Prevoz: Avionom
od 0€ cena po osobi
Preuzmite PDF dokument

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – 28.12. (četvrtak) - BEOGRAD – BEČ - LISABON

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva ipo sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike i Avenija Slobode puna luksuznih prodavnica, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo. Odlazak do hotela i prijavljivanje. Slobodno vreme. Noćenje

2.dan – 29.12. (petak) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet – Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Prolazak kroz Eštoril. Povratak u Lisabon. Noćenje.

3.dan – 30.12. (subota) LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet – Pešački obilazak Lisabona. Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Obilazak gradske četvrti Alfama. Slobodno vreme. Noćenje

4.dan – 31.12. (nedelja) LISABON - LISABON – NACIONALNI PARK ARABIDA – AZEITAO (VINSKA TURA) – SESINDRA

 Doručak. Ova interesantna tura počinje na južnim obala reke, prelazeći preko mosta 25. april idemo do Nacionalnog parka Arabida, sa koga se pruža neverovatan pogled na okean i obližnje planine. Nastavljamo do mesta Azeitao. Mesto je poznato po svojim vinima gde posećujemo jednu od najpopularnijih lokalnih vinarija gde ćemo probati neka od najboljih vina. Put nas dalje vodi do Sesindre, tradicionalnog ribarskog mesta koje se nalazi na obali Atlantika. Odatle se vraćamo za Lisabon prelazeći najduži most Vasko de Gama (17 km). Noćenje.

5.dan – 01.01. (ponedeljak) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovani celodnevni fakultativni izlet. Obidoš je najbolje očuvani srednjovekovni grad u Portugalu i u potpunosti je opasan zidinama iz 12. veka visokim 13 metara. Grad nazivaju i „venčanim poklonom“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja. Odlikuju ga uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima, prozorima i oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po najvećem portugalskom manastiru iz 12. i 13. veka - manastiru Svete Marije. Pod zaštitom je UNESCO-a., a u njemu su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš de Kastro. Njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remekdelo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nazare je nekadašnje ribarsko mesto čuveno po karakterističnim, obojenim ribarskim brodićima. Važi za živopisno turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje

6.dan – 02.01. (utorak) LISABON – BEČ – BEOGRAD

U ranim jutarnjim časovima odjavljivanje iz soba i transfer na aerodrom za jutarnji let. Planirano poletanje iz Lisabona u 07:05h. Sletanje u Beč u 11:35 i nastavak za Beograd letom u 16:00. Planirani dolazak u Beograd u 17:50. (Kraj usluga).C E N A (po osobi – Nova godina 2023/24)

Paket aranžman - Jedinstvena cena

Opis

Termin putovanja

Hotel

First minute cena

Nova godina

28.12.2023 – 02.01.2024.

OLISSIPPO MARQUES DE SA 4*

854€

PLANIRANA VREMENA LETOVA:

28.12. OS740 BEOGRAD BEČ 07:00 – 08:15

28.12. TP1271 BEČ LISABON 12:25 – 15:05

02.01. TP1270 LISABON BEČ 07:05 – 11:35

02.01. OS737 BEČ BEOGRAD 16:45 – 17:50

DOPLATE I POPUSTI:

• Doplata za jednokrevetnu sobu je 50% ukupne od cene aranžmana

• Deca od 0 – 2 god – plaćaju 120€, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

• Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) uz prethodni upit u agenciji.

• Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi uz prethodni upit u agenciji.

* Dodatni ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

 

Hotel Olissippo Marques De Sa 4* (ocenjen 8,4 na booking.com)

https://www.olissippohotels.com/en/Hotels/Marques-de-Sa/The-Hotel.aspx

Hotel Olassippo Marques de Sa smešten je u jednom od najelegantnijih delova Lisabona. Hotel je otvoren 1996. godine, a potpuno renoviran 2017. godine. Hotel Olissippo Marquês de Sa nudi klimatizovane sobe i koktel bar, a nalazi se na samo par minuta hoda od tržnog centra El Corte Inglês. Stanica metroa Sao Sebastiao se nalazi na 2 minuta hoda od objekta, a sa nje se lako stiže do istorijskih četvrti Lisabona.

Cena aranžmana uključuje:

• Avio kartu na relaciji Beograd – Beč – Lisabon – Beč – Beograd sa kompanijama Austrian i TAP

• Aerodromske takse - 122 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)

• Smeštaj u hotelu 4* prema opisu na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)

• Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu

• Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

• Troškove organizacije putovanja

• Usluge pratioca grupe

• Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

Cena aranžmana ne uključuje:

• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona.

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNICI POSEDUJU OSIGURANJE

• Fakultativne izlete (uplaćuju se u agenciji prilikom prijavljivanja)

• Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2,5 € po osobi po noći. Postoji mogućnost izmene.

• Individualne troškove putnika

 

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

 

USLOVI PLAĆANJA: 
• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

FAKULTATIVNI IZLETI UZ PRATNJU VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

Pešačko razgledanje grada grada – 20€ odrasli / 15 € deca

(uključene karte za metro u sklopu pešačkog razgledanja) uz pratnju vodiča

Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 75€

(U cenu je uključena ulaznica za Penja palatu u Sintri) uz pratnju vodiča. Nije uključen ručak

Batalja, Nazare, Obidoš, Alkobasa – 70€

(U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja) uz pratnju vodiča

Arabida, Azeitao (vinska tura), Sesindra 65€ (uz pratnju vodiča). Nije uključen ručak

 

Napomena:

Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, COVID pravila i dr). Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta I maksimum 25 za Sintru. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Prijavljivanje i plaćanje izleta se vrši prilikom rezervacije putovanja.

Maksimalan broj putnika za Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš I Eštoril je 25

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije

• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

• Objašnjenje: švedski sto – izbor različitih namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.

• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, minibar, TV, klima uređaj...)

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

• Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 20kg kao i na ručni do 8kg (svaki kilogram preko dozvoljeno gse dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko100 ml

• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

• Postoji mogućnost izmene letova nakon potvrde klijenta radi zadržavanja postojeće cene i uz saglasnost klijenta.

• Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

• Organizator ima pravo izmene hotela i dužan je da obezbedi hotel iste ili više kategorije i iste usluge)

• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, izmena vremena leta, izmena cene aerodromske takse, izmena cene avio karata, izmena cene hotela...)

• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

• Rok za prijavu zavisi od popunjenosti.

• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

• Preporuka je, da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju na stranici Ministarstva inostranih poslova RS ili u ambasad i ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije ili zemlje u koju putuje

• Agencija ne snosi odgovornost za važenje pasoša putnika u odnosu na pravila zemlje u koju putuje kao ni za druga lična dokumenta. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.

• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici radi overe računa i povraćaja poreza

• Za sve informacije date usmeno u agenciji ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validna je samo pisana informacija i samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

• Garancija putovanja Organizatora ne podrazumeva fakultativne izlete.

• Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

• Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 prijavljenih i plativih putnika i usled nedovoljnog broja organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska u slučaju nepredviđenih okolnosti na koje nije imao uticaj. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

• V A Ž N A   N A P O M E N A: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

 

Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a, Licenca OTP 105/2021 kategorije A od 08.10.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

 

 

Program br.1 od 27.11.2023.   Licenca Ministarstva Turizma OTP 105/2021 kategorije A od 08.10.2021.godine.

Beograd centrala
Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd, Srbija
(bivša Bojanska, ulaz iz Mileševske)
tel: +381 11 41 55 555
email: info@oktopod.rs
5 mins You
Pic
Hey there, we’re just writing to let you know that you’ve been subscribed to a repository on GitHub.
Pic
Brian Cox 1 Hour
Ok, Understood!
2 Hours You
Pic
You’ll receive notifications for all issues, pull requests!
Pic
Brian Cox 3 Hours
You can unwatch this repository immediately by clicking here: Keenthemes.com
4 Hours You
Pic
Most purchased Business courses during this sale!
Pic
Brian Cox 5 Hours
Company BBQ to celebrate the last quater achievements and goals. Food and drinks provided
Just now You
Pic
Pic
Brian Cox Just now
Right before vacation season we have the next Big Deal for you.

Kontakt

Beograd

Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd, Srbija
(bivša Bojanska, ulaz iz Mileševske)
tel: +381 11 41 55 555
email: info@oktopod.rs

Beograd

Gandijeva 148a, Beograd, Srbija
(Piramida kockica)
tel: +381 11 41 55 555
email: piramida@oktopod.rs

Beograd

Zaplanjska 32, Beograd, Srbija
(TC Stadion - Prizemlje)
tel: +381 11 41 55 555
email: stadion@oktopod.rs

Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10a, lokal 24, Novi Beograd, Srbija, (YUBC)
tel: +381 11 41 55 555
email: yubc@oktopod.rs

Beograd, Borča

Bratstva i jedinstva 28, Beograd, Srbija, Borča
tel: +381 11 41 55 555
email: borca@oktopod.rs

Novi Sad

Petra Drapšina 47, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 31 05 220
email: novisad@oktopod.rs

Niš

Dušanova br.35, Niš, Srbija
tel: +381 18 310 52 20
email: nis@oktopod.rs

Ovlašćeni prodavci - Franšize

Vidikovac

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a, Beograd, Srbija
tel: +381 11 2342 303
email: oktopodvidikovac@gmail.com

Zvezdara

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540, Beograd, Srbija
tel: +381 11 4009 018
mob: +381 63 833 88 26
email: oktotravel2018@gmail.com

Kruševac

IRIS 037 d.o.o. Kosovska 27, Kruševac (preko puta Medicus Universalis)
mob: +381 69 350 20 28
email: oktopodkrusevac@gmail.com

Jagodina

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina, Srbija
mob: +381 65 884 20 24
mob: +381 66 282 585
email: oktopodjagodina@gmail.com