Portugalska tura - 7 dana - 05.03.

/ Evropski gradovi 2020 / Avionom

TERMINI: 05.03.2020.;

Sajamski popust 5% na cenu paketa umanjenu za aerodromkse i YQ takse!

 

Porto, drugi po veličini grad u Portugaliji. Ime vuče korene od naziva starorimskog grada na datom mestu koji se zvao Portus Kale. Od datog naziva je izveden ne samo naziv današnjeg grada (koji znači luka), nego i naziv države. Portugalci često grad nazivaju prosto luka, sa određenim članom O ispred (O Porto), pa se stoga u nekim jezicima ustalio oblik naziva Oporto. Romantici vole drugo objašnjenje i insistiraju da je konfuzija nastala davno kada su stranci pogrešno pročitali nazive na buradima vina koja su se prevozila tokom reke Duro (Douro). Porto nudi mnogo više od jezičkih akrobacija. On je grad mostova, spoj tradicionalnog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turitičkoj mapi sveta. Centralni bulevar Avenida dos Aliados, obale reke Duro zaštićene od strane UNESCO-a, crkva Sao Francisco i Santa Clara i druge impresivne građevine učiniće vaš boravak drugačijim. Porto je dom jedne od najlepših knjižara na svetu Lello. Sagrađena 1906, liči na mesto iz bajke. Neogotska spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i stepeništem boje crvenog karanfila. Domicilno stanovništvo kaže se da je upravo ta radnja inspirisala J. K. Rouling da smisli scenografiju za Harija Potera.

Lisabon, glavni grad Portugalije, smešten na obalama reke Težo, najduže reke Iberijskog poluostrva, prostire se na sedam brežuljaka. U XVII veku grad je pretrpeo veliki zemljotres u kom je poginulo oko 90 000 ljudi tako da je većina građevina tog doba koju su za sobom ostavljali brojni vladari uništena. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspeo da povrati stari sjaj i svoje mesto centra Portugala. Grad obiluje prelepim građevinama nastalim posle zemljotresa 1755. godine. Prepoznatljiv je po Lisabonskoj katedrali koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce grada, zatim kuli Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja, tvrđavi Sv. Đorđa, Alfami-najstarijem delu grada, brojnim muzejima,  restoranima i gostoljubivom narodu.

 

Program putovanja:

1.dan (četvrtak 05.mart 2020)               Beograd – Frankfurt – Porto (panoramsko razgledanje grada)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta za Frankfurt na liniji LH1411 u 06.40h. Dolazak u Frankfurt u 08.50h. Nastavak putovanja za Porto u 09.40h na liniji LH1176, dolazak u Porto u 11.25h. Nakon sletanja transfer sa poludnevnim panoramskim razgledanjem grada. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lepim "Arapskim salonom" (ulaznice uključene u cenu). Nakon obilaska Porta vožnja žičarom do Gaie, gradića sa druge strane reke Duro, degustacija vina u jednoj od poznatijih lokalnih vinarija (degustacija uključena u cenu). Smeštaj u hotel Black Tulip 4* u mestu Gaia. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan (petak 06.mart 2020)                   Porto (fakultativno Gimaraeš – Braga – Bon Žezus)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za severni Portugal. Obilazak Gimaraeša koji još zovu i kolevkom Portugala. Upravo ovde je rođen 1109 god. prvi portugalski kralj Alfonso Henrikes, čija se statua nalazi ispred Palate Vojvoda od Brage iz XV veka. Planiran je obilazak Dukal palate (ulaznica uključena u cenu). Nastavak za Bragu, glavni grad provincije Minho koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Obilazak katedrale (ulaznica uključena u cenu), a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Cena izleta je 60 eur za minimum 20 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (subota 07.mart 2020)               Porto – Koimbra – Batalja – Obidoš – Lisabon

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, i jedan od najstarijih univerzitetskih gradova Evrope. Bio je prestonica kraljevstva u XII veku. Obilaze se katedrala i univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom (ulaznica za univerzitet uključena u cenu). Nastavak putovanja do Batalje i obilazak manastira Santa Maria Da Victorio iz XV veka (ulaznica uključena u cenu), najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem XIV veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do Obidoša, najlepšeg i najbolje očuvanog srednjevekovnog grada u zemlji. Grad koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz XII veka. Obilazak male crkve Svete Marije i nakon obilaska, nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel VIP Executive Entrecampos 4*. Noćenje.

04.dan (nedelja 08.mart 2020)              Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u shopping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 50 po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, a odlazak i povratak je u individualnoj režiji. Noćenje.

05.dan (ponedeljak 09.mart 2020)        Lisabon (fakultativno Sintra i Kaškaiš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru i Kaškaiš. Odlazak do Sintre, slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mirko klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena. Šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak nacionalne Kraljevske palate (ulaznica uključena u cenu) u Sintri koja je zidana na temeljima iz XV veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo modensko letovalište se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat je po velikom broju golf terena i luksuznih hotela. Cena izleta je 60€ za minimum 20 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

06.dan (utorak 10.mart 2020)                Lisabon (fakultativno Evora)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Evoru. Evora, grad-muzej, nalazi se u središnjem delu Portugalije. Grad sa bogatom istorijom i kulturnim korenima iz rimskih vremena. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista, kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž, u brdovitim predelima, sa divnim seoskim pejzažima, vinogradima, poznatim plantažama hrasta plutnjaka. Obilazak:  katedrala (ulaznica uključena u cenu) i „Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha; rimski hram Templo Romano iz prvog veka; impresivna gotska katedrala Evora iz XII veka i glavna kapela – barokno remek delo. Slobodno vreme za uživanje u prelepoj arhitekturi Evore na glavnom gradskom trgu. Povratak u Lisabon preko jedinstvenog 17 km dugog mosta Vasko da Gama, najdužeg mosta u Evropi. Cena izleta je 60 eur za minimum 20 prijavljenih putnika. Noćenje.

07.dan (sreda 11.mart 2020)                 Lisabon – Frankfurt – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1169 u 16.45h. Dolazak u Frankfurt u 20.50h, nastavak putovanja za Beograd u 21.40h na liniji LH1410. Dolazak u Beograd u 23.30h. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:PORTUGALSKA TURA 7 dana, avionom

PORTO – GIMARAEŠ BRAGA – BOM ŽEZUS – KOIMBRA – BATALJA – OBIDOŠ – LISABON – SINTRA – KAŠKAIŠ – EVORA

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

Cena u € po osobi za navedeni period

Hotel/kategorija/lokacija

Tip sobe

usluga

05.03.-11.03.2020.

Black Tulip 4* Gaia

VIP Executive Entrecampos 4* Lisabon

Po osobi u dvokrevetnoj sobi

BB

815

treća osoba

751

dete 2-11 god.

641

dete od 0-2 god.

49

Jednokrevetna soba

1034

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/3-trokrevetna soba (standardna dvokrevetna sa pomoćnim ležajem), 1/1-jednokrevetna soba,  BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

 

Opis hotela:

Black Tulip 4* Gaia, www.hotelblacktulip.pt

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Gaie, nedaleko od stanice metroa, koja spaja ovaj deo grada sa centrom Porta (prelazi se samo reka Duro). Od aerodroma u Portu je udaljen 21 km.

Sobe: Svaka soba ima: kupatilo (tuš/wc), telefon, SAT TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar.

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* Lisabon, www.viphotels.com

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Lisabona, nedaleko od stanice metroa i železničke stanice Entrekampos. Lisabonski univerzitet nalaze se na 1 km od hotela, a živahna četvrt Bairo Alto, kao i četvrt Šiado na oko 5 km. Hotel je udaljen 4 km od međunarodnog aerodroma u Lisabonu.

Sobe: Raspolaže sa 171 soba. Svaka soba ima: kupatilo (tuš/wc), fen, klima uređaj, telefon, SAT TV, sef, mini bar i wi fi internet.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se dva restorana, bar, 9 sala za sastanke, teretana, sauna, tursko kupatilo, zatvoren bazen.

Agencija zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste kategorije.

                 

U CENU ARAŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Porto, Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
 • Aerodromske takse 135€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Portu
 • 4 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Lisabonu
 • Transfere prema programu od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • Panoramsko razgledanje u Portu i Lisabonu
 • Razgledanje Koimbre, Batalje i Obidoša
 • Ulaznice za: Katedralu i Staru berzu u Portu, degustaciju vina i vožnja žičarom u mestu Gaia, Univerzitet u Koimbri i Manastir u Batalji.
 • Usluge vodiča-pratioca grupe na srpskom jeziku
 • Organizaciju putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Ulaznice za lokalitete koje u programu nisu navedene kao uključene
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa  I Dina card Poštanske štedionice(do 3 mesečne rate).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa..

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor (do 3 mesečne rate)

Napomene:HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU 25.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA

 OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Cenovnik br.1 od 17.01.2020.

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

MB 17205196, PIB 101468904, Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd

Garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, po Ugovoru o garanciji putovanja

broj 0083/2020 od 10.01.2020.god.

Polisa osiguranja broj 30000016067 od 23.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje

„MILENIJUM-OSIGURANJE ADO, BEOGRAD”

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” uskladjeni sa YUTA standardom

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Karađorđeva 17, lokal 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE