REGIJA SVETOG ĐORĐA: Nea Vrasna, Asprovalta, Stavros


Vidikovac iznad Stavrosa, arheološko nalazište- Aristotelovo rodno mesto Stagira, prelepe plaže posle Stagire, izlet Tasos-Kavala, Aristotelov park, drevni grad Amfipoli, manastir Kakovo… sve ovo Vas čeka u regiji Svetog Đorđa. Mnogi od navedenih lokaliteta se nude u lokalnim agencijama kao izleti, a svakako ih vrlo lako možete obići i sopstvenim prevozom. Sve tri destinacije su dobro snabdevene i imaju brojne manje i veće markete u kojima svakodnevno možete kupiti sveže namirnice. Takođe, određeni dani u nedelji su izdvojeni kao pijačni dani.

Nea Vrasna je letovalište koje se nalazi na oko 70 km istočno od Soluna i isto toliko zapadno od Kavale i Tasosa. Smeštena na dva kilometra od novog autoputa (Solun – Kavala), između Asprovalte i Stavrosa, na svega četrdesetak kilometara od Svete Gore i Uranopolisa, predstavlja idealnu lokaciju za pravi porodični odmor, ali i polaznu tačku za mnoge izlete i obilazak mnogih plaža u okolini. Prelepa duga peščana plaža (ulazak u more prekriva sitan šljunak), čisto i toplo more, tradicionalno ljubazni domaćini, garancija su da ćete uživati u letnjim čarolijama i odmoru sa porodicom i prijateljima. Takođe, ovde postoji i nekoliko lokala u kojima možete uživati do kasnih večernjih sati uz dobru muziku.

Asprovalta se nalazi na oko 70km istočno od Soluna na putu za Kavalu. Pripada opštini Svetog Đorđa i oblasti Soluna, od Stavrosa je udaljena samo 4km.  Obala ovog modernog turističkog gradića je godinama nagrađivana plavom zastavom Evropske unije. Savršeno sređena plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u izabranim vilama, kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privlači i one najprobirljivije. Idealno mesto za porodice sa decom (ima nekoliko parkića uz obalu)  i one koji žele miran odmor. Asprovalta ima dugu peščanu plažu, a (kao i kod Nea Vrasne) ulazak u more prekriva sitan šljunak. Dubina je postepena, ali plićak nije tako izražen kao u delu obale kod Stavrosa. Krajnij deo plaže ima i malo prirodnog hlada.

 

 

Za razliku od Stavrosa u kome nema ugostiteljskih lokala koji rade do kasno u noć, u Nea Vrasni i Asprovalti se mogu pronaći. Tako da je noćni provod izraženiji u ovom delu regije Sveti Đorđe.

Stavros je poznato letovalište u Grčkoj, nalazi se u zalivu Stimonikos, 80km istočno od Soluna, na 6km od novog autoputa (Solun – Kavala). Sa blagom klimom i dugim peščanim plažama (ulaz u more je postepen), idealan je za letovanje porodica sa decom i za one koji žele da provedu opušten i ležeran odmor. Ima i sportske terene u centru, luna park, brojne kafiće, poslastičarnice i restorane koji imaju sopstvene igraonice za decu. Iznad centra letovališta nalazi se prelep vidikovac, sa koga se pruža pogled na ceo Strimonikos zaliv. Ovde nema ugostiteljskih lokala koji rade do kasno u noć. Ali svi oni koji se užele dobre muzike u barovima na plaži vrlo lako mogu otići do Nea Vrasne i Asprovalte, gde ima ovakvih sadržaja.

Stavros, Nea Vrasna i Asprovalta nalaze se na istoj obali. Nea Vrasna i Asprovalta su skoro spojene plažom i šetalištem uz more, a Stavros je od Nea Vrasne udaljen oko 4km (mada se ne može proći plažom na tu stranu). Pa putnici koji borave u ovom delu Grčke uglavnom posećuju sva 3 letovališta.

U samom Stavrosu postoji nekoliko plaža, od kojih je jedna pokrivena prirodnom hladovinom (tzv. plaža kod platana). Ovde je pesak samo na plaži. 

Posle parka sa platanima naići ćete na još jednu veliku peščanu plažu, sa ležaljkama i suncobranima i terenima za odbojku.

Sa leve strane od centra Stavrosa pruža se treća, ujedno najduža plaža.

Putnici koji su na letovanje došli sopstvenim prevozom vrlo lako mogu doći do ostataka Stagire (arheološko nalazište, od Stavrosa udaljeno oko 15km), iza koje se nalaze popularne plaže Proti Ammoudia (Cuba beach bar), Babilon i Zugla, zatim Aristotelov park, ruševine drevnog grada Amfipoli (oko 25km), manastir Kakovo (oko 40km)…

 

Očekujte uskoro na oktopod.rs najpovoljnije ponude apartmana za leto 2019. Najveći izbor smeštajnih kapaciteta u Stavrosu, Nea Vrasni i Asprovalti i najpovoljnije first minute cene samo u agenciji Oktopod travel.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Karađorđeva 17, lokal 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

BANOVO BRDO

Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE