KRF


Krf (Kerkira) je najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih grčkih ostrva. Zahvaljujući dobroj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, maslinama, tropskim cvećem, divnim uvalama, tirkiznim morem. Jedna od brojnih atrakcija je posmatranje aviona koji sleću na krfsku pistu koja je napravljena na moru.

Istorija je ostavila stare tvrđave, palate, crkve i jednu od najvećih obeležja stradanja našeg naroda u Prvom svetskom ratu – Plavu grobnicu kod ostrva Vido. Dok šetate ulicama grada Krfa uvidećete koliko je snažan trag ostavila Mletačka republika. Uske ulice popločane belim mermerom, karakteristične za većinu mediteranskih gradova , pronaći ćete i ovde. Prekidaju ih brojni manji i ili veći trgovi, sa svojih 37 crkava od kojih je najpoznatija crkva Svetog Spiridona- zaštitnika grada. Krf je čuven i po običajima koji se vezuju za proslavu Vaskrsa: naime, na Veliku subotu iz crkve se iznose mošti Svetog Spiridona, koji je stanovnike ovog ostrva više puta spasao sigurne smrti; nepropadljivo telo svetitelja nosi se uspravno, kako bi mu vernici videli lice; duga litija ide kroz grad, a Krfljani sa prozora bacaju ćupove, pa i amfore s vodom; ostatke grnčarije kasnije nose kućama.

Avgust je mesec festivala na Krfu, tzv. Panigiri- započinje službom u crkvi i nastavlja se naredna 3 dana na ulicama i trgovima samog mesta, uz grčku muziku, piće, pečenje i ostale specijalitete domaće kuhinje; svake sedmice festival se održava u različitim selima ovog ostrva, jer svako selo slavi sveca po čijem imenu je nazvana crkva datog sela. Pomenuta sela, kao i sve ostale atrakcije ostrva (Srpska kuća, tvrđave, Vido, aquapark, Sidari kanal ljubavi, Paleokastritsa i prelepi vidikovac Golden fox,...) lako možete obići i korišćenjem autobuskih linija, koje na Krfu odlično funkcionišu. Svakako raznovrsna ponuda, prirodne lepote, lokalna kuhinja i kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika, doprineće da uživate u svom odmoru i da uvek poželite da se vratite.

Ostrvo je poznato po svojim prelepim peščanim plažama na zapadnoj i šljunkovitim na istočnoj obali. Izuzetak na istočnoj obali jeste mesto Moraitika sa svojom peščanom plažom (vrlo malo ima sitnog šljunka na jednom delu plaže). Od grada Krfa udaljena je svega 20km južno. Pa sve putnike koji na ostrvo dolaze avionom čeka kratak transfer nakon sletanja. Preporuka za putnike koji pak dolaze sopstvenim prevozom jeste da iz luke Igumenitsa idu na trajekt koji vozi do mesta Lefkimi (a ne do grada Krfa), jer su cene karata niže, sama vožnja trajektom je kraća, a stižete na južniji deo obale i nastavljate put ka Moraitici (Lefkimi- Moraitika 22km). Mesto je odlično povezano sa gradom i ostalim delom ostrva autobuskim linijama, koje na Krfu odlično funkcionišu. Plaža Moraitike privlači veliki broj turista jer iznad nje nije saobraćajnica već je zaklonjena od saobraćaja, duga je, peskovita i sa postepenim prelazom ka dubini (dug je plićak i sitan pesak na ulasku u more).

Moraitika je veoma dobro snabdevena. Ima nekoliko supermarketa, prodavnica sa svim onim što bi Vam moglo zatrebati tokom letovanja, restorane, taverne, barove, poslastičarnicu, pekaru… Veliki je broj kafića i restorančića u glavnoj ulici Moraitike, ali i na samoj plaži - uz poručeno piće koristiti ležaljke u njihovim baštama, ali ima i delova gde se ležaljke i suncobrani posebno plaćaju. Međutim, imate dovoljno mesta za uživanje na plaži i bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Ono što je izuzetno važno napomenuti je da je ovde plaža pokrivena prirodnom hladovinom (što je zaista retkost na Krfu).

Sve ovo Krf čini dobrim izborom za sve one koji žele odmor da provedu uz prelepo more i raznovrsne plaže, ali i uz bogate sadržaje koji Vam omogaćavaju da upoznate deo grčke, ali i sprske istorije. Moraitika je pravi izbor kako za porodični odmor (mirno i tiho mesto, sa svim potrebnim sadržajima, sa peščanom plažom u prirodnom hladu i postepenim ulazom u more), tako i za aktivan odmor i uživanje u prirodnim i kulturnoistorijskim sadržajima ostrva, zbog svoje pozicije (blizina grada Krfa, mogućnost odlaska na izlete do Sivote, tzv. Plave lagune, Parge, Sarande, safari na peščari pored plaže Agios Georgios South).

Neka baš Krf i interesantna Moraitika budu vaš izbor za LETO 2019! Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja sa autobuskim, avionskim i sopstvenim prevozom za leto 2019 na Krfu možete pratiti na našem sajtu oktopod.rs.

First minute ponude leto 2019 - uskoro!

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE