HOTEL ARCO 3* / AGIA PARASKEVI

Grčka Avionom / Skiatos

Lokacija: Hotel Arco je mali porodični hotel u mirnom delu mesta Agia Paraskevi na ostrvu Skijatos. Hotel Arco okružuje brižljivo uređena bašta, a do plaže ga deli staza u dužini od 80 m. Od glavnog grada Skijatosa je udaljen 7 km, a od aerodroma 9 km. 

Sobe: U hotelu Arco svaka soba ima: kupatilo, fen,  TV, telefon, wi-fi, klima uređaj, sef, frižider, balkon ili terasu u prizemlju. Sobe imaju pogled na baštu, bazen ili more.

Hotelski sadržaj: Pored glavnog restorana, hotel Arco ima bar pored bazena. Gostima hotela Arco su na raspolaganju: internet centar, TV sala, parking kao i rent a car.

Sport i zabava: U sastavu hotela Arco je mali bazen u dvorištu, a za najmlađe je uređeno igralište. Peščana plaža u mestu Agia Paraskevi je jedna od najlepših na ostrvu Skijatos, tu se nalazi nekoliko barova i taverna. U blizini hotela u glavnoj ulici je prodavnica i stanica autobusa koji saobraća veoma često i povezuje mesto sa ostalim plažama i glavnim gradom Skijatos.


Google maps:
Latitude: 39.1416968
Longitude: 23.4380387

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre leta. Čarter let za Skijatos. Nakon sletanja transfer do hotela. Noćenje.

2 – 10. dan Slobodno vreme za individualne aktivnosti, odmor i fakultativne izlete. Noćenje.

11. dan Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd.

  

U cenu aranžmana je uključeno:

- avionski prevoz direktim čarter letom Beograd – Skijatos - Beograd

- transferi aerodrom - hotel – aerodrom (u zavisnosti od broja putnika transfer moze biti obavljen autobusom, mini autobusom, kombijem ili automobilom)

- aerodromske takse 37.5€ (Beograd 21.42€, Skijatos 15.10€, DCV taksa 0.98€)

-YQ taksu 10€ po osobi, deca do 2 godine ne plaćaju taksu. YQ taksa predstavlja taksu za doplatu za gorivo, propisuje je avio kompanija i podložna je promeni do realizacije putovanja.

- organizaciju putovanja i usluge predstavnika

 

U cenu aranžmana nije uključeno:

- boravišna taksa Obavezna naplata boravišne takse u Grčkoj, na recepciji hotela ili apartmana:

Okvirni iznosi po sobi / po noći: hoteli 1*i 2*- 0,5€, hoteli 3* - 1,5€, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€.

Okvirni iznosi po sobi / po noći: apartmani 1 i 2 ključa - 0,25€, apartmani 3 ključa - 0,5€, apartmani 4ključa - 1€.

- međunarodno zdravstveno osiguranje

 

USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

• svi navedeni iznosi koji su u eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

• 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja

• čekovima građana najkasnije do 15.12.2020. datumirani svakog 15-og u mesecu

• platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

• mogućnost plaćanja na 6 mesečnih rata kreditnim karticama Banke Intesa i Dina card Poštanske štedionice(Visa, Master i American Express)

• mogućnost plaćanja administrativnom zabranom sa firmama sa kojima agencija Oktopod travel ima sklopljen ugovor

Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa, odnosno garantovan je samo iznos uplaćene akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Oktopod Travel zadržava pravo da propiše drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama/sindikatima sa kojima agencija zaključi poseban ugovor.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona.  Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Viza za državljane RS nije potrebna, pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 U hotelske sobe/apartmane se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.oktopod.rs  Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola, a ručak i večera – klasično usluživanje, u zavisnosti od hotela, izbor između dva ili tri menija (piće nije uključeno u cenu). Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...) Iako pojedini hoteli imaju svoje plaže, postoji mogućnost da se suncobrani i ležaljke doplaćuju. U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

NAPOMENE:

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja pre početka aranžmana. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Viza za državljane Republike Srbije nije potrebna, pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja. Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije. Građani sa prebivališten na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Oktopod. Aranžman je rađen na bazi od minimum 120 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

Cenovnik i program putovanja za Skijatos (10 noćenja, avion, leto 2020) br.2 od 02.03.2020.

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 119/2020 od 01.02.2020.godine.

MB 17205196, PIB 101468904, Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd

Garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, po Ugovoru o garanciji putovanja

broj 0083/2020 od 10.01.2020.god.

Polisa osiguranja broj 30000016067 od 23.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje

„MILENIJUM-OSIGURANJE ADO, BEOGRAD”

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” uskladjeni sa YUTA standardom

GRAD SKIJATOS

Tipičan grčki gradić u čijoj panorami preovlađuju bele kuće sa plavim prozorima punim šarenog cveća. Glavna ulica Papadiamanti popločana je i pruža se od luke do glavne magistrale. Tu se nalazi najveći broj prodavnica i butika. Duž obale mora su restorani, kafići i taverne, a posebno se izdvaja malo poluostrvo Bourtzi prekriveno borovinom sa tvrđavom i stazama za šetnju. Sa svojim posebnim šarmom idealan je za večenje šetnje i uživanje a upravo se ovde svake večeri susreću svi turisti sa ostrva.

KRSTARENJE OKO SKIJATOSA

U pitanju je celodnevni izlet brodom, a prva pauza je već nakon 30ak minuta na čuvenoj plaži Lalaria, poznatoj po belim kamenčićima i kristalno čistoj tirkiznoj vodi. Zadržavanje na plaži je oko sat vremena. Sledeća stanica je malo ribarsko selo Kati Jorgi na kopnu Grčke u podnožju planine Pilion, gde je planiran duži boravak radi kupanja i ručka. Nakon toga sledi povratak ka ostrvu Skijatos ploveći pored najlepših plaža ostrva Skijatos.

SKOPELOS I ALONISOS

Jedan od popularnih izleta na ostrvu Skijatos jeste upravo ovaj brodski izlet koji će Vam pružiti mogućnost da se upoznate sa lepotama susednih ostrva Skopelos i Alonisis. Nakon sat vremena plovidbe od Skijatosa stiže se do luke i glavnog grada Skopelosa. Ostrvo je poznato po tome što ima preko 360 crkava. Imaćete priliku da obiđete stari deo grada strmim i uskim uličicama koje su pune radnjica suvenira, odeće i nakita. Na Skopelosu se ostaje oko 2 sata zatim se nastavlja izlet ka ostvru Alonis

MAMMA MIA

Celodnevni izlet brodom sa ostrva Skijatos vodi Vas na plaže ovekovečene u poznatom mjuziklu Mama Mia. Prvo zaustavljanje je na plaži Kastani koja se smatra za jednu od najlepših plaža ostrva i na kojoj je sniman film Mama Mia. Sledeće odredište je plaža Panormos, gde je planirano zadržavanje od oko 2h i gde pored kupanja i relaksacije možete ukusno jesti i obići crkvu Mama Mia do koje vozi lokalni prevoz ili taksi. Nakon toga se plovi do plaže Milia gde ćete uživati u kristalnoj vodi i mirisu b

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rsAVIO KARTE
ONLINE