Andaluzija - 8 dana - 22.04.

/ Evropski gradovi 2020 / Avionom

TERMINI:

Malaga–Benalmadena–Ronda–Marbelja–Puerto Banus–Granada–Alhambra–Kordoba–Sevilja

polazak: 22.april,  8 dana, avionom

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu "Sunce se ponovo rađa". Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (22.april)  Beograd – Minhen – Malaga - Benalmadena

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Minhen u 06:30h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1739, dolazak u Minhen u 08:00h. Nastavak putovanja za Malagu na liniji LH1832 u 10:30h., dolazak u Malagu u 13:30h. Sledi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova... U ranim večernjim časovima sledi transfer do hotela u Benalmadeni. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (23.april) Benalmadena – Ronda - Benalmadena                              

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Benalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan (24.april) Benalmadena – Marbelja – Puerto Banus – Benalmadena                           

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi Naranžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Belnalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan (25.april)  Benalmadena – Granada (Alhambra) - Kordoba       

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Poseta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najlepši pogled na grad. Sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (26.april)   Kordoba – Sevilja                

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (27.april)  Sevilja       

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.

7.dan  (28.april)  Sevilja         

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

8.dan  (29.april)  Sevilja – Minhen – Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma. Let za Minhen na liniji LH1823 u 13:55h, dolazak u Minhen u 16:40h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1738 u 21:05h, dolazak u Beograd u 22:35h. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:ANDALUZIJA

Malaga–Benalmadena–Ronda–Marbelja–Puerto Banus–Granada–Alhambra–Kordoba–Sevilja

polazak: 22.april,  8 dana, avionom

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!                                                                                 Cena po osobi za navedeni period u €

Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

22.04. – 29.04.2020.

8 dana / 7 noćenja

ESTIVAL TORREQUEBRADA 4*/ Benalmadena

 LOS OMEYAS 2*/ Kordoba

 TRH ALCORA 4*/ Sevilja

1/2

BB

1099

RASPRODATO

1/1

1369

RASPRODATO

     Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom

  

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Malaga / Sevilja-Minhen-Beograd kompanijom Lufthansa
  • Aerodromske takse 154 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
  • 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Benalmadeni, 1 noćenje u hotelu kategorije 2* u Kordobi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji)
  • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
  • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi i tvrđava Alhambra u Granadi)
  • Vodič na srpskom jeziku
  • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Putno zdravstveno osiguranje

 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 3 mesečne rate).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA - uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, dospevaju svakog 15-og u mesecu.
5. PREKO RAČUNA - uplata na račun
6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, do 3 mesečne rate

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude

OPISI HOTELA:

ESTIVAL TORREQUEBRADA 4*, Benalmadena   www.estivaltorrequebrada.com

Lokacija: Nalazi se na plaži, u letovalištu Benalmadena. Od centra Malage je udaljen oko 15 km, a od aerodroma 12 km. 

Sobe: Ukupno 350 soba, svaka ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, wi-fi internet konekciju, klima uređaj, mini bar i balkon.

 Hotelski sadržaj: Osim restorana, hotel ima spoljašnji i unutrašnji bazen, wllness centar, bar i kazino.

 

LOS OMEYAS 2*, Kordoba  www.hotel-losomeyas.es

Lokacija: Nalazi se u staroj jevrejskoj četvrti, nedaleko od svih najznačajnijih turističkih znamenitosti. 

Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, TV, klima uređaj, sef i wi-fi internet konekciju. 

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su restoran i bar.

 

TRH ALCORA 4*, Sevilja  www.trhalcora.com

Lokacija: Nalazi se oko 4 km od centra Sevilje, sa kojim je dobro povezan organizovanim shuttle bus prevozom uz doplatu. Od aerodroma je udaljen oko 13 km. 

Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, klima uređaj, wi-fi internet konekciju, mini bar i sef. 

Hotelski sadržaj: Osim bazena, hotel u svom sastavu ima restoran, bar i fitnes centar.

 

Oktopod Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

Napomene:HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

 VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

PUTNA DOKUMENTA: 

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25 KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Cenovnik i program putovanja broj 1. od 20.12.2019.

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 130/2010 od 05.02.2010.godine.

MB 17205196, PIB 101468904, Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd

Garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, po Ugovoru o garanciji putovanja

broj 0083/2020 od 10.01.2020.god.

Polisa osiguranja broj 30000016067 od 23.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje

„MILENIJUM-OSIGURANJE ADO, BEOGRAD”

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” uskladjeni sa YUTA standardom

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


KRAGUJEVAC

Karađorđeva 17, lokal 6

tel: (034) 35-64-86

kragujevac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE