hotel, noćenje.

 

Dan 6. Subota: Let Varanasi – Khajuraho

Doručak u hotelu, transfer do aerodroma, let na relaciji Varanasi – Khajuraha (svetska baština pod zaštitom UNESCO-a u centralnoj Indiji, poznato po svojim erotičnim hramovima).
Po dolasku u Khajuraho, preuzimanje prtljaga I transfer do hotela. Dolazak u hotel. Fakultativno: danas posetite očaravajuće hramove Khajuraha sa skulpturama koje privlače inspiraciju iz drevne umetnosti Kama sutra. Khajuraho hramovi  su izgrađeni od strane kraljeva Chandela u period između 950. i 1050. godine.
Slobodno vreme za uživanje u večernjim satima u Khajurahu.
Fakultativno: gledanje poznatog plesa u Khajurahu: živa indijska klasična plesna predstavu u auditorijumu u Khajurahu (uz doplatu);
gledanje čuvene predstave “Sound and Light” (zvuk i svetlost) u Khajurahu: uživajte u večeri gledajući spektakularan prizor zvuka I svetlosne predstave u istorijskim hramovima Khajuraha (uz doplatu). Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 7. Nedelja: Vožnja Khajuraho – Jhansi preko Orchha [195 Km / 5 Sati]; Vožnja vozom na relaciji Jhansi – Agra

Doručak, napuštanje hotela. Kratka vožnja do Orchhe, srednjovekovnog grada poznatog po palate i hramovima. Pored poznatih obeležja kao što su Jahangir Mahali Hram, Lakmi Naraian statue, grad je popunjen fascinantnim svetinjama i spomenicima. Slobodno vreme za uživanje u popodnevnom obilasku mesta Orchhe.

Poslepodne transfer do železničke stanice Jhansi, ukrcavanje u voz. Putovanje vozom do Agre, grada svetskog poznatog hrama Tadž-Mahal. Po dolasku u Agru transfer do hotela u kome imamo 2 noćenja. Slobodno vreme, noćenje.

 

Dan 8. Ponedeljak: Dan u Agri

Doručak u hotelu. Ovog jutra pruža vam se mogućnost uživanja u nadrealističkim pogledom nah ram Tadž-Mahal. Poseta hramu koji je  večni simbol ljubavi i jedinstveni dizajn i simetrija koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Hram Tadž-Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio vladar Šah Jahan (peti Mughalski imperator) u znak sećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Nakon obilaska hrama, idemo u obilazak tvrđave Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i fascinantne baste.
Fakultativno: uveče se pruža mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž-Mahala. Uživamo u gledanju spektakularnog performanse - "Mohabbat Taj - Saga ljubavi", postavljajući najveću repliku TadžMahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu). Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 9.Utorak: Agra – Jaipur [240 Km / 5 Sati]

Doručak, napuštanje hotela. Prijatna vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa, tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao "Pink City". Džajpur je dom drevnih utvrđenja, palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur – Sikri, glavni grad Mugalsko gcarstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu, boravak u trajanju od 2 noći. Slobodno vreme za obilazak grada Džajpur.
Fakultativno: mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života I kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte njihov način života. Pruža vam se jedinstvena prilika da uđete u indijsku kuhinju, naučite kulinarske specijalitete i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu). Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 10. Sreda: Dan u Jaipur

Doručak u hotelu. Poseta Amberskoj tvrđavi, sagrađenoj u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave, a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva moguća jeposeta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i “Jantar Mantar” drevnom astronomskom opservatorijom i palatom Hava Mahal (“Palace of Winds”) sagrađenom u 18. veku. Ova palatasa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi  žene kraljevske porodice posmatrale grad i dešavanja u gradu skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria, kao što je izrada dragulja, keramike, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. Gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru. Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 11. Četvrtak: Jaipur – Delhi [260 Km / 6 Sati]

Nakon doručka napuštanje hotela. Vožnja do New Delhija, glavnog grada Indije. Po dolasku u Delhi smeštamo se u hotel, slobodno vreme.
Posle podne se pruža mogućnost posete hramu Kutab Minar, koji predstavlja odličan primer indo-islamske arhitekture. Uživajte u večernjim večerima u Delhiju. Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 12. Petak: Dan u Delhiju

Nakon doručka napuštanje hotela. U zavisnosti od vremena leta za povratak, fakultativno se pruža mogućnost posete stareg dela Delhija, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka, poseta Jama Masjid ujedno i najveća džamiju u Indiji. Provezite se pored prekrasne Crvene tvrđave, mogućnost fotografisanja Indijske kapije, predsedničke kuće, Parlamenta i drugih zgrada. Posetite i dvorac Gurudvara Bangla Sahib (hram sa zlatnom kupolom).
Kasnije transfer do Međunarodnog aerodroma New Delhi, ukrcavanje na let, kraj programa.

 

UKUPNA CENA PAKET ARANŽMANA IZNOSI 1.409,00.- Evra + 730,00.- Evra avio karte

Cena je izražena u Evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja

Cena avio karte je važeća u trenutku objavljivanja, podložna je promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta

 

 

 

Cena aranžmana uključuje:

¤     Smeštaj u hotelima kategorije 3*, usluga noćenje sa doručkom (lokalna kategorizacija): Kathmandu (3), Varanasi (2), Khajuraho (1), Agra (2), Jaipur (2), Delhi (1);

¤     Avio prevoz sa avio kompanijom Qatar Airways na relaciji Beograd / Kathmandu; Delhi / Beograd;

¤     Lokalni letovi na relacijama Kathmandu / Varanasi, Varanasi – Khajuraho (letovi sa lokalnim avio kompanijama);

¤     Vožnja vozom Jhansi / Agra;

¤     Transferi na relacijama;

¤     Usluge vodiča tokom trajanja putovanja;

¤     Organizacija putovanja.

 

Cena aranžmana NE uključuje:

¤     Fakultativne izlete;

¤     Ulaznice za muzeje i hramove (na licu mesta, paket iznosi US$ 110,00-. po osobi);

¤     Boravišne takse;

¤     Medjunarodno zdravstveno osiguranje (preporučuje se);

¤     Individualne troškove putnika,

¤     Napojnice za vodiče;

 

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 230,00.- Evra

 

Način plaćanja:

• CELOKUPAN IZNOS AVIO KARTI + 60 % ARANŽMANA PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 35 DANA PRED PUT.

• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).

• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI

 Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

U SLUČAJU ELEMENTARNIH NEPOGODA I POMERANJA VREMENA AVIO PREVOZA AGENCIJA OKTOPOD TRAVEL NIJE DUŽNA DA OBEZBEDI DODATNI SMEŠTAJ KLIJENTIMA KOJI SE NALAZE NA DESTINACIJI

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, vize za ulazak u Kraljevinu Nepal pribavljaju na medjunarodnom aerodromu u Katmanduu (neophodno posedovanje važećeg psasoša sa minimumom trajanja 6 meseci na dan povratka sa putovanja + 1 fotografija pasoškog formata sa svetlom pozadinom; zahtev za dobijanje ulazne vize neophodno podneti pre polaska na putovanje, moguće putem interneta).

Svi putnici, državljani Srbije, vize za ulazak u Indiju pribavljaju u ambasadi Indije u Beogradu: Državljani R. Srbije koji putuju u Indiju odgovarajuću vizu trebaju pribavljaju u Ambasadi Indije u Beogradu (potrebne informacije dostupne su na internet prezentaciji Ambasade http://www.eoibelgrade.gov.in/ odeljak Consular Services). Državljanima R. Srbije nije omogućeno pribavljanje vize, odnosno turističke propusnice, na aerodromima/graničnim prelazima. Od 26.02.2016. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja onlajn, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose onlajn. Plaćanje i rešavanje zahteva se vrši onlajn. Informacije o načinu apliciranja, uslovima i dužini važenja ove vize mogu se pronaći ovde..

Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. Ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Sve navedene ponude su individualnog tipa. Na licu mesta brigu o klijentima vode lokalni partneri – predstavnici agencije TRAVELITE INDIA, od sletanja na aerodrom Kathmandu transfera do / od hotela, transfera, hotelskog smeštaja, obilazaka po programu putovanja.

Partneri na destinacijama govore samo strani jezik – Engleski. Nemamo mogućnost obezbedjenja predstavnika koji govori srpski jezik.

 

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA

OD STRANE AGENCIJE OKTOPOD TRAVEL JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže utovanja usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

Navedeno putovanje je individualnog karaktera, minimum za realizaciju putovanja 4 osobe.

  

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadrzava pravokorekcije cena,

izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Fotografije i opisi hotela: WWW.OKTOPOD.RS

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD” uskladjeni sa YUTA standardom

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 10.05.2018.


Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

zrenjanin@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

wien@oktopod.rsAVIO KARTE
ONLINE