Lisabon - 5 dana 3* - USKRS

/ Evropski gradovi / Uskrs i 1.maj 2020 / Avionom

TERMINI:

Lisabon 2020 - Garantovan polazak –

Lisabon – Obidoš – Batalja – Nazare – Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Eštoril – Fado veče

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – 16.04. (četvrtak) - BEOGRAD – FRANKFURT - LISABON 

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Let 1411 za Frankfurt u 06:15 ujutru kompanijom Lufthanza. Dolazak u Frankfurt i nastavak za Lisabon. Sletanje u Lisabon u 15 :15. Po sletanju panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Belem (kula Svetog Visentea) i spomenik Otkrićima. Odlazak do hotela i prijavljivanje. Noćenje.

2.dan – 17.04. (petak) LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE – FADO VEČERA

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet – Pešački obilazak Lisabona. Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. Godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Obilazak gradske četvrti Alfama. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

3.dan – 18.04. (subota) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet – Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak Kraljevske palate (tzv Gradska palata), jedne od najbolje očuvanih kraljevskih palata (14. vek) u Portugalu koja je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4.dan – 19.04. (nedelja) LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovanji celodnevni fakultativni izlet Batalja – Nazare – Obidoš. Po dolasku u Batalju, poseta manastiru Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca - Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja za Obidoš. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, potpuno opasan zidinama a nalazi se na oko 80 km severno od Lisabona. Obilazak grada. Slobodno vreme ukoliko vremenski raspored dozvoljava. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.dan – 20.04. (ponedeljak) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 11 :50 (postoji mogućnost izmene) Polazak aviona za Beograd je u 14 :20 Lufthanzinim letom LH1779 preko Frankfurta. Sletanje na aerodrom Frankfurt u 18:20 i nastavak za Beograd u 21:05. Dolazak u Beograd u 22:35.  (Kraj usluga)

Cenovnik i uslovi plaćanja:Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

Paket aranžman  / avionski prevoz, TAKSE, noćenje sa doručom i panoramsko razgledanje grada

Opis

Termin putovanja

Hotel

Redovna cena

Uskrs 2020

16.04 – 20.04.2020.

Hotel 3*

629 €

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Beograd – Frankfurt – Lisabon– Frankfurt – Beograd sa kompanijom Lufthanza
 • Aerodromske takse - 182 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)
 • Smeštaj u hotelu 3* prema opisu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom  u Lisabonu prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji


CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći
 • Individualne troškove putnika

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Pešačko razgledanje grada grada – 20€ odrasli / 15 € deca (uključene karte za metro u sklopu pešačkog razgledanja)
 • Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 55€ (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri ni ručak)
 • Batalja, Nazare, Obidoš – 60 € (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)
 • Fado veče - 55 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključen transfer taksijem i večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: po osobi 200€

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 30€, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) uz prethodni upit u agenciji.
 • Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi popust 5% uz prethodni upit u agenciji. * Dodatni ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Organizator zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

Hotel Vip Berna 3* http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx

Hotel pripada lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

USLOVI PLAĆANJA:                                                                                                                                              

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1.  UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2.  PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3.  PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata).

4.  UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa..

5.  PREKO RAČUNA - uplata na račun

6.  ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, do 6 mesečnih rata.

 

Napomene: 

 

V A Ž N A    N A P O M E N A: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se  ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:    

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
  • Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 23kg kao i na ručni do 8kg (svaki kilogram preko dozvoljenog se  dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  • Postoji mogućnost izmene letova nakon potvrde klijenta radi zadržavanja postojeće cene i uz saglasnost klijenta.
  • Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
  • Organizator ima pravo izmene hotela i dužan je da obezbedi hotel iste ili više kategorije i iste usluge)
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, izmena vremena leta, izmena cene aerodromske takse, izmena cene avio karata, izmena cene hotela...)
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
  • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  • Preporuka je, da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, stranici Ministarstva inostranih poslova RS ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije ili zemlje u koju putuje.
  • Agencija ne snosi odgovornost za važenje pasoša putnika u odnosu na pravila zemlje u koju putuje kao ni za druga lična dokumenta. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
  • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
  • Za sve informacije date usmeno u agenciji ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validna je samo pisana informacija i samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  • Garancija putovanja Organizatora ne podrazumeva fakultativne izlete.
  • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih i plativih putnika i usled nedovoljnog broja organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

Cenovnik i program putovanja broj 1 od 30.01.2020. 

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

MB 17205196, PIB 101468904, Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd

Garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, po Ugovoru o garanciji putovanja

broj 0083/2020 od 10.01.2020.god.

Polisa osiguranja broj 30000016067 od 23.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje

„MILENIJUM-OSIGURANJE ADO, BEOGRAD”

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” uskladjeni sa YUTA 

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE