Barselona 1.maj - 5 dana

/ Evropski gradovi / Uskrs i 1.maj 2020 / Avionom

TERMINI:

Barselona Prvi maj 2020    Srce Katalonije – DIREKTAN LET

Otkrijte jedan od najdivnijih gradova Španije – Barselonu. Srce autonomne pokrajne Katalonija. Grad umetnosti, kulture, sporta, noćnog života, zabave... Grad koji se može pohvaliti i organizacijom Olimpijskih igara 1992. godine, nakon koje počinje izrazita ekspanzija turizma. BARSELONA je smeštena na severoistočnom delu Španije i glavni je grad autonomne pokrajine Katalonija. Drugi je po veličini u Španiji, a jezici koji se koriste su katalonski i kastilijanski španski. „Katalonska kraljica“ osvaja na prvi pogled. Samo neke od znamenistosti Barselone su: Park Guelj, Sagrada Familia, Čarobna fontana, Gotska četvrt, ulica Las Ramblas, Kamp nou stadion, Gaudijeve zgrade Casa Mila i Casa Batiljo...posetite ovu magičnu lepoticu i uživajte u svakom minutu putovanja.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – 28.04. (utorak) - BEOGRAD – BARSELONA

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju večernje panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Mila (Le Pedrera), Gotska četvrt... Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje..

2.dan – 29.04. (sreda) BARSELONA – FIGERAS – BARSELONA

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet – Celodnevni fakultativni izlet “Figeras i muzej Salvadora Dalija” (prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana). Putovanje do Figerasa i poseta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Figeras je grad u provinciji Đirona i rodno mesto Salvadora Dalija. Gradom dominirja Muzej Salvadora Dalija, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Obilazak muzeja Salvadora Dalija iziskuje dosta vremena i u potpunosti drži pažnju svakom posetiocu. Figeras je takođe rodni grad izumitelja prve podmornice na motorni pogon. Slobodno vreme. Povratak u Barselonu. Noćenje.

3.dan – 30.04. (četvrtak) BARSELONA – GUELJ – SAGRADA FAMILIJA – PIKASOV MUZEJ

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet (prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana) – Poludnevna fakultativna poseta najpoznatijem parku Guelj, katedrali Sagrada Familia i Pikasovom muzeju. Najpoznatiji park u Barseloni ima istoriju dugu 120 godina. Početak gradnje 1900. godine označio je novu eru prostornog planiranja Barselone. Park je jedno od 7 neverovatnih dela Antonija Gaudija i pod zaštitom je UNESCO-a od 1984. godine. Projekat parka Gaudi je izradio u svom prepoznatljivom stilu. Talasasti oblici, slični lavi, na mestima sličnim drveću ili u obliku dorskih stubova ili stalaktita, ponekad su izdašno ukrašeni mozaicima od polomljenih keramičkih pločica, posebna tehnika korišćena prevashodno u katalonskom modernizmu. Nastavak do gotske katedrale Sagrada Familia i njen obilazak. Takođe pod zaštitom UNESCO-a gradnja katedrale je započeta 1882. i još uvek nije završena. Njen prvobitni arhitekta je bio Francisko de Paula de Vilar koji je posle samo godinu danapodneo ostavku prepustivši gradnju Gaudiju. Nastavak ture do Pikasovog muzeja, jednog od najpoznatijih umetnika 20og veka. Poseta muzeju. Muzej ima u posedu preko 4000 Pikasovih dela. Povratak u hotel i Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan – 01.05. (petak) BARSELONA – KAMP NOU

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovani poludnevni fakultativni izlet do stadiona Kamp Nou (prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana). Kamp nou je jedan od najpoznatijih fudbalskih stadiona sveta i dom je FK Barselona. Najpopularniji i najveći evropski stadion, može da primi 99.354 gledalaca. Kamp Nou tura (Basic tour – Camp nou experience) je posebna tura obilaska stadiona i muzeja kluba. Doživite nezaboravno iskustvo i zabeležite sjajne fotografije. Slobodno vreme ukoliko vremenski raspored dozvoljava. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan – 02.05. (subota) BARSELONA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 07:30 (postoji mogućnost izmene). Povratak direktnim letom Air Serbia. Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. (Kraj usluga)

Cenovnik i uslovi plaćanja: Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

Paket aranžman  / avionski prevoz, TAKSE, noćenje sa doručkom i panoramsko razgledanje grada

Opis

Termin putovanja

Hotel

First minute/Redovna cena

Prvi maj

28.04.-02.05.2020.

HCC Lugano 3*

First minute do 14.02.2020.

624€

Redovna cena

639€

ODLAZAK - Let JU 584 u 17:00 avio kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Barseloni u 19:40. 

POVRATAK – Let JU 581 u 10 :10 za Beograd. Sletanje na aerodrom u Beograd u 12:40.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

•  Avio kartu na relaciji Beograd – Barcelona – Beograd sa kompanijom Air Serbia

•  Aerodromske takse - 142 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)

•  Smeštaj u hotelu 3* prema opisu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama

•  Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Barseloni prema programu

•  Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

•  Troškove organizacije putovanja

•  Usluge pratioca grupe

•  Usluge licenciranog vodiča na destinaciji


CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

•  Međunarodno putno zdravstveno

•  Fakultativne izlete (Figeres / Guelj, Sagrada Familia i Pikasov muzej / Kamp nou). Prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana.

•  Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Barselonu i okolinu i plaća se na recepciji hotela u iznosu od 0,75 € po osobi po noći

•  Individualne troškove putnika

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (Prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana):

• Celodnevni izlet “Figeras i Dalijev muzej”. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, uz slobodno vreme u Figerasu Ulaznica za Dalijev muzej u Figerasu je uključena u cenu.

• Poludnevna poseta parku Guelj, katedrali Sagrada Familia i Pikasovom muzeju. Cena: 60 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. U cenu izleta su uključene ulaznice za ulazak u park Guelj i Pikasov muzej.

• Kamp Nou tura (Basic experience) – Poludnevna poseta stadionu. Cena 40€. Uključuje prevoz metroom i ulaznice.

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

Cena izleta se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Prijava i plaćanje fakultativnih izleta vrši se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana.

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:

• Doplata za jednokrevetnu sobu je 190€ na ukupnu cenu aranžmana

 

POPUSTI:

• Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 30€, u pratnji dve punoplatežne osobe. Bebe nemaju sedište u avionu i nemaju ležaj u hotelu. Deljenje ležaja sa dve odrasle osobe ili krevetac ide na upit.

• Doplata za treću odraslu osobu ili dete 2-12 godina NE POSTOJI. Nema trokrevetnih soba niti pomoćnih ležajeva u hotelu.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hotel HCC Lugano 3* / Barselona

http://www.hcchotels.com/
Smešten na Aveniji paralel, objekat HCC Lugano se nalazi na 500 metara od Španskog trga (Trg Espanja), izložbenog centra FIRA i obližnje metro i železničke stanice. Ima recepciju koja radi non-stop, bar i besplatan bežični internet.

Svaka soba je klimatizovana i ima flat-screen TV, mini-bar i sopstveno kupatilo. Nalazi se na 25 minuta hoda od Gotske četvrti i čuvene La Rambla ulice.

 

USLOVI PLAĆANJA:                                                                                                                                              

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1.  UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2.  PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3.  PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata).

4.  UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa..

5.  PREKO RAČUNA - uplata na račun

6.  ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, do 6 mesečnih rata.

Napomene: 

V A Ž N A    N A P O M E N A: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se  ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:    

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
  • Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 23kg kao i na ručni do 8kg (svaki kilogram preko dozvoljenog se  dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  • Postoji mogućnost izmene letova nakon potvrde klijenta radi zadržavanja postojeće cene i uz saglasnost klijenta.
  • Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
  • Organizator ima pravo izmene hotela i dužan je da obezbedi hotel iste ili više kategorije i iste usluge)
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, izmena vremena leta, izmena cene aerodromske takse, izmena cene avio karata, izmena cene hotela...)
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
  • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  • Preporuka je, da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, stranici Ministarstva inostranih poslova RS ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije ili zemlje u koju putuje.
  • Agencija ne snosi odgovornost za važenje pasoša putnika u odnosu na pravila zemlje u koju putuje kao ni za druga lična dokumenta. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
  • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
  • Za sve informacije date usmeno u agenciji ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validna je samo pisana informacija i samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  • Garancija putovanja Organizatora ne podrazumeva fakultativne izlete.
  • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih i plativih putnika i usled nedovoljnog broja organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

Cenovnik i program putovanja broj 1 od 30.01.2020. 

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

MB 17205196, PIB 101468904, Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd

Garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, po Ugovoru o garanciji putovanja

broj 0083/2020 od 10.01.2020.god.

Polisa osiguranja broj 30000016067 od 23.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje

„MILENIJUM-OSIGURANJE ADO, BEOGRAD”

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” uskladjeni sa YUTA standardom

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE