INDIJA

Daleke destinacije 2019 / Grupna putovanja

INDIJA

ZLATNI TROUGAO

TRI GRADA, TRI RELIGIJE U ZLATNOM TROUGLU INDIJE ČUDESAN DELHI, GRAD VEČNE LJUBAVI AGRA I RUŽIČASTI DŽAJPUR....

Zapanjujuća raznolikost religije, jezika i kulture u Indiji je jedinstvena. Ovo raznovrsno društvo sa bogatom kulturnom baštinom, spada među najstarije na svetu. Indijska kultura ima više od 4.500. godina. Neverovatan niz kultura, religija i etničkih zajednica žive u harmoniji. Svaki region u Indiji ima neuporedivu istoriju, različitost kultura i jezika, znamenitosti i lepote predela…

 

       DAN / MESTO
PROGRAM PUTOVANJA
      1. dan (01.04.2019)

BEOGRAD – DOHA – DELHI

Sastanak putnika na aerodromu ‚‚Nikola Tesla" ispred šaltera agencije Ponte Travel u 10h00. Poletanje za Dohu u 12h00 (let QR 232). Obrok i pića u avionu uključena. Sletanje u Dohu 18h00. Čekanje na sledeći let.

       2. dan (02.04.2019)

DELHI

Nastavak leta za Delhi u 02h30 (let QR 570). Obrok i pića u avionu uključena. Sletanje u Delhi u 08h40. Na aerodromu vas čeka predstavnik agencije, transfer do hotela. Ulazak u sobe od 14h00.

Novi Delhi, prestonica i treći najveći grad u Indiji je spoj drevnog i modernog. Nalazeći se pored zapadnog dela Gangesi ravnice, glavni grad, Delhi, otkriva sliku grada bogatog kulturom, arhitekturom i ljudskom raznovršnošću, dugoj istoriji, spomenicima, muzejima, galerijama, parkovima i egzotičnim predstavama. Sastavljen je od dve suprotne, ali skladne celine, Starog Delhija i Novog Delhija, predstavlja saobraćajno čvorište severene Indije.

Nakon odmora odlazak u obilazak Novog Delhija, koji je početkom 20.veka bio pod vlašću Britanaca. Kutab minaret, je sa 72.5 m najviši minaret na svetu. Poznat kao jedan od najranijih i najpoznatijih primera indo-islamske arhitekture. Okružen je sa nekoliko drugih antičkih i srednjevekovnih objekata i ruševina, koje su poznate kao Kutab kompleks. Ovaj kompleks se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne baštine. U nastavku poseta Humajunovoj grobnici, grobnica mogulskog cara Humajun u Delhiju. Izgradnju grobnice je naručila njegova prva žena Bega Begum 1569-1570. godine, a dizajnirao ju je Mirak Mirza Gijas, persijski arhitekta. Ovo je prva bašta-grob na Indijskom potkontinentu, i nalazi se u Nizamudinu, u blizini Dina-panah tvrđave, poznate i kao Purana Kila (stara tvrđava), koju je osnovao Humajun 1533.godine. Grobnica je 1993.godine stavljena na UNESCO listu Svetske kulturne baštine, i od tada je restaurirana. Ova grobnica, sagrađena od kombinacije belog mermera i crvenog peščara je odraz rane mogulske arhitekture i dala je svoj pečat kasnijoj (ova grobnica se smatra prototipom kasnije sagrađenog, čuvenog Tadž Mahala).Kapija Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu boreći se na strani britanske armije. Oko kapije se nalaze palate nekadašnjih kneževa  koje su danas javne zgrade i muzeji. Proći ćete pored Predsedničke kuće, Raštrapati Bavan i dve zgrade Sekreterijata gde je centar Vladinih zbivanja. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

    3. dan (03.04.2019)

DELHI

Doručak u hotelu. 

Odlazak na razgledanje Starog Delhija koje započinjemo posetom Šahdžahanbada. To je utvrđeni grad star preko 300 godina koga je izgradio mogulski car Šah Džahan  kao svoju prestonicu. Obilazak veličanstvene Crvene tvrđave (obilazak tvrđave spolja), a pored nje se nalazi Čandni Čovk, živopisna pijaca u starom delu grada.   Obilazak Džama Masdžid (džamije): ovo je najveća džamija u Indiji, sa dvorištem u kome može da stane 25,000 vernika. Izgradnja je počela 1644.godine i završena je kao poslednje arhitektonsko delo Šah Džahana, Mugolskog cara koji je sagradio Tadž Mahal i Crvenu tvrđavu. Vožnja taksi-biciklom ili rikšom u poznatoj ulici Čandni Čok. Obilazak Radž Gat – memorijal Mahatme Gandija. Crna mermerna platforma koja obeležava mesto kremacije Gandija, 31. januara 1948. godine. Na kraju ploče se nalazi kutija u kojoj gori večni plamen. Na memorijalu se nalazi epitaf ( 'O'Ram', što u prevodu znači "O Bože"), za koje se veruje da su poslednje reči Gandija. Memorijal je dizajnirao Vanu G.Buta. Dizajniran je tako da prikazuje jednostavnost života Mahatme Gandija. Poslednjih godina, običaj je da strani državnici koji posete Indiju, odaju poštu Gandiju u Radž Gatu, polažući cveće ili vence na platformu. Komemorativna ceremonija se održava svakog petka. Molitve se drže u Radž Gatu na Gandijev rođendan i godišnjicu smrti. Povratak u hotel.  Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan (04.04.2019)

 

 DELHI – AGRA

Doručak u hotelu. 

Polazak za Agru (205 km odnosno oko 4 do 5 sati vožnje).Dolazak u Agru. Smeštaj u hotel.

Popodne poseta simbolu bezuslovne ljubavi i najpoznatijoj građevini na svetu Tadž Mahalu, vozeći se na tradicionalnim indjiskim kočijama, Tongas. Sagradio ga je Šah Džahan u znak sećanja na svoju voljenu ženu Mumtaz Mahal. Izgradnja je počela  1631. godine, učestvovalo je 20,000 ljudi, trajala je 22 godine.

Na ulazu u mauzolej stoji natpis "Dušo, odmaraj u umetnosti. Vrati se Gospodu u miru i neka On bude s` tobom". Pesnik Tagore kaže da je “Tadž Mahal suza na obrazu vemena”. Priča se da svake godine tokom kišne sezone na mauzolej padne samo jedna kap kiše.

Uveče moguće organizovati fakultativni odlazak na mjuzikl-predstavu “Mohabbat the Taj”. Predstavu čine 80 umetnika koji na odlično spremljenom mizanscenu igraju predstavu posvećenu ljubavi Saha Džahana i njegove supruge Mumtaz Mahal i simbolu njihove ljubavi Tadž Mahalu… Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan (05.04.2019)

 

AGRA

Doručak u hotelu.

Odlazak u posetu slavnoj crvenoj tvrđavi Agri koja je baštama povezana sa Tadž Mahalom. Nalazi se na obali reke Jamune. Gradnju masivne tvrđave je započeo car Akbar 1565. godine, a završio je njegov unuk Šah Džahan. Cela tvrđava je oblikovana u obliku polumeseca sa 21 metar visokim zidinama prema Jamuna reci. Imala je 2,4 kilometra zidina od crvenog peščara. Zidine su imale dvoja vrata: Delhijska vrata i vrata Lahorea. Delhijska vrata su bila najveća vrata i vodila su u unutrašnja vrata. Pošto još uvek indijska vojska koristi tvrđavu u Agri Delhijska vrata nisu dostupna turistima. Mesto je veoma značajno zbog istorije arhitekture. Mogu se videti najinteresantnije mešavine islamske i hinduske arhitekture. Tvrđava je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu UNESCO-a.

Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor ili shopping. Večera u hotelu. Noćenje. 

6. dan (06.04.2019.)

AGRA – DŽAJPUR

Doručak u hotelu.

Polazak za Džajpur (250 km odnosno oko 5 do 6 sati vožnje). Na putu poseta Fatehpur Sikri  napuštenom gradu u crvenoj peščari. Podigao ga je car Akbar kao svoju prestonicu od 1571 do 1584 godine. To je bio istinski bajkovit grad i njegove “ruševine” su još uvek u prvobitnom stanju. Građevine u Fatehpur Sikriju su svrstane među najvažnije na listi Svetske baštine UNESCO-a.  Dolazak u Džajpur. Smeštaj u hotel Slobodno vreme. Večera u hotelu. Noćenje.

Džajpur: Glavni grad države Radžastana popularno poznat kao “ružičasti grad”  zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. (u Radžaputskoj kulturi, roze boja je tradicionalno povezana sa gostoprimstvom). Grad duguje svoje ime, velikom ratniku, astronomu Maharadži Džai Singu II  (1699-1744).  

7. dan (07.04.2019)

DŽAJPUR

Doručak u hotelu. Prepodne poseta Amber tvrđava se nalazi 11 km od Džajpura. Izvanredan je primer Radžputske arhitekture, sa terasama i bedemima. Unutrašnjost tvrđave ima nekoliko kraljevskih dvorana ukrašenih slonovačom, izvanrednim freskama i sitnim ogledalima.

Popodnevni obilazak Džajpura uključuje: posetu Gradske palate muzeja koja je impozantan spoj tradicionalne  radžastanske i mogulske umetnosti. Muzej ima sjajne kolekcije sa odorama kraljevskih prinčeva, tepisima, oružarnicu sa starim oružjem, minijaturne slike koje prikazuju sudske scene. Džantar Mantari (opservatorija) koja je najveća kamena i mermerna opservatorija na svetu. Nalazi se u blizini kapije Gradske palate, ima 17 neobično oblikovanih instrumenata, mnogi od njih i dalje rade.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera u hotelu. Noćenje.

8.dan (08.04.2019)

DŽAJPUR

Doručak u hotelu. Odlazak do hrama Birla: Mramorna struktura, izgrađena još od 1985. godine, poseduje ukrašene statue uključujući i Lakshmi (boginje bogatstva i lepote) i Naraian obučenu u šarenu odeću, što predstavlja hinduističku viziju nebeskog luksuza. Rezbarije u hramu i na stubovima koji podržavaju pokrivene staze, obuhvataju slike hindujskog panteona, kao i Isusa, Blažene Djevice Marije i sv. Franje Asisija. Nakon obilaska slobodno vreme. Večera u hotelu. Noćenje.

9.dan (09.04.2019)

DŽAJPUR – DELHI

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela po hotelskim pravilima.

Polazak za Delhi (265 km odnosno oko 5 sati vožnje), odlazak do aerodoroma.

10.dan (10.04.2019)

DELHI – DOHA – BEOGRAD

Poletanje za Dohu u 03h25 (let QR 579). Obrok i pića u avionu su uključeni. Sletanje u Dohu u 04h55. Nastavak leta za Beograd u 06h35 (let QR 231). Obrok i pića u avionu su uključeni. Sletanje u Beograd u 11h00. Kraj usluge.

 

SMEŠTAJ:

DELHI – Vivanta by Taj Dwarka 5* https://vivanta.tajhotels.com/en-in/dwarka-new-delhi/

AGRA – Ramada Plaza 5* http://ramadaplazaagra.com/

DŽAJPUR – Fortune Select Metropolitan 5* https://www.fortunehotels.in/jaipur-fortune-select-metropolitan.dh.41


Cenovnik

 

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

            (plativa u dinarima po prodajnom kursu  Banka Intesa Banke)

POLAZAK

USLUGA

CENA

Doplata za 1/1 sobu

 

01. APRIL 2019.

POLUPANSION (prema programu putovanja)

1050

250

First minute cena za rezervacije do 15.01.2019.  990

 

U cenu putovanja je uračunato:

  • prevoz avionom na navedenim relacijama, 30kg kabinskog + 7kg ručnog prtljaga po osobi,
  • smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 5* (lokalne kategorije),
  • usluga ishrane prema programu (doručak i večera prema programu putovanja u hotelima set meni),
  • sva razgledanja i  transferi prema programu,
  • sve ulaznice i posete navedenih objekata u programu putovanja,
  • jahanje slonova u Džajpuru tokom penjanja na Amber tvrđavu (ova stavka jeste uračunata ali zavisiće od broja raspoloživih slonova na licu mesta),
  • lokalni vodiči tokom ture, troškovi organizovanja putovanja, kao i  turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom polazi iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato:

        aerodromske takse 288 po osobi (cena taksi je data u trenutku pravljenja ponude i podložna je promeni jer zavisi isključivo od avio kompanije, konačna cena se obračunava i naplaćuje u trenutku štampanja karata što je oko 15 dana pre početka putovanja – u slučaju ranijeg popunjavanja grupe karte će se štampati ranije),

        međunarodno zdravstveno osiguranje, troškovi viziranja pasoša (trenutna cena elektronske vize sa troškovima viziranja oko 80 ),

        fakultativni izleti koji su navedeni ili nisu navedeni u programu putovanja. Tokom slobodnog vremena na turi postoji mogućnost za fakultativne izlete sa vodičem na srpskom jeziku. Bakšiš za lokalne vodiče i vozače koji je uobičajen u ovom delu sveta (oko 3 do 5 $ po osobi po danu), kao i individualni troškovi putnika...

 

 

Prema ugovoru sa partnerom iz Indije može doći do promene smeštajnih objekata, ali u tom slučaju partner je u obavezi da obezbedi hotele iste kategorizacije i slične lokacije…

VIZE: Viza je potrebne svim državljanima bivših jugoslovenskih republika. Viza se završava elektronski i agencija Oktopod Travel posreduje u izradi vize. Za elektronsku aplikaciju je potrebna sledeća dokumentacija:

- jedna fotografija u JPG formatu skorijeg datuma na beloj pozadini (minimalna veličina 10KB, a maksimalna 1MB)

- kopija prve strane pasoša u boji u PDF formatu (minimalna veličina 10KB, a maksimalna 300KB). Pasoš mora da važi minimum 6 meseci od datuma ulaska na teritoriju Indije i mora da ima najmanje dve cele prazne strane.

Valuta:

Valuta je indijski rupee (1 EUR=81,80 INR, 1 USD=71,64 INR u trenutku objavljivanja programa). Zamenu novca možete vršiti u menjačnicama.

Klima:

Indija ima tri godišnja doba zimu, kišnu/sezonu monsuna i leto.  Najprijatnije vreme za posetu većem delu zemlje je tokom hladnijeg perioda, od novembra do aprila, mada postoje i regionalne varijacije. Tokom marta temperature vazduha se kreću od 24 C do 30 C… Tokom večeri temperatura može se spustiti i do 15, 16 C....

NAPOMENA : Za realizaciju ovog programa putovanja neophodno je minimum 15 putnika.

USLOVI PLAĆANJA

- UPLATA AKONTACIJE 50% PRILIKOM REZERVACIJE, PREOSTALI DEO 25 DANA PRE PUTOVANJA ILI PREOSTALI DEO U KARTICAMA;

- PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);

- ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 41 555 55

AgencijaOktopod travelzadržava pravo promene redosleda pojedenih sadržaja programa kao usled objektivnih okolnostiOrganizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržistu, i slično, promeni cenu aranžmana.

Agencija „Oktopod travel“ ne snosi odgovornost za eventualne drugačije

 usmene informacije o programu putovanja

 

Sastavni deo cenovnika su Opšti uslovi putovanja agencije za koje molimo putnike da ih pažljivo pročitaju.

“Oktopod travel” opšti uslovi putovanja su usaglaŠeni sa yuta standardom koji su sastavni deo ovog programA

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“,

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 25.12.2018.


Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE