ZLATNI GRADOVI INDIJE

Daleke destinacije 2019 / Grupna putovanja

INDIJA

ZLATNI GRADOVI PROŠLOSTI I BUDUĆNOSTI

DELHI – AGRA – DŽAJPUR – MUMBAI

  10 dana / 8 noćenjaavionom

Indija je jedna od najvećih zemalja sveta, mesto gde su nastajale i razvijale se različite civilizacije, tradicije i kulture tokom više od 4.500 godina. Mnoge velike duhovne filozofije i religije - hinduizam, budizam, sikizam, džainizam,  mnoga besmrtna književna dela, različita verovanja i mistične prakse, nastale su u ovoj šarenoj riznici čuda.

Ovo putovanje nas vodi kroz herojske gradove severa Indije, njihovim uzburkanim ulicama do uzvišenih umetničkih dela, palata i hramova koje je za sobom ostavila velika Mogulska civilizacija i maharadže Radžastana, ponosni ratnici i veliki poštovaoci umetnosti i lepote. Ono nas uvodi u beskrajnu priču Indije, slojevitu i šarenu u svim njenim aspektima: religija, mitova, običaja, tradicija i kultura, nesvakidašnjih i jedinstvenih na svetu, da bi se završilo u najrazvijenijem i najbogatijem gradu Indije, Mumbaiju, omogućivši putnicima da spoznaju i supermoderno lice „Majke Indije“.  Ovo je putovanje koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim...

 

Program putovanja:

1. dan  (27.04.2019 – Subota)                    Beograd – Doha – Delhi

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla", kod šaltera 702. Odeon World Travel, dva sata pre poletanja, u 10:00h. Poletanje za Dohu u 12:00h, let QR 232. Dolazak u 18:00h. Nastavak putovanja za Delhi u 19:45h, let QR 578.

2. dan  (28.04.2019 – Nedelja)           Delhi

Sletanje u Delhi u 01:55h. Nakon carinskih formalnosti, transfer autobusom do hotela. Smeštaj u sobe. Odmor. Doručak. Polazak na razgledanje glavnog grada Indije, koji je od davnina predstavljao sponu ostatka sveta sa različitim narodima ove mnogoljudne zemlje. Njegovi kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda istorije. Stari Delhi je bio prestonica hindu, a zatim islamske Indije, ispresecan uskim ulicama sa mnogobrojnim hramovima, dok Novi Delhi krasi sjajna kolonijalna arhitektura, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstava... Obilazak Crvene tvrđave, građene 1638. godine, koja predstavlja najveće arhitektosnko delo mogulskih neimara (bez ulaska u objekat), zatim vožnja rikšama kroz uzane ulice i bazare Starog Delhija, zatim razgledanje Radžgata, gde se nalazi memorijalni spomenik ocu moderne nacije - Mahatmi Gandiju. U nastavku, obilazak Lotosovog Hrama, svetilišta bahaisticke religije, objekta veoma moderne aritekture, koji je postao još jedna velika atrakcijia Delhija.  Zatim panoramsko razgledanje Novog Delhija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan  (29.04.2019 – Ponedeljak)    Delhi

Doručak. Poseta grobnici jednog od  vladara mogulske imperije, Humajana.  Zatim poseta Kutub minaretu, 74 metra visokoj građevini iz XII veka. Čitav kompleks je pod zaštitom UNESCO. Poseta najvećem hramu Sika u Delhiju, a nakon toga, odlazak do najpoznatijeg trgovačkog dela grada “Connought place” i slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan  (30.04.2019 – Utorak)               Delhi – Agra

Doručak. Polazak autobusom za Agru. Vožnja kroz interesantne krajolike sa usputnim pauzama. Zaustavljanje u predgrađu Agre, Sikandri i poseta kompleksu Akbarovog mauzoleja. Nakon dolaska u Agru, kraća pauza, zatim poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, centru moći  prvih mogulskih vladara, kada je Agra bila prestonica Indije. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje godine života u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal, koji se uzdiže sa druge strane reke. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan  (01.05.2019 – Sreda)             Agra

Doručak. Nastavak razgledanja Agre koji uključuje posetu najpoznatijem objektu indijske arhitekture,  Tadž Mahalu, kruni svih svetskih mauzoleja, veličanstvenoj građevini od belog mermera, simbolu besmrtne ljubavi, iz XVII veka. Gradio ga je šah Džahan u spomen svoje voljene žene Mumtaz Mahal. Nakon razgledanja, kraća pauza za ručak i odmor, zatim odlazak u jednu od najboljih radionica – galerija gde se po drevno prihvaćenoj tradiciji vrši inkrustacija poludragog kamena u mermer. Povratak u hotel, večera, noćenje.

 6. dan (02.05.2019 – Četvrtak)           Agra – Fatehpur  Sikri – Džajpur

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak autobusom za Džajpur.  Na putu za Džajpur, razgledanje ostataka napuštene prestonice,  Fatehpur Sikri, koja je građena u vreme imperatora Akbara i ubrzo napuštena zbog nepovoljnih, sušnih uslova terena. Arhitektura napuštenog vladarskog centralnog kompleksa je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo mogulske arhitekture. Nastavak putovanja za Džajpur, administrativni centar države Radžastan, koji je zbog šafranove boje svojih fasada u doba engleske dominacije postao poznat kao „pink city“. Po dolasku u grad, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan  (03.05.2019 – Petak )             Džajpur

Doručak. Jutarnja poseta tvrđavi Amber. Put do Velikog dvorišta tvrđave od podnožja uzvišenja prelazi se na leđima slonova (ako je moguće). Tvrđava se nalazi na dominantnom uzvišenju  izvan grada i predstavlja divan primer radžputske arhitekture. Jedinstveno dekorisana unutrašnjost, oslikava prohujalu moć ovog ratničkog naroda. Povratak u grad i razgledanje prestone palate, koja  predstavlja mešavinu mogulskog i radžput arhitektonskog stila a podigao ju je Maharadža Savai Džai Sing II. U nastavku dana,  razgledanje Džantar Mantar-a, čuvene megaobservatorije iz XVII veka koja meri astronomske i astrološke pojave sa velikom preciznošću. Obilazak atraktivne Palate Vetrova, izgrađene tako da haremske lepotice mogu gledati uličnu vrevu, a da same ne budu viđene. Večera. Noćenje.

 8. dan (04.05.2019 – Subota)                       Džajpur - Mumbai

Doručak, zatim slobodno vreme do polaska na aerodrom (vreme leta za Mumbai biće naknadno saopšteno). Nakon sletanja u Mumbai, razgledanje najvećeg grada i najmoćnijeg finansijskog centra Indije. Razgledanje svakako valja započeti obilaskom Kapije Indije, koju su 1924. godine, u centru trgovačke luke podigli Britanci. Nastavak panoramskog razgledanja grada koji je proslavila filmska industrija Bolivuda. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualna razgledanja grada. Večera. Noćenje.

9. dan  (05.05.2019 – Nedelja)              Mumbai

 Doručak. Nastavak razgledanja grada, Taj Mahal hotel, podignut početkom XX veka, poznat po svojoj interesantnoj arhitekturi; Rajabai sahat kula, zgrada Vrhovnog suda, “Viseća bašta”, Dhobi gat – mesto gde se pere rublje većine stanovnika  grada, Čatrapati Šivađi terminal – nekadašnja Viktorija železnička stanica, koja je bila I ostala jedna od najprometnijih na svetu, Mani Bavan – omiljeno Gandijevo mesto boravka kad god bi posetio Bombaj, Marin drajv – veliki bulevar koji su proslavili Bolivudski filmovi, jedna od najprometnijih saobraćajnica grada i konačno poseta plaži Čovpati, izuzetno važnom duhovnom mestu hindu vernika, ali i mestu gde stanovnici Mumbaija traže opuštanje od napornog poslovnog dana. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Odmor do polaska na aerodrom.

 10. dan  (06.05.2019. – ponedeljak)    Mumbai - Doha – Beograd

Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Dohu u 04:10h, let QR 557.  Sletanje u Dohu u 05:20h. Nastavak putovanja za Beograd u 06:35h na liniji QR 231. Dolazak u Beograd u 11.00h.

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

Delhi Hotel Golden Tulip Suites Gurgaon 4* www.goldentulipsuitesgurgaon.com/en

AgraMansingh Palace 4* www.mansinghhotels.com/

Džajpur – Mansingh Palace Jaipur 4* www.mansinghhotels.com/Hotel-Mansingh-Jaipur/overview

Mumbai – Hotel Krishna Palace Mumbai 4* www.krishnapalaceresidency.com/

Prema ugovoru sa lokalnim partnerom, isti se obavezao da, u slučaju da iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da obezbedi smeštaj u navedenim hotelima, ponudi druge smeštajne objekte, iste kategorizacije i slične lokacije.

Cenovnik

Cena su po osobi u € za navedeni period

HOTELI

USLUGA

TIP SOBE

CENA ARANŽMANA

 

Hoteli 4*

 

HB

1/2

895 €

treća osoba

na upit

doplata za 1/1

290 €

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

Legenda: 1/2 – dvokrevetna soba; HB – polupansion; 1/1- jednokrevetna soba

NAPOMENE:

 • Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.
 • Imena hotela će biti dostupna po formiranju grupe

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Doha-Delhi; Mumbai-Doha-Beograd kompanijom Qatar Airways
 • Noćenje, odnosno ulazak u sobe odmah po dolasku u Delhi i 6 noćenja u dvokrevetnim sobama prema programu, u hotelima kategorije 4*, kao i produženi boravak u sobama do samog polaska na aerodrom
 • Ishrana na bazi polupansiona, šveski sto - samoposluživanje
 • Transferi komfornim autobusom turističke klase i razgledanja prema programu putovanja, sa ulaznicama i u pratnji profesionalnog vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi vođenja i organizacije putovanja

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUCENO:

 • Aerodromske takse 285 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Lokalni let Džaipur – Mumbai u iznosu od 80 € (cena je podložna promeni, zato ovaj trošak nismo uvrstili u fiksnu cenu aranžmana).  
 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 2000,00 RSD, plaća se u agenciji prilikom prijave (plaćaju i odrasli i deca 2-12)
 • Obavezna napojnica za lokalnog vodiča i vozača, od 25 €  za ceo program – plaća se vodiču na turi
 • Troškovi  viziranja putem elektronske vize (e-visa) u iznosu od 50 €. Putnici koji nisu nosioci putnih isprava republike Srbije dužni su da se o viznom režimu između svoje zemlje i republike Indije raspitaju samostalno. Dodatna obaveštenja o ovoj proceduri, zainteresovani mogu dobiti u agenciji Odeon World Travel.
 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje. 

ROK ZA PRIJAVU PUTOVANJA:

 • Rok za prijavu putovanja je 10.aprila 2019. Ili dok se grupa ne popuni…

 

 

VIZNI REZIM:

Za državljane Srbije je potrebna viza. Najelegantniji način za putnike je obezbeđenje elektronske, e-vize. Potrebno je agenciji dostaviti skeniran pasoš, fotografiju formata 5 x 5 cm, u koloru na beloj pozadini i popunjen formular, koji se klijentima dostavlja elektronski, popunjava i vraća na obradu u agenciju. Cena vize iznosi 50 € po osobi. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava republike Indije u svojim zemljama. Dodatna objašnjenja o tome dobiće prilikom prijavljivanja za putovanje u agenciji.

KORISNO JE ZNATI:

Službeno ime: Republika Indija

Glavni grad: Nju Delhi

Službeni jezik: Hindu, Engleski

Vremenska zona: + 4.30h

Novčana jedinica: Indijska rupija (INR) 1 USD = 68,4 INR;  1 EUR = 79,75  INR

Pozivni broj: + 91

Klima: subtropska i tropska klima  u zavisnosti od regije

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 25 dana pre polaska.

- PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);

- ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

 

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 15

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 41 555 55

Agencija “Oktopod travel” zadržava pravo promene redosleda pojedenih sadržaja programa kao usled objektivnih okolnosti.  Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržistu, i slično, promeni cenu aranžmana.

Agencija „Oktopod travel“ ne snosi odgovornost za eventualne drugačije  usmene informacije o programu putovanja

 

Sastavni deo cenovnika su Opšti uslovi putovanja agencije za koje molimo putnike da ih pažljivo pročitaju.

“Oktopod travel” opšti uslovi putovanja su usaglašeni sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa

 

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“,

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 28.12.2018.Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE