STAVROS – DRAGULJ SEVERNE GRČKE

/ Putovanja za mlade 2018

13 DANA – 10 NOĆI / AUTOBUSOM

Da li ste spremni za 12. Summer Fun?

Vodimo vas u Stavros, mesto jedinstvene prirodne lepote i beskrajno plavog mora!

Program putovanja:

1. dan: 21. jul / 31. jul 2018. / Beograd – Makedonija – Grčka:

Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u večernjim satima i vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. – 11. dan: 22. – 31. jul / 01. – 10. avgust 2018. / Stavros:

U prepodnevnim časovima dolazak u Stavros i boravak na bazi 10 noćenja.

Na obali Egejskog mora, ušuškan u zalivu Strimonikos leži Stavros, mesto jedinstvene prirodne lepote i jedno od najlepših letovališta Severne Grčke. Duga peščana plaža, kristalno čisto more, brojni barovi, restorani, diskoteke samo su deo sadržaja koji će učiniti vaše letovanje nezaboravnim. Doživljaj upotpunite izletima do Soluna, ostrva Kafkanas, kao i celodnevnim izletima na prelepe plaže Zougla, Babylon, Proti Ammoudia, Vina...

12. dan: 01. avgust / 11. avgust 2018. / Stavros – Grčka – Makedonija:

Pakovanje i napuštanje apartmana. Slobodno vreme. Polazak u Srbiju u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz  Grčku i Makedoniju sa usputnim pauzama.

13. dan: 02. avgust / 12. avgust 2018. / Srbija:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

Cenovnik

Cena aranžmana po osobi: SMEŠTAJ (NA) + BUS 

SMEŠTAJ

 

Usluga

22. 07. – 02. 08.

31.07. – 12. 08.

1/2

1/3

1/4

1/5

1/6

1/2

1/3

1/4

1/5

1/6

Dimitris house 2*

NA

249

195

185

x

159

259

205

195

x

169

Antonia 2*

NA

239

195

x

x

x

249

205

x

x

x

Eva 2*

NA

x

x

205

195

x

x

x

215

205

x

Vasilis 2*

NA

x

205

x

x

x

x

215

x

x

x

Despina 2*

NA

x

x

x

195

x

x

x

x

205

x


Legenda
: NA – “room rent“ ili najam apartmana (sobe) bez usluge ishrane; 

U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40, prevoz će biti organizovan iz Niša, Novog Sada i Kragujevca (proveriti u agenciji). 

Za polaske iz KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€

Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10€

Za polaske iz NOVOG SADA cena se uvećava za 5€

Za SOPSTVENI prevoz cena se umanjuje za 20€ Za uslugu samo prevoz - upit u agenciji.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 10 noćenja u izabranim studijima/apartmanima (NA) u Stavrosu,
 • autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd),
 • organizaciju putovanja u celini.
 • usluge pratioca grupe,

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje Wiener Stadtische (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) cena po osobi dnevno: 1 € (odrasle osobe od 18 –    70 god); 0,5 € (deca od 6 meseci – 18 god); 2 € (starije osobe od 71 – 83 god)

NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)

 • Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€, hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€ - plaćanje u agenciji),
 • Doplatu za polupansion  (doručak i večera - izbor meni) 80€ – plaćanje u agenciji,
 • fakultativne izlete
 • individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 •  svi navedeni iznosi koji su u eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan ` uplate
  •   40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja
  •   čekovima građana najkasnije do 15.12.2018. datumirani svakog 15-og u mesecu
  •   platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
  • mogućnost plaćanja na 6 mesečnih rata kreditnim karticama Banke Intesa (Visa, Master i American Express)
   •   mogućnost plaćanja administrativnom zabranom
   •  Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa, odnosno garantovan je samo iznos uplaćene akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Agencija zadržava pravo da propiše drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama/sindikatima sa kojima agencija zaključi poseban ugovor.

NAPOMENE:

1.Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.

2.Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. 

3.Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).

4.Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.

5.Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja.

6.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

7.Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.

8.Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

9.Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.

10.Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

11.Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.

12.Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.

13.  Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.

14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

 

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.

Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%). 

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Agencija Organizator putovanja ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja usklađeni sa YUTA standardom

Program br.2. od 13.03.2018  

Organizator putovanja Max travel , licenca APR registar turizma kategorije OTP  br. 65 / 2010 od  02.02.2010.

Subagent Oktopod Travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.


OPIS DESTINACIJE i SMEŠTAJA:

Stavros je poznato letovalište u Grčkoj. Nalazi se u zalivu Stimonikos, 80 km istočno od Soluna, na 6 kilometra od novog autoputa (Solun – Kavala). Tradicionalno grčko primorsko mesto sa blagom klimom, kristalno čistim morem i dugim peščanim plažama zadovoljiće i najzahtevnije posetioce. Idealno je mesto za letovanje svih onih koji žele da

provedu opušten i ležeran odmor. Ovde ćete lako zaboraviti na obaveze, gradsku gužvu i buku. Ambijent je prirodan i izuzetno prijatan. Vreme možete provesti posećujući brojne restorane, taverne, prodavnice. Topla dobrodošlica, dobro uređene i održavane plaže, veoma raznovrsna gastronomska ponuda, obilje zelenila pružiće vam zadovoljstvo odmora koji nećete zaboraviti.

Vila Dimitris house, Stavros, Grčka

Lokacija: Vila Dimitris se nalazi 250m od mora i 150m od centra Stavrosa, u urbanom delu mesta, u blizini butika, restorana, kafića. Opis: Poseduje dvokrevetna, trokrevetna i četvorokrevetna studija, u prizemlju, na prvom i drugom spratu, kao i dupleks apartmane, smeštene na trećem spratu. Sve smeštajne jedinice imaju opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu, WIFI, TV, klima uređaj (uz doplatu na licu mesta, 5€ dnevno).

 
Vila Antonia, Stavros, Grčka

Lokacija: Vila se nalazi u mirnom delu Stavrosa, nedaleko od glavnog puta. Od centra je udaljena 100m i oko 200m od plaže. Opis: U blizini vile su brojne pekare, supermarketi, prodavnice. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije koji imaju kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu.

 Vila Eva, Stavros, Grčka

Lokacija: Vila Eva je udaljena 250m od centra i 120m od gradske plaže. Opis: U našoj ponudi su petokrevetni dupleks apartmani. Svaki dupleks apartman ima dve spavaće sobe, kuhinju, terasu, WiFi, TV i klima uređaj (uz doplatu na licu mesta 5€ dnevno ), kao i praking.

Vila Vasilis, Stavros, Grčka

Lokacija: Nalazi se na 80 metara od plaže i na oko 250 metara od centra mesta. Opis: Smeštajne jedinice iz naše ponude su trokrevetni studiji i poseduju opremljeni kuhinjski deo, komarnike, kupatilo, terasu, WIFI, TV, klima uređaj (uz doplatu na licu mesta, 5€ dnevno).

 

 Vila Despina, Stavros, Grčka

Lokacija: Vila Despina se nalazi na 250m od mora i 150m od centra. Opis: U našoj ponudi imamo smeštajne jedinice na prvom i drugom spratu, to su dupleks apartmani koji mogu da ugoste veći broj osoba (5-6 pax). Svaki dupleks ima dve spavaće sobe, kuhinju, terasu, TV i klima uređaj (uz doplatu na licu mesta, 5€ dnevno).

 

 

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

zrenjanin@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

wien@oktopod.rsAVIO KARTE
ONLINE