Grčka - Apartmani / Velika

Velika je malo turističko mesto koje se nalazi  u regionu Larise (Tesalija), 150km južno od Soluna. Kombinacija zelenila planine Ossa i plavetnila Egejskog mora čine ovu destinaciju zaista privlačnom, ona  je mirno i još uvek ne toliko istraženo turističko mesto .

Glavna atrakcija mesta Velika je ogromna plaža, dugačka više od 10 km, koja se prostire i kroz okolna mesta Kalo Sotiritsa i Agiokampos. Plaža je nagrađivana Plavom zastavom, što govori o njenom kvalitetu, a more je veoma čisto i toplo. Plaža je peščano- šljunkovita. Uređena je, tako da se na obali nalazi veći broj kafe-barova, restorana i marketa, a takođe možete iznajmiti suncobrane i ležaljke.


Uz šetalište koje se pruža do Agiokamposa nalaze se brojne prodavnice, kafići i taverne, a u samom mestu postoje i ambulanta i apoteka, tako da letovalište Velika ima sve sadržaje neophodne za letovanje.


Još jedna lepa plaža nalazi se na samom izlazu iz mesta Velika. U pitanju je plaža Vrachakia. Ističe se po interesantnom reljefu sa stenama koje izviru iz mora, a ima ih i na obali, tako da ovde možete napraviti dobre fotografije u izuzetno zanimljivom ambijentu.


Plaža ima kombinaciju peska i šljunka, a do nje vode stepenice koje je dele na dva dela: desni deo je beach bar gde možete iznajmiti ležaljke i uzeti piće, a levi deo je bez sadržaja sa prirodnom hladovinom u popodnevnim satima.


U blizini mesta Velika se nalazi Kokino Nero, na oko 10-ak kilometara udaljenosti, i oko njega su smeštene još tri lepe peščane plaže: KoutsoupiaPlatia Ammos i Stomio, što može biti odličan izbor ukoliko volite da menjate plaže tokom letovanja. Iskoristite priliku da obiđete i lekovitu banju u mestu Kokino Nero po kojoj je ovo mesto i postalo poznato.


U oblasti Platanias Velika možete videti primerke vizantijske raskoši otkrivene arheološkim iskopavanjima tvrđave, a u blizini je i manastir Svetog Jovana, takođe izgrađen u vizantijskom stilu.


Izlet koji ne bi trebalo propustiti je svakako obilazak grada Larise koji ima dosta atrakcija za posetu. Ovo je veliki i sadržajan grad sa najvećim brojem kafića i restorana po stanovniku, sa ogromnim i lepo uređenim parkovima i značajnim kulturnim znamenitostima. Bilo da želite da uživate u kupovini, šetnji, obilascima različitih muzeja ili noćnom provodu, Larisa nudi za svakog ponešto.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41-555-55

info@oktopod.rs


BEOGRAD

Gandijeva 148a
(Piramida kockica)

tel: (011) 41-555-55

piramida@oktopod.rs


NOVI SAD

Nova adresa:
ul. Petra Drapšina 47

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


NIŠ

Svetozara Markovića br.30,lokal

tel: (018) 310-5220

nis@oktopod.rs


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342-303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009-018

mob: (063) 833-88-26

oktotravel2018@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

mob: (065) 884-20-24

mob: (066) 282-585

oktopodjagodina@gmail.com