TAJLAND - BANGKOK I OSTRVO PUKET

Daleke destinacije 2019 / Grupna putovanja

TAJLAND

BANGKOK I OSTRVO PUKET

Grupni polazak sa vodičem

POLAZAK 05.03.2019.

11 DANA / 8 NOĆI 

Ovo putovanje u zemlju »slobode i osmeha«, kako popularno zovu Tajland, pružiće vam uživanje u raznovrsnim prirodnim lepotama, upoznavanje sa fascinantnim budističkim kulturno-istorijskim spomenicima i izvrsnim tajlandskim kulinarskim specijalitetima kao i nezaboravan noćni provod. To je jedina zemlja indokineskog poluostrva koja je sačuvala sopstvenu slobodu u kolonijalno vreme. Zbog svojih lepota decenijama unazad privlači turiste iz celog sveta, a najprijatnija je gostoljubivost i šarm tajlandskog naroda. Ova zemlja posetiocu može mnogo toga da pruži, ali najbolje ćete je doživeti ako »usporite«, ako gledate na stvari i činite onako kako čine Tajlanđani. Oni nigde ne žure, prihvataju život onakav kakav jeste i uživaju u svemu. Doživite Tajland na pravi način....

 

DAN / MESTO
PROGRAM PUTOVANJA
     1. dan (05.03.2019)

BEOGRAD – DOHA – BANGKOK

 

Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travela ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla"  u 09h40. Poletanje za Dohu u 11h40 (let QR 232). Obrok u avionu. Dolazak u 18h45. Nastavak leta za Bangkok u 20h10 (let QR 830). Obroci u avionu.

      2. dan (06.03.2019)

BANGKOK

Dolazak u 06h55. Transfer do hotela. U sobe se ulazi od 14 časova. Smeštaj. Slobodan dan i veče za odmor. Noćenje.

     3.dan (07.03.2019)

BANGKOK

Doručak (švedski sto).

Bangkok jedan je od najznačajnijih i najposećenijih gradova Jugoistočne Azije. Temelje gradu je postavio 1782.godine rodonačelnik kraljevske dinastije Čakri (koja i danas vlada zemljom) Rama I. Smestivši ga na desnu obalu reke Čao Praja, prvobitna naseobina se razvila kao “Vodozemni” grad, čije stanovništvo je živelo u objektima iznad kanala reke, a čitav saobraćaj se odvijao čamcima, zbog toga je grad nosio epitet Venecije istoka. pak za stanovnike Bangkoka, grad je i dalje “Krung Tep” grad anđela, sa predivnim kompleksom hramova koje su podigli vladari Čakri dinastije na obalama reke Čao Praja.

Polazak na celodnevno razgledanje grada. Razgledanje grada obuhvata posetu pomenutom kompleksu hramova. Vat Po “hram ležećeg Bude”, najveći je i najstariji hram u Bangkoku, sagrađen 200 godina pre nego što je grad postao prestonica. Poznat je po impresivnoj, zlatom obloženoj statui ležećeg Bude, dugačkoj 46 a visokoj 15 metara. Statua je i ukrašena sa namerom da ilustruje Budu koji prolazi kroz Nirvana stanje. Hram je bio nekada centar obrazovanja pa ga nazivaju prvi tajlandski univerzitet. Obilazak Velike kraljevske plate, koja se prostire na 20,000 m², i okružen je zidovima iz 1782.godine. Dužina četiri zida koji ga okružuju je 1.900m. Palata je bivša kraljevska rezidencija Čakri kraljevske dinastije. Sagrađena je 1782. od strane kralja Rame I, i bila je centar moći više od 150 godina. Danas je palata, jedna od najvažnijih znamenitosti Bangkoka i najpopularnija turistička atrakcija. Ovo je neverovatno mesto za posetu, ima nekoliko zgrada, zlatne tornjeve i blistave mozaike. Ovde se nalaze i Vladine kancelarije, kao i privatni hram kralja, koji služi za cremoniju koju lično kralj izvodi tri puta godišnje.

Popodne obilazak hrama  zlatnog Bude. Ovaj hram je fascinantan zbog statue zlatnog Bude teške 5,5 tona. Poseta  Mermernom hramu, privatnom hramu kralja pored nove palate. Poznat je po tome što je glavna kapela sagrađena u belom karara italijanskom mermeru u kojem je smeštena najlepša replika Bude na Tajlandu.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

   4.dan (08.03.2019.)

BANGKOK – PLOVEĆA PIJACA -  BANGKOK

Doručak (švedski sto). Odlazak na fakultativni izlet Ploveća pijaca Damnoen Saduak. U prvom delu se prolazi pored “vodenih njiva” gde se uz pomoć vetrenjača i radnih lopatica upumpava slana voda u njive. Zatim se lopatice zaustavljaju i voda ispari te se onda sa njive skuplja so koji se izvozi za proizvodnju deterdzenata. U njivama koje ne zaustavljaju lopatice voda ne isparava te se tu uzgajaju rakovi za tržište glavnog grada.Ovaj deo zovu “Flat land”. Nastavak puta vodi do velikih plantaža kokosa na obalama plovnih kanala. Tu se zaustavlja na jednoj plantaži, gde se vidi proizvodnja kokosovog šećera-melase za konditorske proizvode, kokosovog ulja,kokosove kopre (kod nas kokosovo brašno) i raznih proizvoda od svih delova kokosovog stabla, ploda, listova, cveta koji ispušta sok od koga se pravi šećer kao i kad se melasa ostavi da provri (alkoholno vrenje) te se pravi posle Kokosov brendi. ARAK (ovaj deo zovu “coutivated land“). Ove farme se nalaze na plovnim kanalima. Dalje tura ide do jedne luke gde se ukrcava na brže čamce (long tail), pa se plovi po kanalima duž  ulica sa kućama na samoj obali koje pružaju uvid kakva su naselja bila u prošlosti kada nije bili ulica već samo kanala. posle polučasovne vožnje dolazi se do čuvene ploveće pijace gde je lokalno stanovništvo donosilo svoje proizvode radi trgovine. S velikim brojem malih radnjica na samim camcima kojim se moze i ploviti u centar samog šopinga. Na glavnoj tržnici na kopnu postoji i prodavnica rukotvorina suvenira koji turisti rado obilaze jer ima oko 30 min slobodnog vremena. Po završetku povratak u Bangkok u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

    5.dan (09.03.2019)

BANGKOK – PUKET

Doručak (švedski sto). Transfer na aerodrom. Poletanje za Puket u 12h25 (let PG 285). Dolazak u 13h35.(zbog velikog broja letova u toku dana na relaciji Bangkok – Puket može doći do promene satnice). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne i veče. Noćenje.

6. do 9. Dan

(10.03. do 13.03.2019)

PUKET

Doručak (švedski sto).

Slobodni dani za odmor u hotelu 4*. Od najbliže plaže Patong udaljen je oko 700 metara,

U toku boravka postoji mogućnost odlaska na brojne fakultativne izlete kao sto su odlazak do Džems Bond ostrva gde su snimani kadrovi za jedan od njegovih filmova, do Pi PI ostrva, kao i mnogi drugi…

Noćenja.

10. dan (14.03.2019)

PUKET – DOHA

Doručak (švedski sto). Sobe se napuštaju do 12 časova. Slobodno vreme.  Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 19.40 (let QR 841). Obroci u avionu. Sletanje u 23.00 (lokalno vreme).

11. dan (15.03.2019)

DOHA – BEOGRAD

Nastavak leta za Beograd u 06.55 (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 10h40. Kraj usluge.


 

 

OPISI HOTELA:

Bangkok: Ramada D'MA Hotel 4*  https://www.ramada-bkk.com/

Smešten u poslovnom delu grada, u blizini poznatih šoping centara, predstavlja odličnu polaznu tačku za obilazak grada.

Gostima hotela su na raspolaganju prostran loby bar, internacionalni restoran u okviru koga se posluzuje doručak, ručak i večera, otvoreni bazen, fitness centar, teretana, room service dostupan 24h.

Hotel raspolaže sa 286 soba i apartmana. Sve sobe imaju kupatilo WC/tuš kabinu, kadu, bademantil, fen, centralni klima uređaj, SAT TV, telefon, sef, mini bar, set sa kafu i čaj.

Usluga: noćenje sa doručkom.

Puket: Royal Paradise Hotel & Spa 4* http://www.royalparadise.com/

Ovaj hotel se nalazi u centru, na oko 700m od plaže. Hotel i spa Royal Paradise nalazi se na izvanrednoj lokaciji pored plaže Patong, na oko 400m od robne kuće Jungceylon. U ponudi ima otvoreni bazen, 4 restorana, bežični internet i besplatan parking.

Hotel Royal Paradise smešten je na 300 metara od mesta za noćni provod na Bangla Roudu. Tematski park Phuket FantaSea,  a na 3km udaljenosti se nalazi Cabaret show.

Elegantne sobe hotela Royal Paradise su opremljene klasičnim nameštajem od drveta i sadrže udobne prostore za sedenje. Pojedine sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na bazen ili na vrt. Tokom boravka se možete opustiti u spa centru, koji nudi niz masaža i tretmana za negu tela. Nakon vežbanja u fitnes centru možete posetiti saunu ili koristiti hidromasažni bazen.

Gastronomski užici u hotelu Royal Paradise uključuju bogat švedski sto sa internacionalnim jelima u kafeu Coconut. Izvrsna kineska jela služe se u restoranu The Royal Kitchen, koji se nalazi na 25om spratu, sa kojeg se pruža panoramski pogled na zaliv Patong.


Cenovnik

 

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate)

Naziv hotela /  lokacija

Kategorija sobe  & Usluga

Cena

Doplata za jednokrevetnu sobu

RAMADA D’MA HOTEL 4* Bangkok  /

ROYAL PARADISE HOTEL & SPA 4* (Paradise Wing) Phuket

Superior / deluxe sea view sobe

Prema programu 

 

1050 €

 

280 € 

U cenu putovanja je uračunato:

- Prevoz avionom na navedenim letovima avio kompanije Qatar Airways, 20 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi ( u odlasku je dozvoljena težina prtljaga 20 kg, zbog lokalnog leta Bangkok-Puket  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, a u povratku je jdozvoljena težina do 30 kg kabinskog, jer se sa Puketa leti Qatar Airways-om);

- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* (lokalne kategorizacije) u Bangkoku i 4* (lokalne kategorizacije) na ostrvu Puket usluga u hotelima noćenje sa doručkom (švedski sto);

- Transferi aerodrom/hotel/aerodrom prema programu visokokvalitetnim klimatizovanim vozilima turističke kategorije;

- Izlet - gradska tura sa posetom Budinom hramu prema programu putovanja,

- Troškovi organizovanja putovanja, kao i turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato:

- Aerodromske takse 317 po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 8 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi);

- Fakultativni izleti sa vodičem na srpskom jeziku;

- Ručkovi i večere koji nisu navedeni u programu putovanja;

- Međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Tajland (trenutna cena 40 sa uslugom viziranja).

 

IZLET:

FLOATING MARKET – PLOVEĆA PIJACA

- Poludnevni izlet sa ručkom Cena izleta po osobi iznosi 65 $

Minimum za realizaciju izleta je 10 putnika

Ukoliko se prijavi manji broj, moguće je organizovati uz doplatu, u dogovoru sa lokanim agentom i vodičem.

 

VIZA: Vizu za državljane Srbije obezbeđuje agencija. Za vizu je potrebno priložiti :

-               1 fotografija skorijeg datuma na beloj pozadini veličine kao za pasoš;

-               pasoš koji mora da važi 6 meseci računajući povratak sa putovanja;

-               procedura izavanja vize traje od 2 do 5 dana u zavisnosti od radnih i neradnih dana ambasade.

VAŽNE NAPOMENE:

MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJA

-           UPLATA AKONATCIJE 50% PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 25 DANA PRE PUTOVANJA ILI PREOSTALI DEO KARTICAMA;

-           PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);

-           ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

PREMA UGOVORU SA PARTNEROM SA TAJLANDA, MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE !

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Oktopod travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 41 555 55

 

Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a,

Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br.1, važi od 25.12.2018.


Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Bojanska 7
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-556

oktopodnb@orion.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 41-55-557

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Lole Ribara 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


LOZNICA

Pašićeva 1, lokal 25

tel: (015) 61-05-22

loznica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

ZVEZDARA

Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


UŽICE

Dimitrija Tucovića 36, TC Pariz 1 sp, lok 3

tel: (031) 510 999

oktopoduzice@gmail.com


ZRENJANIN

Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 21-05-22

oktopodkrusevac@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE