OLIMPSKA REGIJA: Paralia, Olympic beach, Nei pori

Letovališta koja se nalaze u Olimpskoj regiji međusobno su veoma blizu. Sadržaji samih destinacija se razlikuju, pa je tako i struktura putnika koji u njima letuju različita. Paralija se preporučuje svima koji vole peščanu plažu, shopping, noćni provod. Odmah nakon 3km obalom je povezana sa manjim mestom, Olympic beach. To je mesto koje biraju svi putnici koji žele dobar i kratak put do letovališta, mogućnost da dane odmora provedu u miru i tišini na dugoj peščanoj plaži preko dana, a da opet imaju mogućnost da laganom šetnjom uz more dođu do Paraliije koja je poznata po brojnim kafićima, tavernama, diskotekama, buticima. Na oko 50km od Paralije nalazi se Nei Pori, sa svojom izuzetno velikom peščanom plažom i sadržajima koji pogoduju mirnom, laganom odmoru. Ponuda izleta i obilazaka ista je za sva mesta u Olimpskoj regiji.

Poseta Solunu (obilazak kulturnog i istorijskog nasleđa, shopping); Waterpark – vodeni park nedaleko od Soluna (u sklopu vodenog parka postoji i zoološki vrt kao i tim animatora za decu); grad Katerini sa ostacima antičkog grada Diona iz V veka pre nove ere; Venecijanski zamak u Platamonu; Meteori,  kompleks pravoslavnih manastira na vrhovima stena i litica. Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

Paralija se nalazi u podnožju planine Olimp, na 70km od Soluna i 6km od grada Katerini. Izuzetno popularno letovalište kao zbog predivnih peščanih plaža sa sitnim belim peskom, tako i zbog bogatog sadržaja koje nudi: ulice prepune butika, restorana, kafića, diskoteka, sportovi na vodi, brojni izleti. Idealna je za mlade jer je noćni provod zagarantovan. Takođe, pogodna je za porodice sa malom decom, jer se plićak prostire i do 50m, ima brojne sadržaje za decu (parkiće, zabavni park, sportske terene), odlično je snabdeven (pored brojnih manjih marketa, na ulasku u mesto je popularni market Lidl). Sam put do Paralije je lagan, a pozicija takva da vrlo lako možete obići celu obalu. 

Olympic beach je letovalište u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljen je 70km od Soluna, 8km od grada Katerini (Katerini jedan od najlepših gradića Olimpske regije) i svega 2km od Paralije (sa Paralijom je povezan šetalištem uz more). Olympic beach odlikuje prijatna klima, velika peščana plaža, mnoštvo prodavnica i restorana. Pešačka zona je puna butika, taverni, barova, rent-a-car agencija, a ima i dobro snabdevenih supermarketa, poslastičarnica i pekara. Namenjen je onima koji žele da provedu miran odmor, a naročito se preporučuje porodicama sa manjom decom. Na plaži se nalazi veliki park, sa sadržajima za decu, a ulaz u more je postepen (plićak je uz obalu) pa je ovo dobar izbor za porodice sa malom decom.

Nei Pori, primorsko mesto, jedno je od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Smešten ispod planine Olimp. Karakteristike ovog letovališta su veoma široka i duga peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi i igrališta za decu, mnogobrojni kafići, poslastičarnice, taverne, restorani kao i prostrani trgovi. Sve ovo Nei Pori čini idealnim mestom za porodično letovanje. Nei Pori je osnovan 1976. godine i građen je po urbanističkim planovima, pa su zato ulice široke sa prostranim trgovima. Stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. U mestu postoji  crkva, osnovna škola, kulturni centar, dva fudbalska igrališta, ambulanta, kao i veliki broj hotela i apartmana. Plaža u Nei Poriju je peščana, od najfinijeg, sitnog peska, a isti takav je i u vodi, kroz koju se postepeno i polako dolazi do dubine.

Preporuka obilazaka: venecijanski zamak u Platamonu, tradicionalno selo Stari Pantelejmon (udaljeno 11km, na nadmorskoj visini od 700m sa pogledom na zaliv Thermaikos), gradić Katerini (oko 40km, jedan od najlepših u Olimpskoj regiji) i naravno stari deo grada Palei Pori (koji se nalazi iznad Nei Porija, sa koga se pruža neverovatan pogled).

Pozar - termalna banja je od Paralije udaljena oko 150km, a od Nei Porija oko 110km.

Skupina pravoslavnih manastira Meteori su od Paralije udaljeni oko 220km.

Pozivamo vas da posetite i otkrijete lepotu Olimpske regije. Na oktopod.rs ćete pronaći veliki broj apartmana u Paraliji, Olympic beach-u, Nei Poriju, Kokino Neru. Ponude za leto 2019 očekujemo uskoro - sa mogućnošću plaćanja na rate, first minute popustima, autobuskim ili sopstvenim prevozom.

Pretraga

Period boravka
Broj odraslih osoba:
Broj dece:
Beograd centrala
Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd, Srbija
(bivša Bojanska, ulaz iz Mileševske)
tel: +381 11 41 55 555
email: info@oktopod.rs
5 mins You
Pic
Hey there, we’re just writing to let you know that you’ve been subscribed to a repository on GitHub.
Pic
Brian Cox 1 Hour
Ok, Understood!
2 Hours You
Pic
You’ll receive notifications for all issues, pull requests!
Pic
Brian Cox 3 Hours
You can unwatch this repository immediately by clicking here: Keenthemes.com
4 Hours You
Pic
Most purchased Business courses during this sale!
Pic
Brian Cox 5 Hours
Company BBQ to celebrate the last quater achievements and goals. Food and drinks provided
Just now You
Pic
Pic
Brian Cox Just now
Right before vacation season we have the next Big Deal for you.

Kontakt

Beograd

Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd, Srbija
(bivša Bojanska, ulaz iz Mileševske)
tel: +381 11 41 55 555
email: info@oktopod.rs

Beograd

Gandijeva 148a, Beograd, Srbija
(Piramida kockica)
tel: +381 11 41 55 555
email: piramida@oktopod.rs

Beograd

Zaplanjska 32, Beograd, Srbija
(TC Stadion - Prizemlje)
tel: +381 11 41 55 555
email: stadion@oktopod.rs

Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10a, lokal 24, Novi Beograd, Srbija, (YUBC)
tel: +381 11 41 55 555
email: yubc@oktopod.rs

Beograd, Borča

Bratstva i jedinstva 28, Beograd, Srbija, Borča
tel: +381 11 41 55 555
email: borca@oktopod.rs

Novi Sad

Petra Drapšina 47, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 31 05 220
email: novisad@oktopod.rs

Niš

Dušanova br.35, Niš, Srbija
tel: +381 18 310 52 20
email: nis@oktopod.rs

Ovlašćeni prodavci - Franšize

Vidikovac

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a, Beograd, Srbija
tel: +381 11 2342 303
email: oktopodvidikovac@gmail.com

Zvezdara

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540, Beograd, Srbija
tel: +381 11 4009 018
mob: +381 63 833 88 26
email: oktotravel2018@gmail.com

Kruševac

IRIS 037 d.o.o. Kosovska 27, Kruševac (preko puta Medicus Universalis)
mob: +381 69 350 20 28
email: oktopodkrusevac@gmail.com

Jagodina

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina, Srbija
mob: +381 65 884 20 24
mob: +381 66 282 585
email: oktopodjagodina@gmail.com