Sreća, smeh i plavetnilo - LEFKADA


Eksplozija boja, ushićenje i nalet samo pozitivnih emocija, sreća, smeh i zabava u vodama Jonskog mora, neke od najlepših plaža čitave Grčke, pa i Evrope nama na dohvat ruke - Lefkada.

Lefkada se nalazi na zapadnoj, jonskoj obali Grčke, u opštini Preveza. Ostrvo je od Beograda udaljeno oko 980km i veoma je lako dostupno autoputem kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku. Posebno kvalitetan deo, a samim tim i veoma lak za putovanje, je u Grčkoj na deonici sa čuvenim tunelima koje mnogi putnici koji su se već uputili u ovom pravcu najčešće i pominju. Najviše se izdvaja podvodni tunel pred samom Lefkadom zahvaljujući kojem se znatno skraćuje put i obilazak oko zaliva Amvrakikos. Dakle, bilo da se odlučite za putovanje svojim automobilom ili autobuskim prevozom nećete osetiti zamor i opterećenje. S druge strane, ukoliko želite, do Lefkade je moguće pristići i avionskim prevozom, direktnim čarter letovima u letnjim mesecima do aerodroma u Prevezi odakle je potrebno preći još 20ak kilometara do samog ostrva. Za sve one koji pristižu kopnom veoma je važna činjenica da je ovo jedino ostrvo za koje vam nije potreban trajekt, već je povezano nasipom i pokretnim pontonskim mostom što značajno olakšava putovanje, kako vremenski tako i finansijski. Za još korisnih informacija o Lefkadi kliknite ovde

Po dolasku na ostrvo pred vama će se ukazati visoke planine prekrivene vegetacijom intenzivne zelene boje, kroz koju se, vozeći se krivudavim putevima Lefkade, prožima plavetnilo Jonskog mora. Po dolasku na ostrvo odmah nailazite na lepote glavnog grada Lefkasa kroz čije ulice, sam centar i pored velike luke za brodove i jahte morate proći kako biste dalje izašli na magistralu ka istočnoj ili zapadnog obali ostrva. O Lefkasu

Neka od najpoznatijih letovališta se nalaze na istočnoj obali, dok je zapadna popularna po fenomenalim plažama koje ste do sad sigurno zapazili istražujući na internetu i koje zaista izgledaju kao sa najlepših razglednica. Zahvaljujući prirodi jedinstvene i autentične lepote mnogi putnici su poželeli da na svoju listu must see destinacija uvrste upravo Lefkadu što je dovelo do pravog turističkog buma ovog ostrva, te je u današnje vreme turizam apsolutno glavna privredna grana Lefkade.

O kratkoj istoriji Lefkade pročitajte ovde

SVAKI DAN KAO JEDAN NOVI IZLET

Zbog svega nadalje mnogi koji jednom posete Lefkadu odluče da taj prvi put definitivno ne bude i poslednji.

PORTO KATSIKI je ubedljivo jedna od najlepših plaža ostrva koja privlači na hiljade kupača u toku jedne sezone. Plaža sa veoma sitnim belim kamenčićima je smeštena ispod visoke odsečene bele stene, nekada potpuno nepristupačne. Odatle upravo potiče i ime ove plaže, u bukvalnom prevodu plaža koza, obzirom da je pre razvitka turizma služila za stočarstvo i dovođenje koza na ispašu. Danas je stena premošćena sa oko 50ak stepenica kojima se spuštate direktno do, po mišljenju mnogih, možda i najlepše plaže čitavog ostrva. Na plaži ne postoji turistička infrastruktura, kafići, tuševi, ležaljke, suncobrani... Porto Katsiki je potpuno divlja plaža i zbog toga je preporuka da ponesete sa sobom sve što vam je potrebno za bezbrižan i relaksiran dan. Ukoliko pak nešto i zaboravite, na plaži postoji organizovana dostava hrane i pića iz obližnjeg kafića i sve što naručite donosi vam se direktno do vašeg peškira. Plaža je dovoljno i dugačka i široka, te možete boraviti distancirano od ostalih posetilaca. Gužvi i guranja na plaži, kao ni u vodi apsolutno nema. Porto Katsiki je nezaobilazna tačka za brodove i organizovana krstarenja, međutim kako bi se i na ovaj način izbeglo preopterećivanje kapaciteta plaže zabranjen im je pristanak na samu obalu. Boje mora kod Porto Katsikia su zaista nesvakidašnje. Ne postoji posetilac koji ostane imun na izrazitu tirkino plavu koja dominira ovom regijom, koja se najbolje ističe sa visine i sa pomenutih stepenica i odakle nastaju i neke od najlepših fotografija sa vašeg letovanja.

Čuvenih 250 stepenica koje su vodile do očaravajuće EGREMNI plaže su nažalost srušene nakon zemljotresa koji je pogodio ovu regiju 2015. godine. Nikada nisu obnovljene, ali je do ove lepotice moguće pristići nekim od mnogobrojnih organizovanih izleta brodom za koje se možete prijaviti u gotovo svakom razvijenom turističkom mestu ostrva. Po zaranjanju u  plavetnilo Egremni voda shvatite da svaki sekund ovde proveden zaista vredi, nekada napora koji je bio potreban načiniti savladavajući stepenice, a sada novca izdvojenog za krstarenje do plaže. Plaža je takođe potpuno divlja i jasno je da, obzirom da ne postoji nikakav prilaz sa kopna, turistički sadržaji na Egremni ne postoje, međutim turistički brodovi koji vas ovde dovoze su potpuno opremljeni stolicama i stolovima za relaksirano razledanje obale Lefkade, toaletom, mini kafićima sa hranom i pićem, otvorenim i zatvorenim delom, palubom za sunčanje itd. Lepotu ove plaže je zaista teško dočarati rečima, zato uživajte u slikama.

Tražite potpuni mir, tišinu, uživanje u zvukovima talasa, kontakt sa prirodom,  distanciranje od drugih turista, interneta, barova na plaži...onda su plaže KAVALIKEFTA I MEGALI PETRA pravi izbor za vas. Putokaz ka ovim plažama koje se nastavljaju jedna uz drugu je selo Kalamitsi odakle se spuštate do ovih divljih lepotica verovatno najkrivudavijom i najstrmijom magistralom na čitavom ostrvu. Kavalikefta plažu karakterišu velike stene u vodi između kojih se kupate, a kod nešto manjih stena na plaži se nalaze mala peščana ulegnuća na koja možete staviti vaš peškir i suncobran. Preporučuje se takođe da ponese sa sobom svu potrebnu opremu, hranu i piće, mada, ako zatreba, ovde postoji jedna jako mala i skromna taverna sa ponudom brze hrane, frapea i vode.

Nadalje, prelaskom preko stena Kavalikefta plaže (preporuka - ponesite patke, jer je prelaz preko klizavih stena nešto teži u papučama) pred vama se otvara čitavo prostranstvo duge i jedne od retko čisto peščane plaže Megali Petra. Veoma široka i prostrana zaista pruža totalnu izolovanost, pravo je mesto za potpuni reset i na kratko isključenje od ostatka sveta.

KATHISMA je najrazvijenija regija zapadne obale, najkomercijalizovanija plaža na kojoj se nalazi i pruža apsolutno sve što jednom prosečnom turisti može zatrebati u toku sunčanog dana. Plaža je duga, široka i peščana, a celom njenom dužinom se nalaze kako moderni kafići i barovi, tako i male tradicionalne taverne. Na Kathismi je obezbeđen veliki broj ležaljki i suncobrana, svi kafići nude i hranu i piće kako u njihovim baštama tako i na ležaljkama na plaži. Za ljubitelje sportskih aktivnosti Kathisma je pravo mesto raznih sportova na vodi kao i najtraženijeg paraglajdinga koji vas vodi u visine odakle od lepote koja se otvara pred vama ostajete bez daha. Organziovani sadržaji na plaži nose sa sobom i izvesne gužve, a tome doprinosi i činjenica da, pored turista koji dolaze svojim automobilima, Kathisma je jedna od retkih plaža na koju se svi zainteresovani dovoze i ostrvskim autobuskim prevozom. Takođe, na Kathismi će vas dočekati i veliki broj prodavaca suvenira, brze hrane ili usluge masaže dok se sunčate na plaži i ležaljkama. Lepota ove plaže, plavetnilo mora, beli pesak sa veoma sitnim šljunkom u plićaku su apsolutno nesporni, međutim turistička valorizacija nosi sa sobom i izvesne „mane“ kojih morate biti svesni pre dolaska na plažu. S druge strane, baš zbog njene razvijenosti, kada krenete put Kathisme to možete učiniti potpuno rasterećeno, bez nošenja opreme za plažu i ručnih frižidera.

Nadalje u istraživanju lepote Lefkade kako krenete u vožnju zapadnom obalom ka severu može se izdvojiti veoma simpatično, malo i ušuškano mesto AGIOS NIKITAS, često izbor gostiju hoteskih smeštajnih kapaciteta. Lokacija ovog letovališta je idealna za istraživanje zapadne obale, a isto tako je pogodna i blizina glavnog grada Lefkasa koji je udaljen samo 12km. Mesto karakterišu uske uličice, male taverne sa stolovima na samom šetalištu tik uz brojne suvenirnice, prodavnice gde se okuplja veliki broj turista. Kaskadne ulice poređane jedna iznad druge otkrivaju mala i uzana mediteranska dvorišta kuća sa simpatičnim terasama okrenutim ka Jonskom moru. Agios Nikitas je prvenstveno popularan zbog dve plaže: male gradske na koju direktno izbija pomenuto šetalište i neposredne blizine veoma popularne Milos plaže. Agios Nikitas i Milos plaža se razlikuju u jednom bitnom detalju u odnosu na sve prethodno pomenute plaže - voda je nešto mirnija, sa manjim talasima i ulaz u vodu je postepen što zaista može da pogoduje porodicama s decom. Do gradske plaže je veoma lako pristići, laganom šetnjom kroz naselje. Plaža je veoma simpatična, sa panoramskim pogledom na živopisni Agios Nikitas, međutim gotovo svi turisti koji odsedaju u ovom mestu odluče da se kupaju na ovoj plaži, pa često dolazi do gužvi. Ipak, kako se plaža nalazi u samom mestu, jasno je da baš sve što u toku dana može da vam zatreba je tu na dohvat ruke.

MILOS PLAŽA s druge strane je ponovo jedna od onih koja zahteva nošenje opreme za boravak na plaži, ali pruža relaksiranost, prostranstvo, uživanje u prirodi. Do plaže je moguće doći na dva načina - peške kroz šumu i hlad iz centra Agios Nikitasa, međutim šetnjom je potrebno oko pola sata ka plaži i toliko u povratku. Druga varijanta je brodić sa plaže iz Agos Nikitasa. Vožnja traje oko 5 minuta, iznosi 2.5e po osobi po pravcu, a brodići saobraćaju tokom celog dana na 10-15 minuta.

Pravi mali skriveni biser na samom jugu ostrva je plaža AGIOFILI smeštena na 15ak minuta vožnje od mesta Vasiliki (put od Vasilikija do plaže je veoma kratak, ali loš, zemljani, te je vožnja veoma spora). Drugi način dolaska do ove plaže je iz centra Vasilikija brodićem, a vožnja traje oko 3-4 minuta. Agiofili vam otvara jedan potpuno novi svet i pogled na kompletno ostrvo. Za razliku od prostrane i izrazito plave zapadne obale, Agiofili se nalazi u maloj uvali između stena, a voda se pretače u neverovatne nijanse zelenkaste i tirkizne. Plaža je prekrivena krupnim belim zaobljenim kamenjem, a ista situacija je i u vodi, te je preporuka da obujete čvršću i udobniju obuću kao i patike za plivanje. Obavezno ponesite i masku za ronjenje, jer je ova plaža pravi raj za ljubitelje ove aktivnosti. Voda je kristalno bistra, te možete uživati u prizorima podvodnog sveta i plivati zajedno s jatima malih ribica neverovatnih šara. Poželjno bi bilo da na ovu plažu ponesete i nešto hrane i pića, mada za prvu pomoć postoji mali montirani frižider u kom se prodaju rashlađenja pića, frapei, salate, sladoledi, naseckano voće. Obzirom da je plaža mala i u zalivu često u špicu sezone se stvaraju gužve.

Uz Agiofili treba obratiti pažnju i na pomenuto obližnje mesto VASILIKI, jedno od najšarmantnijih sela na ostrvu sa malim kaldrmisanim simpatičnim šetalištem uz koje je smeštena i luka za manje brodove i glisere. Duž šetališta su nanizane taverne, kafići, prodavnice suvenirnice. Pored turističkih sadržaja selo je potpuno razvijeno i za lokalno stanovništvo, sa školom, ambulantom, crkvom, policijskom stanicom, benzijskom pumpom, većim marketima, autobuskom stanicom. Centar Vasilikija takođe nudi plažu, koja se ubraja među top 10 na ostrvu. Plaža i mesto su uvučeni u dubok zaliv na samom jugu ostrva, gde konstantno duvaju blagi vetrovi pogodni za windsurfing, te kada naiđete na prizor šarenih jedara koja plutaju iznad vode znajte da ste pristigli u Vasiliki. Velikih talasa nema, ulaz u vodu je postepen, plaža nudi i dosta plićaka, opremljena je ležaljkama i suncobranima i okružena obližnjim kafićima. Na plaži je krupnije kamenje, a u vodi pesak.

NIDRI I OKOLNA TURISTIČKA MESTA

NIDRI je ubedjivo najpopularnije letovalište na Lefkadi, jednako udaljeno od glavnog grada i Vasilikija, na samo 20 kilometara. Nalazi se na istočnoj obali i potpuno je okrenut kopnenom delu Grčke, te je voda na plažama ove regije izuzetno mirna, toplija i sa dosta plićaka. Za Nidri i obližnja mesta je takođe karakteristična i dosta uska obala koja je uglavnom prekrivena izuzetno sitnim šljunkom.

Nidri je iz nekoliko razloga jedno od najtraženijih mesta za leto 2020 na Lefkadi:

- izbor smeštajnih kapaciteta je definitivno najveći: pogledajte ponudu

- studija i apartmani u privatnim vilama su veoma povoljni i gotovo uvek dostupni uz last minute akcije,

- ovo je deo Lefkade koji veoma dobro razume, a često i govori srpski jezik

- Nidri je najbolje potkrepljen tavernama, suvenirnica, buticima, marketima

- Ovo letovalište je poznato i po nekoliko barova koji preferiraju takozvane srpske žurke do ranih jutarnjih časova

U centru mesta dominira glavna ulica, preko dana otvorena za saobraćaj, a koja je svake večeri od 19h u toku letnje sezone rezervisana samo za pešake. Paralelno sa glavnom ulicom nalazi se veoma dugo i široko šetalište uz obalu mora gde je ujedno smeštena i jedna od najvećih luka ostrva. Luka Nidrija je takođe i mesto odakle se realizuju brojni izleti koji uključuju obilazak ostrva i okolinih lepota – Skorpios, Itaka (za interesantne činjenice kliknite ovde), Maduri, Meganisi i pećinu Papanikolis koja je služila kao skrovište podmorica za vreme II svetskog rata i ostala obližnja ostrva.

LEFKADA I POZNATI

Svu zahvalnost za popularnost i ekspanzivni razvoj ostrva lokalno stanovništvo pripisuje grčkom tajkunu Aristotelu Onazisu i njegovoj ljubavnici, operskoj pevačici Mariji Kalas. U čast te zahvalnosti baš u Nidriju, na šetalištu je podignut i spomenik pomenutom Onazisu, čiji je uticaj bio najveći upravo na ovo letovalište. Ključni događaj je bio 1962. godine kada je Onazis kupio susedno ostrvo Skorpios na kom je obožavao da provodi svoje dane i trenutke. Skorpios je izuzetno zeleno ostrvo, sa fenomenalnim plažama, potpuno izolovano, ali i danas privatno, tako da slobodan dolazak turista nije moguć. Na ostrvu se nalazi samo nekoliko privatnih vila, pristanište za jahte i heliodrom.

Interesantne činjenice:

- Onazis je kupio ostrvo za 3,5 miliona drahmi, odnosno oko 11 hiljada evra.

- Na ostrvu postoji i jedna kapela, korišćena samo jednom za bitan istorijski događaj kada se Onazis 1968. godine na ostrvu Skorpios oženio sa Džeki Kenedi i to je upravo bio ključni događaj koji je ispratila svetska javnost, te je Skorpios naglo stekao i svetsku popularnost.

- Onazisovom kupovinom ostrvo poprima potpuno drugčiji izgled - nekada potpuno golo pretvara se u pravu oazu mira kada je Onazis naredio da se ostrvo pošumi i ozeleni. Takođe, neke od plaža su prevlačene peskom, a priče lokalnog stanovništva kažu da je pesak donošen čak sa afričkog kontinenta.

- Na ostrvu se nalazi i mauzolej u kom je sahranjen ovaj grčki biznismen, zajedno sa svoje dvoje dece.

- Ostrvo i danas pripada porodici Onazis, tačnije naslednici unuki Atini, međutim zbog velikih troškova održavanja ostrvo je od 2013. godine izdato u zakup ruskoj milijarderki.

- Pored ostrva na Onazise podseća i pomenuti spomenik u centru Nidrija na kom je uklesan životni moto kojim se vodio Aristotel Onazis: Čovek sam kroji svoju sudbinu.

ZAĐITE U ŠUME LEFKADE

...i otkrijte DIMOSARI vodopade, udaljene samo 4 km od Nidrija, uvučene pod brda i planine Lefkade. Do vodopada je moguće doći automobilom, a odličan izbor je i ako se odlučite na pešačku turu, veoma prijatnu, u hladu visokih platana i maslinjaka. Staza vas sve vreme vodi kroz šumu iznad koje se nadvijaju visoke odsečene stene, a ambijent upotpunjuje šum vode koja se sliva u potocima svuda oko vas. Na kraju puta se ukazuje veličanstveni vodopad sa jezerom koje formira i u čijoj kristalno čistoj vodi je moguće i dozvoljeno kupanje ukoliko možete izdržati hladnu planinsku vodu. Kompletna zapadna obala Grčke, pa tako i Lefkada,  je poznata po znatno većim prolećnim padavinama u odnosu na Egejsku obalu, te otuda i ovako bujno zelenilo, vode, potoci, jezera. Iz tog razloga jezero i Dimosari najlepše izgledaju u aprilu i maju, jer je količina vode znatno manja u letnjim mesecima, ali su uprkos tome opet su veoma čest i drag izbor mnogih turista.

Savet: ponesite patike i udobnu garderobu.

OSTALA LETOVALIŠTA NA LEFKADIZa ovakav prizor i uživanju u pogledu na more ispred vas dok se opuštate uz jutarnju kafu je potrebno da posetite Nikianu i vilu Praksitelis, jednu od najpopularnijih vila u ponudi agencije Oktopod travel. Nikiana je malo turističko mesto, nekada ribarsko naselje, udaljeno samo 7 km od Nidrija. Smešteno na obali mora ispod planine Skaros idealno je za one koji traže mir, tišinu, konekciju sa prirodom.

Neka sunčani dani na Lefkadi budu rezervisani za istraživanje obale i uživanje na pomenutim autentičnim plažama, a popodne iskoristite za odmor pored bazena vile Tanasis u mestu Ligia. Mesto je oduvek bilo popularno među porodicama s decom, jer pruža mir i tišinu,a opet zbog udaljenosti od samo 4km od glavnog grada Lefkasa isto tako pruža i mogućnost večernjih šetnji u urbanijoj sredini sa dosta kafića, taverni, prodavnica, poslastičarnica.

Ne propustite

- Da li ste znali da i na Lefkadi postoji mesto koje se zove Sivota, isto kao popularno letovalište na Jonskoj obali preko puta Krfa? Ova Sivota je svakako dosta manje mesto, ali izuzetno popularno za sve posetioce ostrva. Uređena, sa nešto luksuznijim vilama, marinom za jahte  i kao takva uglavnom je privlačna Britancima i svima onima sa nešto lagodnijom finansijskom situacijom. Sivota je od Vasilikija udaljena samo 10km, a najbliže plaže su Agiofili, Afteli, Mikros Gialos kod sela Poros. Pozicija je takva da ćete zasiguno, u istraživanju ostrva, proći pored Sivote i više puta u toku vašeg boravka na Lefkadi, te preporučujemo da izdvojite vreme i svratite do centra mesta. Prošetajte slikovitim šetalištem, izgubite se u šarenilu tkanina i simpatičnih suvenira u mnogobrojnim prodavnicama, zadivite se lepoti najmodernijih usidrenih jahti, napravite odlične fotografije pored bujnog mediteranskog cveća...nećete se pokajati!

- Manastir Faneromeni (Bogorodičin manastir) je najpopularniji na ostrvu. Nalazi se na severu u blizini glavnog grada. Ovo je mesto molitve, mira, spokoja, ali i pravi botanički raj. Manastir se sastoji od katoličke i pravoslavne crkve koje su okružene zelenilom i hladovinom sa pogledom na plažu Agios Ioannis (o plaži više informacija ovde) i naselje Frini kome manastir zvanično i pripada. U sklopu manastira se nalazi i mini zoo vrt gde možete uživati u posmatranju retkih ptica, zečeva, paunova, kao i retkih tropskih biljki. Na mestu današnjeg manastira nekada se nalazio antički hram. Prvi zidovi hrišćanske svetinje su podignuti u XVI veku. Predanje kaže da je, na svom putu iz Nikopolisa kod Preveze, apostol Pavle baš iz ovog manastira nastavio svoja propovedanja Hrišćanstva u regiji Jonske obale. Faneromeni je najviše od današnjeg izleda poprimila za vreme Venecijanaca u XVII veku, ali obzirom da je više puta ozbiljno oštećena u požarima konstantno je obnavljana i iznova renovirana. Bogorodica se, danas, po grčkom crkvenom kalendaru slavi 15. avgusta, te je tada glavna liturgija i ceremonija ovog manastira. Ukoliko želite da na vašem putu posetite ovo zadivljujuće mesto bitno je da znate da se na Lefkadi primenjuje i poštuje siesta tj. vreme popodnevnog odmora, te je tako i u manastiru čije su prostorije zatvorene od 14h do 16h.

- Kafić Rachi je mesto gde je zalazak sunca definitivno najlepši. Nalazi se u unutrašnjosti ostrva, na planini, u selu Exanthia, a tačno iznad već pominjanog sela Kalamitsi. Lokacija je idealna odakle se pogled pruža u daljinu i u nedogled na pučinu Jonskog mora. U kafiću Rachi je, naročito u sumrak, zbog velikog interesovanja normalno da se mesto gotovo uvek čeka, u špicu sezone i po sat vremena. Mesto je moderno, opušteno i totalno chill, a izbor deep house muzike idealno upotpunjuje atmosferu. Ovaj pogled je zaista idealan za savršen kraj dana i divne snove.

 

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE