Krf (Kerkira) je najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih grčkih ostrva. Zahvaljujući dobroj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, maslinama, tropskim cvećem, divnim uvalama, tirkiznim morem. Jedna od brojnih atrakcija je posmatranje aviona koji sleću na krfsku pistu koja je napravljena na moru.

Istorija je ostavila stare tvrđave, palate, crkve i jednu od najvećih obeležja stradanja našeg naroda u Prvom svetskom ratu – Plavu grobnicu kod ostrva Vido. Dok šetate ulicama grada Krfa uvidećete koliko je snažan trag ostavila Mletačka republika. Uske ulice popločane belim mermerom, karakteristične za većinu mediteranskih gradova , pronaći ćete i ovde. Prekidaju ih brojni manji i ili veći trgovi, sa svojih 37 crkava od kojih je najpoznatija crkva Svetog Spiridona- zaštitnika grada. Krf je čuven i po običajima koji se vezuju za proslavu Vaskrsa: naime, na Veliku subotu iz crkve se iznose mošti Svetog Spiridona, koji je stanovnike ovog ostrva više puta spasao sigurne smrti; nepropadljivo telo svetitelja nosi se uspravno, kako bi mu vernici videli lice; duga litija ide kroz grad, a Krfljani sa prozora bacaju ćupove, pa i amfore s vodom; ostatke grnčarije kasnije nose kućama.

Avgust je mesec festivala na Krfu, tzv. Panigiri- započinje službom u crkvi i nastavlja se naredna 3 dana na ulicama i trgovima samog mesta, uz grčku muziku, piće, pečenje i ostale specijalitete domaće kuhinje; svake sedmice festival se održava u različitim selima ovog ostrva, jer svako selo slavi sveca po čijem imenu je nazvana crkva datog sela. Pomenuta sela, kao i sve ostale atrakcije ostrva (Srpska kuća, tvrđave, Vido, aquapark, Sidari kanal ljubavi, Paleokastritsa i prelepi vidikovac Golden fox,...) lako možete obići i korišćenjem autobuskih linija, koje na Krfu odlično funkcionišu. Svakako raznovrsna ponuda, prirodne lepote, lokalna kuhinja i kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika, doprineće da uživate u svom odmoru i da uvek poželite da se vratite.

Ostrvo je poznato po svojim prelepim peščanim plažama na zapadnoj i šljunkovitim na istočnoj obali. Izuzetak na istočnoj obali jeste mesto Moraitika sa svojom peščanom plažom (vrlo malo ima sitnog šljunka na jednom delu plaže). Od grada Krfa udaljena je svega 20km južno. Pa sve putnike koji na ostrvo dolaze avionom čeka kratak transfer nakon sletanja. Preporuka za putnike koji pak dolaze sopstvenim prevozom jeste da iz luke Igumenitsa idu na trajekt koji vozi do mesta Lefkimi (a ne do grada Krfa), jer su cene karata niže, sama vožnja trajektom je kraća, a stižete na južniji deo obale i nastavljate put ka Moraitici (Lefkimi- Moraitika 22km). Mesto je odlično povezano sa gradom i ostalim delom ostrva autobuskim linijama, koje na Krfu odlično funkcionišu. Plaža Moraitike privlači veliki broj turista jer iznad nje nije saobraćajnica već je zaklonjena od saobraćaja, duga je, peskovita i sa postepenim prelazom ka dubini (dug je plićak i sitan pesak na ulasku u more).

Moraitika je veoma dobro snabdevena. Ima nekoliko supermarketa, prodavnica sa svim onim što bi Vam moglo zatrebati tokom letovanja, restorane, taverne, barove, poslastičarnicu, pekaru… Veliki je broj kafića i restorančića u glavnoj ulici Moraitike, ali i na samoj plaži - uz poručeno piće koristiti ležaljke u njihovim baštama, ali ima i delova gde se ležaljke i suncobrani posebno plaćaju. Međutim, imate dovoljno mesta za uživanje na plaži i bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Ono što je izuzetno važno napomenuti je da je ovde plaža pokrivena prirodnom hladovinom (što je zaista retkost na Krfu).

Sve ovo Krf čini dobrim izborom za sve one koji žele odmor da provedu uz prelepo more i raznovrsne plaže, ali i uz bogate sadržaje koji Vam omogaćavaju da upoznate deo grčke, ali i sprske istorije. Moraitika je pravi izbor kako za porodični odmor (mirno i tiho mesto, sa svim potrebnim sadržajima, sa peščanom plažom u prirodnom hladu i postepenim ulazom u more), tako i za aktivan odmor i uživanje u prirodnim i kulturnoistorijskim sadržajima ostrva, zbog svoje pozicije (blizina grada Krfa, mogućnost odlaska na izlete do Sivote, tzv. Plave lagune, Parge, Sarande, safari na peščari pored plaže Agios Georgios South).

Neka baš Krf i interesantna Moraitika budu vaš izbor za LETO 2019! Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja sa autobuskim, avionskim i sopstvenim prevozom za leto 2019 na Krfu možete pratiti na našem sajtu oktopod.rs.

First minute ponude leto 2019 - uskoro!

Pretraga

Period boravka
Broj odraslih osoba:
Broj dece:
Beograd centrala
Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd, Srbija
(bivša Bojanska, ulaz iz Mileševske)
tel: +381 11 41 55 555
email: info@oktopod.rs
5 mins You
Pic
Hey there, we’re just writing to let you know that you’ve been subscribed to a repository on GitHub.
Pic
Brian Cox 1 Hour
Ok, Understood!
2 Hours You
Pic
You’ll receive notifications for all issues, pull requests!
Pic
Brian Cox 3 Hours
You can unwatch this repository immediately by clicking here: Keenthemes.com
4 Hours You
Pic
Most purchased Business courses during this sale!
Pic
Brian Cox 5 Hours
Company BBQ to celebrate the last quater achievements and goals. Food and drinks provided
Just now You
Pic
Pic
Brian Cox Just now
Right before vacation season we have the next Big Deal for you.

Kontakt

Beograd

Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd, Srbija
(bivša Bojanska, ulaz iz Mileševske)
tel: +381 11 41 55 555
email: info@oktopod.rs

Beograd

Gandijeva 148a, Beograd, Srbija
(Piramida kockica)
tel: +381 11 41 55 555
email: piramida@oktopod.rs

Beograd

Zaplanjska 32, Beograd, Srbija
(TC Stadion - Prizemlje)
tel: +381 11 41 55 555
email: stadion@oktopod.rs

Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10a, lokal 24, Novi Beograd, Srbija, (YUBC)
tel: +381 11 41 55 555
email: yubc@oktopod.rs

Beograd, Borča

Bratstva i jedinstva 28, Beograd, Srbija, Borča
tel: +381 11 41 55 555
email: borca@oktopod.rs

Novi Sad

Petra Drapšina 47, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 31 05 220
email: novisad@oktopod.rs

Niš

Dušanova br.35, Niš, Srbija
tel: +381 18 310 52 20
email: nis@oktopod.rs

Ovlašćeni prodavci - Franšize

Vidikovac

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a, Beograd, Srbija
tel: +381 11 2342 303
email: oktopodvidikovac@gmail.com

Zvezdara

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540, Beograd, Srbija
tel: +381 11 4009 018
mob: +381 63 833 88 26
email: oktotravel2018@gmail.com

Kruševac

IRIS 037 d.o.o. Kosovska 27, Kruševac (preko puta Medicus Universalis)
mob: +381 69 350 20 28
email: oktopodkrusevac@gmail.com

Jagodina

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina, Srbija
mob: +381 65 884 20 24
mob: +381 66 282 585
email: oktopodjagodina@gmail.com