Barselona - 5 dana

/ Evropski gradovi 2017 / Avionom

TERMINI:

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (subota 29.april) - Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Eurojet-a u 04.15. Let za Frankfurt kompanijom Lufthanza u 06.15 (LH 1411). Dolazak u Frankfurt u 08.15. Nastavak sa istog aerodroma u 09.45 (let LH 1126). Dolazak u Barselonu u 11.45, odlazak na panoramsko razgledanje grada, Kolumbov spomenik, Montžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Gracia, čuvene Gaudijeve građevine - zgrada Batljo i Pedrera, katedrala Sagrada Familia, Gotska četvrt. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (nedelja 30.april) - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku Guelj i etno selu Pueblo Espanjol. Slobodno posle podne. Nocenje.

3.dan (ponedeljak 01.maj) - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Nocenje.

4.dan (utorak 02.maj) - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Geronu i Figueras. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (sreda 03.maj) Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom oko 14.00h. Let za Frankfurt u 16.50 (let LH 1135). Dolazak u Frankfurt u 19.00. Nastavak sa istog aerodroma u 21.55 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.40. Nakon sletanja u Beograd kraj programa. Noćenje

Cenovnik i uslovi plaćanja:Hotel Azul Barselona 3*

29.april – 03.maj 2017.

4 noći

Cena po osobi

435

         Doplata za jednokrevetnu sobu: 160 €

         Popust za trecu osobu na pomocnom lezaju u dvokrevetnoj sobi: 50 €

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Barselona-Frankfurt-Beograd sa Lufthansom

-Smeštaj u hotelu Azul Barselona 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama

-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Barseloni prema programu

-Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

-Usluge vodica na srpskom jeziku tokom celog programa putovanja

-Troškove organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje:

-Aerodromske takse (160 € na dan objavljivanja programa) – plaćanje u agenciji u RSD (cena je podložna promeni)

-Boravisnu taksu u hotelu (0,72 eur po noci po osobi, placanje na recepciji hotela)

-Fakultativne izlete (obavezno se izjasniti u agenciji  za izlete)

-Putno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji!

- Individualne troškove putnika

             OPIS HOTELA:

Hotel Azul Barselona 3* - www.hotelazulbarcelona.com/hotel-azul-barcelona

Gran Via de Les Corts Catalanes, 327, Sants-Monjuic, 08014 Barselona

Hotel se nalazi u centru Barselone, udaljen je oko 400 m od Spanskog trga, u blizini Monjuic-a. Na Spanskom trgu je metro stanica i potrebno je 15-ak minuta voznje do pesacke ulice, Las Ramlbas i Kolumbovog spomenika. Standardne dvokrevetne sobe u hotelu su velicine 25m2 i sadrze kupatilo, klima uređaj, sef, fen, telefon, sat TV, besplatan internet. U sklopu hotela nalazi se restoran,  teretana, parking. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

 

FAKULTATIVNI IZLETI – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI

TIBIDABO, PARK GUELJ I PUEBLO ESPANJOL

Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor” (ulaznica nije ukljucena u cenu). Odlazak do jednog od najznačajnijih dela Antonija Gaudija, parka Guelj, koji je svojom jedinstvenošću i lepotom zaslužio da postane deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do etno-sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30-ih godina XX veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji.

(Cena izleta: 50 €, cena ukljucuje autobuski prevoz, uslugu vodica i ulaznice)

GERONA I FIGUERAS

Celodnevni fakultativni izlet za Geronu i Figueras. Polazak za Geronu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale (ulaznica nije ukljucena u cenu)... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa i poseta Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. (Cena izleta: 75€, cena ukljucuje autobuski prevoz, uslugu vodica i ulaznice)

 

USLOVI  PLAĆANJA  I OSTALE  NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

 

USLOVI  PLAĆANJA:

• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

Napomene:Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

NAPOMENE:

     Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!

     Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!

     Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).

     Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.

     Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima

     Oktopod travel nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.

     Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice

 

Oktopod travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE OKTOPOD TRAVEL-a

JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 25 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

Program br.1 od 28.01.2017.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 130/2010. od 05.02.2010.godine.