Rusija 15 dana - Velika Ruska tura

/ Evropski gradovi 2020 / Autobusom

TERMINI:

1. dan (petak) BEOGRAD – KRAKOV

Polazak iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice u 18:00 h. Lagana vožnja preko Srbije,Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti

2. dan (subota) KRAKOV

Dolazak u Krakov u u prepodnevnim satima. Obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka... Smeštaj u hotel. Slobdno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (nedelja) KRAKOV  – KIEV

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. U večernjim časovima polazak za Kiev. Noćna vožnja.

4. dan (ponedeljak) KIEV

Dolazak u Kiev u podnevnim satima. Smestaj u hotel. Nakon kraćeg odmora sledi obilazak grada u pratnji vodiča: Market Bessarabsky na trgu Bessarabska – glavna ulica Khreshchatyk. Glavni trg- Maidan Nezalezhnosti, mesto gde je počela Ukrajinska revolucija 2014. godine. Spomenik nezavisnosti – poznati hotel Ukrajina – aleja i spomenik blaženih 100, osobama poginulim u Euromaidan protestima – Palata Oktobar, bivša zgrada NKVD-a – Nacionalna banka Ukrajine – Kuća Himera – Budynok Uryadu ,monumentalna zgrada gde se sastaje ukrajinski politički vrh – Verkhovna Rada, zgrada ukrajinskog parlamenta – prekrasna palata Mariyinsky koja je službena rezidencija ukrajinskog predsednika. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (utorak) KIEV - MOSKVA

Doručak. Odjavljivanje iz hotela.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska do centra grada i obilazak: Kijevska zgrada Opere – Zlatna Vrata – Katedrala Svete Sofije – spomenik Bohdanu Khmelnytskyom – Manastir sv. Mihaela i mihaelov toranj – spomenik princezi Olgi – Zgrada ministarstva uprave – boemska ulica Andriivs’kyi na kojoj se nalaze mnogobrojni restorani te koja se preko dana pretvara u veliku tržnicu antikvitetima i suvenirima – crkva Svetog Andrije na andrijinom brdu – dvorac Ričarda Lavljeg Srca – rodna kuća Mikhaila Bulgakova. Razgled završavamo u starom gradu Podil, gdje se nalaze mnogobrojni muzeji i restorani. U popodnevnim satima polazak za Moskvu. Noćna vožnja.

6. dan (sreda) MOSKVA

Dolazak u Moskvu u podnevnim časovima.  Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.  U večernjim časovima mogućnost fakultativnog obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući arhitekturi, monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom i/ili najlepšim metroom na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (četvrtak) MOSKVA

Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog razgledanja grada: Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima fakultativno krstarenje Moskvom. Noćenje.

8. dan (petak) MOSKVA - SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje Kremlja kojim dominiraju crkve: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska. Spolja ćemo razgledati predsedničku palatu, a videćemo i znameniti Car-top i Car-zvono – te ćete od vodiča saznati zbog čega su ova dva eksponata vizuelni simboli Kremlja. Ukoliko budemo imali prilike, gledaćemo ritual smene carske straže. U večernjim satima polazak za Sankt Peterburg. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi.

9. dan (subota) SANKT PETERBURG

Dolazak u Sankt Peterburg u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom i peške: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik (bez ulaska u objekte), Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada.U popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

10. dan (nedelja) SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet: Peterhof – Ruski Versaj, letnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultarivno, odlazak u Puškin – Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (ponedeljak) SANKT PETERBURG - RIGA

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni
obilazak Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva. Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa. U večernjim satima,okupljanje putnika i polazak ka Rigi,glavnom gradu Litvanije i baltičke kulture. Noćna vožnja.

12. dan (utorak) RIGA

Dolazak u Rigu u prepodnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji vodiča: Dvorac Riga, Katedrala sv. Jakova, Crkva sv. Petra, dvorana Velikog i Malog ceha, ulaz u Stari grad – Tri brata te Švedska vrata, starogradski trg s gradskom većnicom gde se nalazi i prepoznatljiv simbol Rige – Kuća Crnoglavih. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (sreda) RIGA - VARŠAVA

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Nakon doručka polazak za Varšavu. Dolazak u Varšavu u večernjim časovima. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan (četvrtak) VARŠAVA - BEOGRAD

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Odlazak na razgledanje grada: kvart Starog grada – Stare Miasto koji je potpuno rekonstruisano posle II svjetskog rata i stavljeno pod zaštitu UNESCO-a, Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver, Predsedničke palate, zgrade varšavskog Univerziteta. Slobodno vreme . Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja preko Slovačke i Mađarske sa usputnim stajanjima radi odmora grupe.

15. dan (petak) BEOGRAD

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa

Cenovnik i uslovi plaćanja:Termini

SPECIJAL

(za odredjeni broj soba)

Cena aranžmana

19.06 - 03.07.2020.

PREPORUKA - 399€

459 €

* Specijal cena važi sve dok se drugačije ne naznači na sajtu X €

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA: 
• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI. 

 CENA  ARANŽMANA  OBUHVATA:

* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu

* smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama u Krakovu

* smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama u Kijevu

* smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama u Moskvi

* smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 2* ili 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama u Sankt Peterburgu

* smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama u Riga

* smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama u Varšavi

* obilaske prema programu (Krakov, Kiev, Sankt Peterburg, Riga, Varšava – panorama grada)

* troškove organizacije i vođstva puta

* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA  ARANŽMANA  NE OBUHVATA:

* putno osiguranje u iznosu od 1€ po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5€ (0,6 – 16,99 g), 2€ (71-84g). Suma osiguranja 12.000€

* ulaznice i fakultativne izlete
* individualne troškove 

CENE  FAKULTATIVNIH  IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

* Aušvic – 30€

* Moskovski metro - 15€

* Kremlj - 45€

* Krstarenje Moskvom - 35€

* Peterhof - 45€

* Carsko selo - 45€

* Ermitaž – 40€

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Prijava za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, a plaćanje izleta se obavlja do polaska na putovanje.

DOPLATA  ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

NAPOMENA ZA HOTEL:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta:

www.oktopod.rs 

Napomene:VIZE:

*  Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova,mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU

*  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.

Organizator ne snosi odgovornost i nije dužan upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

* U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.

* Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.oktopod.rs

*U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.

* Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

* Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPŠTE NAPOMENE:

* Putnik je dužan proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme, mesto polaska i naziv hotela

* Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je  samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

* Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u Tursku moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana izlaska sa teritorije Turske.

* Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce) , bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika Oktopod travela, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 40 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane Oktopod travela, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 180 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

* Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa

* Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

* Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

* Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

* Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

* Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)

* Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

* Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi 

Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a, Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Program br.1 od 31.01.2020.               Licenca Ministarstva Turizma OTP 130/2010. od 05.02.2010.godine.

 

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE