KRIT 2018 - AVIO

/ Putovanja za mlade 2018

HERSONISOS & MALIA

10 DANA/9 NOĆI / AVIONOM

Krit je naveće grčko ostrvo, ovde se možete upoznati sa drevnim civilizacijama, istražiti veličanstvene plaže, impresivne planinske predele i plodne doline, uživati u bogatoj gastronomskoj kulturi, planinariti, roniti, surfovati, uživati u vodenim parkovima i pored toga Krit je ostrvo koje nikada ne spava!

Program putovanja:

1.dan: 29.07. /// Beograd – Heraklion - Hersonisos:

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, u holu za međunarodne polaske, 2 sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona za Krit. Po dolasku na ostrvo, transfer do izabranog smeštaja u Hersonisosu.

2-9. dan: 30.07.-06.08. /// Hersonisos - Ostrvo Krit:

Krit pleni svojom lepotom i istorijom, a u kombinaciji sa mestom Hersonisos fenomenalnim žurkama koje traju danonoćno po klubovima i plažama, dobija svoj pravi naziv ''Party Island''. Ako bismo mogli da ga opišemo u tri reči, to bi bilo: sunce, fenomenalne zabave i prelepe plaže. Sve ovde miriše na potpuno opuštanje i prepuštanje hedonizmu. Mladi iz svih krajeva Evrope i sveta provode se 24 sata dnevno, danju po plažama i kampovima, a noću po klubovima i barovima koji ima na svakom koraku. Kolektivnoj razuzdanosti i bezbrižnosti svi se prepuštaju bez previše razmišljanja. All-day-long, all-night-long!!! Oslobodite svoju energiju!

10.dan: 07.08. /// Hersonisos – Heraklion – Beograd:

Napuštamo vile / hotele / apartmane i pakujemo prtljag u autobus koji nas vozi do aerodroma u Heraklionu. Ukrcavamo se u čarter i nastavljamo let ka Srbiji - Beogradu. Srećan put.Vidimo se sledeće godine.

Cenovnik

Cena aranžmana po osobi: SMEŠTAJ (NA) + AVION + TRANSFER

 

 

 

USLUGA

TERMIN

NAZIV SMEŠTAJA

29.jul - 07.avgust

 

1/2

1/3

1/4

1/5

1/6

Esperia Home

NA

359

x

x

x

x

Sunshine apartaments

NA

389

359

339

x

x

Alexandra rooms

NA

399

359

x

x

x

 

Hotel Ibicus

NA

x

369

x

x

x

Villa Sun

NA

x

369

339

x

x

Hotel Velissarios

NA

359

x

x

x

x

Stelva villas

NA

369

359

329

x

x

Hotel Despina

NA

389

349

x

x

x

Bellino apartaments

NA

x

339

x

x

x


Legenda: NA - najam apartmana / studija / soba 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

9 noćenja u izabranom smeštaju na bazi najma

čarter avio prevoz na relaciji Beograd - Heraklion - Beograd

transfere aerodrom – apartman – aerodrom

usluge predstavnika agencije za sve vreme aranžmana

organizacija i tehničko izvođenje putovanja u celini

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Aerodromske takse:

aerodrom Beograd – odrasli i deca od 2 do 12 god:

15,30 EUR – plaćanje u agenciji;

aerodrom Heraklion – odrasli i deca od 5 do 12 god:

22 EUR – plaćanje u agenciji;

DCV taksa odrasli i deca od 2 do 12 god. (taksa direktorijata za civilno vazduhoplovstvo):

0,98 EUR – plaćanje u agenciji;

YQ taksa odrasli i deca od 2 do 12 god. (doplata za poskupljenje goriva):

10 EUR – plaćanje u agenciji.

Usled promena cena na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji je iznos podložan promeni i isključivo zavisi od avio kompanije. Plaćanje ove doplate je obavezno i za putnike koji su aranžman platili u celosti pre njenog uvođenja

međunarodno zdravstveno osiguranje Wiener Stadtische (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) cena po osobi dnevno: 1 € (odrasle osobe od 18 –    70 god); 0,5 € (deca od 6 meseci – 18 god); 2 € (starije osobe od 71 – 83 god)

NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)

Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€, hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* -       3€, hoteli 5* - 4€ - plaćanje u agenciji)

Fakultativne izlete              

Individualne troškove putnika

NAČIN PLAĆANJA:

  •  svi navedeni iznosi koji su u eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan ` uplate
  • 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja
  • čekovima građana najkasnije do 15.12.2018. datumirani svakog 15-og u mesecu
  • platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
  • mogućnost plaćanja na 6 mesečnih rata kreditnim karticama Banke Intesa (Visa, Master i American Express)
  • mogućnost plaćanja administrativnom zabranom
  • Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa, odnosno garantovan je samo iznos uplaćene akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Agencija zadržava pravo da propiše drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama/sindikatima sa kojima agencija zaključi poseban ugovor.

VREMENA LETOVA SU PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISE ISKLJUČIVO OD AVIO PREVOZNIKA (AIR SERBIA)

CENA AERODROMSKIH TAKSI JE PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISI OD AERODROMA BEOGRAD I KRF I AVIO KOMPANIJE AIR SERBIA

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

NAPOMENE:

1.Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.

2.Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. 

3.Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).

4.Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.

5.Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja.

6.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

7.Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.

8.Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

9.Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.

10.Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

11.Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.

12.Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.

13.  Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.

14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.

Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%). 

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Agencija Organizator putovanja ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. 

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja usklađeni sa YUTA standardom

Program br.1. od 19.02.2018.    

Organizator putovanja Max travel , licenca APR registar turizma kategorije OTP  br. 65 / 2010 od  02.02.2010.

Subagent Oktopod Travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010


OPIS DESTINACIJE I SMEŠTAJA:

Hersonisos se nalazi između Irakliona, glavnog grada Krita (25 km), i Agios Nikolasa, poznatog letovališta na istoku ostrva (40 km). Blizina Iraklionu i njegovom aerodromu bila je jedan od presudnih faktora za razvoj masovnog turizma. U Hersonisosu se nalaze najveće diskoteke na Kritu, a luka Limin Hersonisos i njegov centar su poznati po noćnom životu. Tu u glavnom dolaze mlađi turisti, muzika je glasna, i mesto nije za one koji rano ležu i kojima smeta buka. Duž mora nižu se jedna za drugim pabovi i taverne, ali i prodavnice krzna i odeće, kao i zlatare. U neposrednoj blizini glavnog rizorta, Limin Hersonisosa postoje još tri mesta,Piskopiano, Koutouloufari, i Stari Hersonisos, i tu je znatno tiše i mirnije, i pogodnije za starije parove ili roditelje s malom decom. Na periferiji grada nalaze se veliki turistički kompleksi, sa diskotekama, akva parkovima, bandži džampingom i ostalim letnjim sadržajima.

Esperia Home 2* - Malia

Pansion Esperia Home Style je mali pansion u porodičnom vlasništvu okružen cvetnim vrtom. Nalazi se na mirnoj lokaciji duž glavnog puta u Maliji, na samo nekoliko koraka od Starog grada u Maliji. Ovaj pansion nudi jednostavno uređen smeštaj sa sopstvenim kupatilom i malom čajnom kuhinjom sa pločama za kuvanje, sudoperom i frižiderom. Sve sobe imaju balkon i pogled na vrt i na ulicu. Pansion Esperia Home Style se nalazi na 20 minuta hoda od lepih peščanih plaža u Maliji. Do četvrti sa mestima za noćni provod u Maliji stiže se kratkom šetnjom. Besplatan bežični internet je dostupan u celoj zgradi. Bezbedan parking je na raspolaganju u neposrednoj blizini. 

Sunshine apartamennts 2* - Malia

Ovaj objekat je udaljen 9 min hoda od plaže. Ovi apartmani za samostalan boravak nalaze se na 200 metara od plaže, u području Stalida. Iz smeštaja se pruža pogled na Kritsko more i okolne planine. Apartmani su svetli, prozračni i imaju dobro opremljenu čajnu kuhinju, u kojoj gosti mogu da pripremaju obroke. Svi apartmani poseduju 2 nameštena balkona. Klima-uređaj i sef su dostupni uz doplatu. Na 800 metara od objekta smešteni su barovi i klubovi. Parking u okviru objekta može besplatno da se koristi.

Alexandra rooms 2* - Malia

Klimatizovani objekat Alexandra Rooms nalazi se na samo nekoliko metara od peščane plaže u Maliji i poseduje baštu, kafe bar na otvorenom i besplatan bežični internet u svim prostorijama. Svaka smeštajna jedinica izlazi na nameštenu terasu ili balkon sa pogledom na Kritsko more. Frižider, prostor za sedenje, peškiri i posteljina se nalaze u svakoj sobi. Na manje od 100 metara od objekta, mogu se naći lokalni barovi i restorani. Centar Malije udaljen je par minuta hoda. Gostima je omogućen pristup bazenu u susednom objektu.

 

Hotel Ibiscus 2* - Malia

Hotel Ibis Malia nudi otvoreni bazen i vrt, samo 5 minuta hoda od centra. Ima klimatizovani smještaj s balkonom. Besplatni WiFi pristup je dostupan u javnim prostorima. Sve studije Ibiscusa imaju čajnu kuhinju s mini frižiderom i pločama za kuvanje. Najbliži supermarket udaljen je nekoliko metara. Međunarodna zračna luka Heraklion udaljena je 26 km.

 

 

Villa Sun 2* - Malia

Dostupna je besplatna Wi-Fi. Neke jedinice imaju terasu ili balkon. Na raspolaganju su frižider i rešo za kuvanje, kao i aparat za kafu. Svaka jedinica ima vlastitu kupaonicu s tušem i fenom za kosu.

Apartman nudi besplatno privatni parking.

Hotel Velissarios 2* - Hersonisos

Ovaj objekat je udaljen 10 min hoda od plaže. Hotel Velissarios se nalazi u Hersonisosu. U ponudi su bar i besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Objekat je smešten na 5 minuta hoda od grada

Hersonisosa. Plaža je udaljena 100 metara, a Akvarijum Akvavorld 1 km. Sve sobe imaju balkon ili terasu. Kupatila su opremljena kadom ili tušem. Klima-uređaj se može koristiti uz doplatu. Destinacija Limenas

Hersonissou je odličan izbor za putnike koje zanimaju barovi, noćni život i obala mora.

Hotel Despina 2* - Hersonisos

Ovaj objekat je udaljen 12 min hoda od plaže. Hotel Despina smešten je u centru Hersonisosa, na 30 metara od plaže i nudi sobe sa balkonima s kojih se pruža pogled na Kritsko more. Ponuda obuhvata i snek bar, dok se restorani i prodavnice nalaze na 2 minuta hoda od objekta. Sve sobe u hotelu Despina sadrže frižider i aparat za kafu. Svaka jedinica uključuje sopstveno kupatilo sa tušem. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. U salonu gosti mogu gledati TV. Gosti takođe mogu koristiti susedni bazen i terasu za sunčanje. Destinacija Limenas Hersonissou je odličan izbor za putnike koje zanimaju barovi, noćni život i obala mora.

Stelva Villas 2* - Hersonisos

Sve sobe imaju velike balkone, a iz pojedinih se pruža pogled na Kritsko more. Većina smeštajnih jedinica sadrži kuhinju ili čajnu kuhinju opremljenu mikrotalasnom pećnicom i frižiderom. Na raspolaganju je TV sa satelitskim kanalima. Korišćenje klima-uređaja dodatno se plaća. Pića, kafa i grickalice na raspolaganju su u salonskom baru s TV-om i računarima. Za ručak i večeru gosti mogu posetiti taverne u Piskopijanu, koje služe jela kritske kuhinje i lokalna alkoholna pića, kao što je raki. Duga šljunkovita plaža u Hersonisosu smeštena je na manje od 2 km i uključuje sadržaje za sportove na vodi, poput skijanja na vodi.

Bellino apartmani 2*

Bellino apartmani nude besplatni bežični pristup internetu, a gosti mogu uživati u terasi i zajedničkom salonu. Sve klimatizirane jedinice uključuju potpuno opremljenu čajnu kuhinju, a gosti mogu pripremiti vlastite obroke. Tu je potpuno opremljeno privatno kupatilo s tušem i fenom za kosu. Apartman ima otvoreni bazen. Lixnostatis Folk Museum udaljen je 1,6 km od apartmana Bellino, dok je Gradska luka 3,4 km od objekta. Najbliža zračna luka je Međunarodna zračna luka Heraklion, 20 km od smještaja.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

vidikovac@oktopod.rs


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

krusevac@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

uzice@oktopod.rs


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.baAVIO KARTE
ONLINE