Istanbul - 4 dana - avionom

/ Evropski gradovi 2018 / Avionom

TERMINI:

Program putovanja:

1. Dan (Petak 18.05.18)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”  2h pre poletanja kod šaltera Oktopod travela. Poletanje aviona u 07:30h (PC 6432). Dolazak u Istanbul u 10:15h. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada: centralni gradski trg Taksim oko koga se nalaze brojni restorani i prodavnice, Trg Sultanahmet na kome se nalazi čuvena Aja Sofija, nekadašnja bazilika koja je pretvorena u džamiju, Plava džamija sa svojih šest minareta ukrašena plavim porcelanom po kome je i dobila ime, Hipodrom. Nakon razgledanja,  transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan (Subota 19.05.18)

Doručak u hotelu. Fakultativni celodnevni izlet - Klasična tura. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i obilazak Starog grada gde se nalaze najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti Istanbula, svedoci značaja, slave i moći ovog grada kroz vekove. Obilazak Antičkog hipodroma gde tri originalna antička spomenika i danas stoje – Egipatski obelisk, Konstantinov stub i Zmijski stub, Aja Sofije (Crkva svete mudrosti) najznačajniji spomenik hrišćanstva, simbol Istanbula. Izgrađena je kao pravoslavna crkva, a nakon otomanskog osvajanja Konstatinopolja 1435. godine, pretvorena je u džamiju. Po naredbi Kemala Ataturka, 1935. godine čitav kompleks je pretvoren u muzej. Ručak u restoranu. Nastavak razgledanja, obilazak Topkapi palate nekadašnje carske palate, danas muzej prošlog vremena i osmanske vladavine, Topkapi palata je danas najposećeniji muzej ne samo Istanbula, već i cele Turske. Izgrađena na mestu nekadašnjih bedema i kapije drevnog Konstatinopolja. Poseta najpoznatijem Grand bazaru. Nakon ture, slobodno popodne. Noćenje.

 

3. Dan (Nedelja 20.05.18)

Doručak u hotelu. Fakultativni celodnevni izlet – Bosfor tura:  Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i odlazak na celodnevni izlet: Dolmabahče palata- poslednje sedište sultana, koja se nalazi evropskom delu bosforske obale Bešiktaš. Ovaj deo obale nekada je služio kao luka za otomansku flotu I bila je veoma cenjena od strane sultana. Nastavak ture I poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Vaseljenska Patrijaršija (Carigradska patrijaršija) jedna je od 14 pravoslavnih crkava i može se reći centar svih pravoslavnih crkava širom sveta. Zahvaljujući caru Konstantinu, koji je Konstantinopolj učinio prestonicom Istočnog rimskog carstva, stekla je izuzetnu crkvenu i političku važnost. Sedište patrijaršije je u Crkvi Sv. Đorđa. Ručak u restoranu. Nastavak ture I vožnja preko Bosforskog mosta. Poseta Egipatskom bazaru. Nakon ture, slobodno popodne. Noćenje.

4. Dan (Ponedeljak 21.05.18)

Doručak u hotelu. Napuštanje hotela. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 14:35h (PC 6433). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 15:25h. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:Cena paket aranžmana u EUR po osobi:

Hotel/kategorija

Tip sobe

Usluga

18.05.2018. – 21.05.2018. 4 dana / 3 noćenja

Hotel Tayhan 3*

Old City

1/2 standard soba

BB

179

1.dete 2-6 god.

119

1.dete 6-12 god.

149

treća osoba

160

doplata za 1/1

25

Hotel Bulvar Palas 4*

Old City

1/2 standard soba

BB

199

1.dete 2-6 god.

119

1.dete 6-12 god.

155

treća osoba

179

doplata za 1/1

45

Hotel Ramada

Old City 4*

Old City

 

1/2 standard soba

BB

199

1.dete 2-6 god.

119

1.dete 6-12 god.

160

treća osoba

185

doplata za 1/1

65

Hotel Holiday Inn City 5*

Old City

1/2 standard soba

BB

229

1.dete 2-6 god.

119

1.dete 6-12 god.

170

treća osoba

190

doplata za 1/1

80

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd, direktan čarter let kompanijom Pegasos Airlines (aerodrom Sabiha Gokčen),
  • Panoramsko razgledanje grada
  • Transferi prema programu
  • Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
  • Usluge vodiča na srpskom jeziku
  • Troskovi organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Aerodromske takse: 32,70 € (podložno promeni),
  • Fakultativne programe (piće tokom ručka nije uključeno u cenu)
  • Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji.
  • Individualne troškove putnika

      

OPIS HOTELA:

Hotel Tayhan 3* Old City www.hoteltayhan.com      

Hotel je smešten u istorijskoj oblasti Kumkapi, na 5 minuta šetnje od železničke stanice, i 10 minuta od stanice tramvaja i velike gradske pijace Grand bazara. Od samog centra grada i najpopularnijih atrakcija udaljen je oko 2km. Pored hotela se nalaze brojne prodavnice i restorani. Udaljenost od aerodroma 45 km.

Sobe: Hotel ima 48 soba i uređene su u klasičnom turskom stilu. Svaka soba sadrži kupatilo, klimu, TV, sef, fen, frižider, wi fi. Dodatni sadržaj: Gostima su na raspolaganju restoran, bar, parking.

 

Hotel Bulvar Palas 4* Old City www.hotelbulvarpalas.com

Hotel je centralno lociran i i nalazi se u starom gradu na 3 minuta šetnje od tramvajske stanice Askaray. Od Grand bazara udaljen je 3 tramvajske stanice. Na oko 2 km od hotela se nalaze glavne gradske atrakcije.

Udaljenost od aerodroma 44 km.

Sobe: Ima 70 soba. Svaka soba sadrži kupatilo, klimu, mini bar, sef, LCD TV, telefon, fen, wi fi.

Dodatni sadržaj: Restoran, bar, fitness centar, wellness centar, parking.

 

Hotel Ramada Old City 4* Old City www.ramadaistanbul.com

Hotel se nalazi na oko 4 km od istorijskog centra Istanbula. Ispred hotela se nalazi tramvajska stanica. Velika pijaca je na

1 km od hotela. Udaljenost od aerodroma 43 km.

Sobe: Sadrži 100 soba modernog i toplog dizajna od kojih svaka ima kupatilo, telefon, klimu, TV, wi fi.

Dodatni sadržaj: restoran, bar, wellness centar, fitness centar, parking.

 

Hotel Holiday Inn City 5* Old City www.hiistanbulcity.com.tr

Hotel Holiday Inn Istanbul City je dobro pozicioniran, nalazi se u blizini metro stanice Pazarteke koja nudi prevoz do Aja Sofije i Plave džamije. Sobe: TV, mini bar, sef, WI FI, kupatilo, fen, telefon. Udaljenost od aerodroma 50 km.

Dodatni sadržaj: dva restorana, bar, sale za sastanke, parking, menjačnica, prodavnica, room service, frizer, otvoreni bazen, fitness i wellness centar.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta:

 

Naziv Izleta

Cena po osobi u pretprodaji – PLAĆANJE U AGENCIJI

Cena po osobi na licu mesta

 (raspoloživost nije garantovana)

KLASIČNA TURA

50

50

BOSFOR TURA

50

50

KOMPLET DVA IZLETA

95

100

 

NAPOMENE:

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.

-Jednokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

 

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

 

Način plaćanja:

• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Napomene:Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

NAPOMENE:

      Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!

      Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!

      Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).

      Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel do 10:00 h.

      Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima

      Oktopod travel nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.

      Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost.

      Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

      Pasoš mora biti važnosti minimum 5 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

 

Oktopod travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.   

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE

OKTOPOD TRAVEL-a JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 120 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom.

Program br.1 od 17.04.2018.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 179/2010. od 09.02.2010.godine.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 55 555

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.baAVIO KARTE
ONLINE