OLIMPSKA REGIJA: Paralia, Olympic beach, Nei pori


Letovališta koja se nalaze u Olimpskoj regiji međusobno su veoma blizu. Sadržaji samih destinacija se razlikuju, pa je tako i struktura putnika koji u njima letuju različita. Paralija se preporučuje svima koji vole peščanu plažu, shopping, noćni provod. Odmah nakon 3km obalom je povezana sa manjim mestom, Olympic beach. To je mesto koje biraju svi putnici koji žele dobar i kratak put do letovališta, mogućnost da dane odmora provedu u miru i tišini na dugoj peščanoj plaži preko dana, a da opet imaju mogućnost da laganom šetnjom uz more dođu do Paraliije koja je poznata po brojnim kafićima, tavernama, diskotekama, buticima. Na oko 50km od Paralije nalazi se Nei Pori, sa svojom izuzetno velikom peščanom plažom i sadržajima koji pogoduju mirnom, laganom odmoru. Ponuda izleta i obilazaka ista je za sva mesta u Olimpskoj regiji.

Poseta Solunu (obilazak kulturnog i istorijskog nasleđa, shopping); Waterpark – vodeni park nedaleko od Soluna (u sklopu vodenog parka postoji i zoološki vrt kao i tim animatora za decu); grad Katerini sa ostacima antičkog grada Diona iz V veka pre nove ere; Venecijanski zamak u Platamonu; Meteori,  kompleks pravoslavnih manastira na vrhovima stena i litica. Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

Paralija se nalazi u podnožju planine Olimp, na 70km od Soluna i 6km od grada Katerini. Izuzetno popularno letovalište kao zbog predivnih peščanih plaža sa sitnim belim peskom, tako i zbog bogatog sadržaja koje nudi: ulice prepune butika, restorana, kafića, diskoteka, sportovi na vodi, brojni izleti. Idealna je za mlade jer je noćni provod zagarantovan. Takođe, pogodna je za porodice sa malom decom, jer se plićak prostire i do 50m, ima brojne sadržaje za decu (parkiće, zabavni park, sportske terene), odlično je snabdeven (pored brojnih manjih marketa, na ulasku u mesto je popularni market Lidl). Sam put do Paralije je lagan, a pozicija takva da vrlo lako možete obići celu obalu. 

Olympic beach je letovalište u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljen je 70km od Soluna, 8km od grada Katerini (Katerini jedan od najlepših gradića Olimpske regije) i svega 2km od Paralije (sa Paralijom je povezan šetalištem uz more). Olympic beach odlikuje prijatna klima, velika peščana plaža, mnoštvo prodavnica i restorana. Pešačka zona je puna butika, taverni, barova, rent-a-car agencija, a ima i dobro snabdevenih supermarketa, poslastičarnica i pekara. Namenjen je onima koji žele da provedu miran odmor, a naročito se preporučuje porodicama sa manjom decom. Na plaži se nalazi veliki park, sa sadržajima za decu, a ulaz u more je postepen (plićak je uz obalu) pa je ovo dobar izbor za porodice sa malom decom.

Nei Pori, primorsko mesto, jedno je od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Smešten ispod planine Olimp. Karakteristike ovog letovališta su veoma široka i duga peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi i igrališta za decu, mnogobrojni kafići, poslastičarnice, taverne, restorani kao i prostrani trgovi. Sve ovo Nei Pori čini idealnim mestom za porodično letovanje. Nei Pori je osnovan 1976. godine i građen je po urbanističkim planovima, pa su zato ulice široke sa prostranim trgovima. Stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. U mestu postoji  crkva, osnovna škola, kulturni centar, dva fudbalska igrališta, ambulanta, kao i veliki broj hotela i apartmana. Plaža u Nei Poriju je peščana, od najfinijeg, sitnog peska, a isti takav je i u vodi, kroz koju se postepeno i polako dolazi do dubine.

Preporuka obilazaka: venecijanski zamak u Platamonu, tradicionalno selo Stari Pantelejmon (udaljeno 11km, na nadmorskoj visini od 700m sa pogledom na zaliv Thermaikos), gradić Katerini (oko 40km, jedan od najlepših u Olimpskoj regiji) i naravno stari deo grada Palei Pori (koji se nalazi iznad Nei Porija, sa koga se pruža neverovatan pogled).

Pozar - termalna banja je od Paralije udaljena oko 150km, a od Nei Porija oko 110km.

Skupina pravoslavnih manastira Meteori su od Paralije udaljeni oko 220km.

Pozivamo vas da posetite i otkrijete lepotu Olimpske regije. Na oktopod.rs ćete pronaći veliki broj apartmana u Paraliji, Olympic beach-u, Nei Poriju, Kokino Neru. Ponude za leto 2019 očekujemo uskoro - sa mogućnošću plaćanja na rate, first minute popustima, autobuskim ili sopstvenim prevozom.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE