ŠRI LANKA

Daleke destinacije 2019 / Grupna putovanja

SA UKLJUČENIM IZLETIMA NA ŠRI LANKI I ODMOR NA ZLATNOM PESKU INDIJSKOG OKEANA

 GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM

POLAZAK: 01.05.2019.

13 DANA / 10 NOĆI


Ovo ostrvo je jedno od retkih mesta na planeti koje može da se pohvali tolikim prirodnim bogatstvom i lepotama. Šri Lanka nije obično ostrvo, već jedno sasvim posebno mesto na svetu koje ne liči ni na jedno drugo.

 

       Dan  /  Mesto
PROGRAM PUTOVANJA
       1. dan (01.05.2019)

BEOGRAD – DOHA – KOLOMBO

Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla"  u 10h00. Poletanje za Dohu u 12h00 ( QR 232). Obrok i piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 18h00.

     2. dan (02.05.2019)
     KOLOMBO

Nastavak leta za Kolombo u 01h00 (QR 656). Obroci i pića u avionu uključeni u cenu. Sletanje u Kolombo u 09h05. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Tokom popodneva odlazak u šoping turu. Posećuju se neki od najpoznatijih šoping molova, kao i prodavnice gde se mogu kupiti ručno rađeni proizvodi domaće radinosti karakteristični za ovo ostrvo. Povratak u hotel Mount  Lavinia. Večera. Noćenje.

3. dan (03.05.2019)

KOLOMBO

Doručak. Odlazak na razgledanje Kolomba, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba.  Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. godine.Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor ili odlazak u šoping. Večera. Noćenje.

4. dan (04.05.2019)

KOLOMBO – PINAVALA –DAMBULA – HABARANA

Doručak. Odlazak  do čuvenog sirotišta za slonove Pinavela,  udaljeno oko 85km od Kolomba. Osnovano je 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova, koji se iz dana u dan povećava jer se ovde dovode mali slonovi iz različitih delova zemlje. Nastavak vožnje do Dambule i pećinskih hramova, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a kao spomenici svetske kulturne baštine. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih Bogova i kraljeva.

Odlazak  u hotel Habarana Village by Cinnamon. Večera.  Noćenje.

5. dan (05.05.2019)

HABARANA SIGIRIJA – POLUNARUVA – HABARANA

Doručak. Odlazak prema fascninantnom gradu-utvrđenju Sigiriji, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Inače grad-utvrđenje se prostirao na oko 70 hektara, opasan zidinama sa vodenim kanalom okolo kao sistemom odbrane, a unutar grada su postojale prostrane bašte sa fontanama i bazenima. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a.    

Nastavak za Polonaruvu nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda, između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvat država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina: Kraljeve palate, hramova, spomenika, kao i veliko veštačko jezero sagrađeno po nalogu kraljeva. U istorijografiji zemlje ovaj period se naziva „zlatnim dobom Šri Lanke“.

Povratak  u hotel u Habarani.  Večera u hotelu.  Noćenje.

6. dan (06.05.2019)

HABARANA MATALE – KENDI

Doručak. Odlazak za Kendi. Na putu poseta najpoznatijoj bašti začina na ostrvu, Matale. Ovde se mogu videti različite vrste začina kao sto je cimet, biber i mnogi drugi, po kojima je Šri Lanka poznata u svetu i upoznati se sa načinom uzgajanja, prerade i proizvodnje. U poslepodnevnim satima dolazak u drugi grad po veličini u zemlji, Kendi. Odlazak u posetu najsvetijem i najčuvenijem mestu Šri Lanke, Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje.

Odlazak u hotel Cinnamon Citadel Kendy. Večera. Noćenje.

7. dan (07.05.2019)

KENDI

Doručak. Polazak u razgledanje Kendija, koji je vezan za mnoge legende, tradiciju i folklorne običaje. Razgledanje grada koji je bio poslednja prestonica nezavisne sinhaleske kraljevine.            Slobodno vreme pored jezera nakon razgledanja. Povratak u hotel.  Večera u hotelu. Noćenje.

 

 

 

8. dan

(08.05.2019)

KENDI – PARADENIYA – WASKADUWA

Doručak u hotelu. Odlazak do botaničke bašte “Peradenija Garden”, jedne od najbogatijih u ovom delu Azije.Osnovana je 1374. godine kao privatni vrt kraljevske porodice. Nastavak puta, sa posetom fabrici Batika i muzeju dragog kamenja.

Polazak ka letovalištu Waskaduva. Dolazak u hotel na plaži, Club Waskaduwa hotel. Večera. Noćenje.

9. do 11. dan

(09. do 11.05.2019)

WASKADUWA

Boravak u hotelu 4* lokalne kategorije na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera ). Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja.

12. dan

(12.05.2019)

WASKADUWA – KOLOMBO – DOHA

Doručak. Sobe se napuštaju do 12 sati. Kraće slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20h55 (QR 655). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 23.35h. Čekanje na sledeći let. Na aerodromu u Dohi postoje sobe za odmor, gde možete boraviti do sledećeg poletanja (besplatno).

13. dan (13.05.2019)

DOHA – BEOGRAD

Nastavak leta za Beograd u 06h35 (let QR 231). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 11h00. Kraj usluge.

 

HOTELI NA ŠRI LANCI TOKOM TURE:

KOLOMBO – MOUNT LAVINIA  4*  http://www.mountlaviniahotel.com/

Hotel Mount Lavinia je jedan od simbola Šri Lanke i najelitniji hotel na ostrvu. Zgrada je sazidana 1805. godine kao rezidencija drugog guvernera Britanskog Cejlona. Palata je bila raskošna i obuhvatala je ceo rt Mount Lavinia (12 km od centra), imala je predivan pogled na Kolombo, a smeštena u mirnom i izolovanom delu grada. Služila je kao rezidencija guvernera kao i mesto za sastanke, zabave i balove.

Zgrada je posle preprodavana više puta, a 1944. godine je dospela u ruke Ceylon Hotel Co koja je rešila da je pretvori u elitni hotel.

Danas ima 275 soba i apartmana, dve razdvojene sopstvene plaže, veliki tropski vrt od 14 hektara, fontane, restorane, veliki bazen na terasi sa vidikovcem i prekrasnim pogledom na grad. Sobe poseduju klima uređaje, kupatilo sa svim sadržajima, mini-bar, SAT TV, sef, aparat za kafu/čaj, sobe imaju pogled na more i vrt, a neke sobe imaju i balkon. Hotel ima svoju železničku stanicu gde sa prigradskom želenicom možete stići u centar, za oko 10-15min vožnje ili na jug zemlje za oko 1,5h vožnje. Hotel je poznat po važnim gostima kao sto je Belgijski kralj Leopold kao i nekoliko poznatih holivudskih glumaca i režisera (npr. David Lin), koji je u hotelu snimio deo filma Most Na Reci Kwai. Internet je dostupan u svim delovima hotela (bez doplate).

Doručak i svi obroci biće posluživani u Guvernerovoj trpezariji sa kolonijalnim šarmom.

 

HABARANA – HABARANA VILLAGE BY CINAMON 4* http://www.cinnamonhotels.com/en/habaranavillagebycinnamon/

Nalazi se u mestu Habarana, od koga se lako stiže do najvažnijih  spomenika pod zaštitom Unesco: Dambulla pećina, Sigirija stene i Polonnaruwe. Lociran je na Habarana jezeru u tropskom parku i ima prilaz jezeru. Izgrađen je u tropskom parku sa “Bungalow stile” sobama. Ima prostrane sobe sa svim sadržajima, kupatilom, TV, mini-barom, aparatom za kafu/čaj, sefom, sopstvenom terasom za odmor i ležaljakama. Poseduje nekoliko restorana, bar, malu prodavnicu suvenira, otvoreni bazen i terasu za sunčanje. Centar grada je blizu na oko 500m, sa puno prodavnica  i restorana. Internet je dostupan (bez doplate).

 

KENDI – CINNAMON CITADEL KANDY 4* http://www.cinnamonhotels.com/en/cinnamoncitadelkandy/

Ovo je jedan od najlepših hotela Kendija. Nalazi se na obali najduže reke Šri Lanke, Mahaveli. Koncipiran je na više nivoa koji se spustaju na reku. Ima nekoliko restorana, terasa sa pogledom na reku, barova, kao i veliki bazen na terasi sa posebnim delom sa ležaljkama za sunčanje. Posebno su ponosni na izvanredan resoran sa terasom i izvrstnom kuhinjom. Sobe su prostrane, sa velikim kupatilom sa svim sadržajima, velikim krevetima, prostorom za sedenje, pisaćim stolom, TV, mini-barom, sefom, a sobe imaju terase. Nalazi se u mirnom delu bez buke. Internet je dostupan u svim delovima hotela (bez doplate).

 

HOTEL U LETOVALIŠTU WASKADUWA:

CLUB WASKADUWA RESORT AND SPA 4* http://www.clubwaskaduwa.com/

Ovaj hotel sa nalazi na obali sa sopstvenom plažom, velikim bazenom i tropskim vrtom. Hotel je “boutique” club hotel sa prostranim sobama, modernim kupatilima, ima tuš kabinu, odvojenu kadu, kreveti su extra veličine, imaju prostor za sedenje, a posebno se ističu velike terase (oko 10m2).

Imaju veliki TV, mini-bar, sef, fen za kosu, aparat za kafu/čaj. Izavanredan restoran sa raznovrstnom kuhinjom. U blizini je ulica sa radnjama, suvenirnicama, čajevima kao i nekoliko restorana sa morskim plodovima. Ispred hotela stoje na raspolaganju specijalna Taxi vozila (tuk tuk tricikli), koji vas voze jako jeftino (oko 2-3 evra za povratnu vožnju). Internet je dostupan u svim delovima hotela (bez doplate).

Cenovnik

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu banke Intesa)

Datum polaska

Usluga

Cena

Doplata za jednokrevetnu sobu

01. MAJ 2019.

POLUPANSION

1280

390

POPUST 70   ZA UPLATE DO 15.02.2019.

U cenu putovanja je uračunato:

  • prevoz avionom na navedenim relacijama, 30 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i piće u avionu na svim letovima,
  • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (lokalne kategorizacije) na turi i na letovalištu na bazi polupansiona,
  • sva razgledanja, ulaznice na lokalitete i  transferi prema programu na Šri Lanci,
  • troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda i sve vreme je sa grupom na Šri Lanci.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

        aerodromske takse 328 po osobi (cena taksi je data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu aerodromskih taksi znaćemo prilikom štampanja avio karata oko 10 do 8 dana pre putovanja),

        fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu putovanja, ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja,

        međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja,

        viza za Sri Lanku (trenutna cena 40 sa troškovima viziranja),

        bakšiš za lokalnog vodiča i vozača na Šri Lanci koji je uobičajen u ovom delu sveta.

 

INFORMACIJE O VIZAMA: Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Srbije, kao i državljanima bivših jugoslovenskih republika, sada država. Vizu obezbeđuje agencioja. Od dokumenata je potrebna  kopija prve strane pasoša i adresa stanovanja ukoliko nije navedena u pasošu.  Za sve dodatne informacije u vezi sa vizama obratiti se na broj telefona +381 11 41 555 55.

VAŽNE NAPOMENE: MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15  PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJA:  

- UPLATA AKONTACIJE 50% NA CENU IZ TABELE BEZ AVIO TAKSI. OSTATAK OD 50%  25 DANA PRED PUT;

- PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);

- ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu  banke Intesana dan uplate.

PREMA UGOVORU SA PARTNEROM IZ ŠRI LANKE, MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE !

Korisne informacije:

  • Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 180.055 LKR           1EUR= 204.930 LKR u trenutku objavljivanja pograma,
  • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.
  • ·         Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti  laganu  jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.
  • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 41 555 55.

 

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA.  Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

 

Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a,

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 25.12.2018.Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE