Grčka - Apartmani / Nea Flogita

Nea Flogita je živopisno malo porodično letovalište nadomak ulaska na prvi prst Halkidikija. Ako ste u potrazi za destinacijom koja obiluje zelenilom, nudi uživanje na dugoj peščanoj plaži, prijatne večeri na šetalištu pored mora, kupanje u tirkiznim i bistrim vodama Egejskog mora onda je Nea Flogita pravo mesto za vas.

Smeštena je na zapadnoj obali Kasandre, u zalivu Termaikos odakle se pruža zaista zadivljujuć pogled na gorostasni Olimp. Ovo je jedno od najbližih i lako dostupnih letovališta za srpske turiste, do kog se kroz okvirno 7 sati lagane vožnje pristigne do svih lepota ove regije, udaljene samo 50km od Soluna.

Nea Flogita je već godinama i sezonama unazad potpuno razvijena turistička destinacija sa svom potrebnom infrastrukturom za vaše bezbrižno letovanje. Tu su brojni kafići, taverne, marketi, pijaca, pekare.

Lokalno stanovništvo koje je sačinjeno oko 1500 žitelja se pretežno bavi proizvodnjom voća, povrća, meda, maslina i maslinovog ulja na plodnom zemljištu Nea Flogite i okoline. Sve te proizvode možete pronaći na lokalnoj pijaci, uživati u intenzivnim ukusima mediterana, kupiti i neki interesantan suvenir kao što su kvalitetna lokalna alkoholna pića - ouzo, cipuro, vina.

Plaži Nea Flogite zaista treba posvetiti posebnu pažnju i sunčane dane vašeg odmora. Dugačka je čak 1,5 kilometar i široka oko 100 metara, potpuno prekrivena peskom, a isto tako je i u vodi. Ulazak je postepen što izuzetno pogoduje porodicama s decom.

Apartmanski smeštaj u ponudi za leto 2020 će zasigurno ispuniti vaša očekivanja i pružiti mir, tišinu i komfor neophodan za vaše opuštajuće, prijatne i bezbrižne noći. Neka baš Nea Flogita bude vaš izbor za leto 2020 jer:

- plaža ponosno nosi Plavu zastavicu koja govori o čistoći i kvalitetu plaže i vode

- ćete baš ovde uživati u jednom od najlepših zalazaka sunca

- jer je odlična lokacija za obilazak regije i okolnih plaža

- jer ste blizu svih popularnih mesta Kasandre koje nude odličan noćni život