Španska tura - 5 dana

/ Evropski gradovi 2020 / Avionom

TERMINI:

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan      (08.april 2020.)                            Beograd – Saragosa – Vitoria - Bilbao

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Direktan čarter let za Saragosu, kompanijom Air Serbia na liniji JU9030. Planirano vreme poletanja 07.00h. Sletanje u Saragosu u 10.05h. Nakon pasoških formalnosti, sledi putovanje autobusom (oko dva i po sata) do

glavnog grada Baskije - Vitoria (Gasteiz na baskijiskom jeziku). Jedan je od najzelenijih gradova Španije, zbog čega je 2012. godine poneo titulu „Zelena prestonica Evrope”. Osim toga, poznat je i kao grad sa najbolje očuvanom srednjovekovnom arhitekturom u Baskiji. Osnovao ga je Sančo VI, kralj Navare, krajem XII veka. Upravo iz tog perioda i potiču neki od najznačajnijih građevina, poput stare gotske katedrale. Pešačko razgledanje grada počinje iz parka Florida (La Florida), u starom delu grada, gde se nalazi i zgrada baskijskog parlamenta. Šetnja dalje vodi ka Trgu Bele Device (Plaza de la Virgen Blanca), gotskoj katedrali Sv.Marija iz XIII veka, kao i palati Bendanja (Bendaña) u kojoj se nalazi i muzej sa najvećom kolekcijom karata za igru u Evropi. Nakon šetnje, slobodno vreme za odmor i šetnju. Nastavak putovanja ka Bilbau, u kasnim popodnevnim časovima. Vožnja traje oko 1 sat. Dolazak u Bilbao u ranim večernjim večernjim časovima. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.

2.dan    (09.april 2020.)                               Bilbao – San Sebastian – Bilbao

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča. Bilbao je grad sa skoro 700 godina dugom istorijom, najveći je grad pokrajine Baskije i peti po veličini grad u Španiji. Važan je industrijski centar, jedna od najvećih španskih luka i važno kulturno središte na Pirinejskom poluostrvu. Smešten je na obalama reke Narvion, tj. na njenom ušću u Kantabrijsko more. Nastao je početkom XIV veka, od kada je razvijao važnu ulogu u trgovini, koju i danas ima. Panoramski obilazak novog dela grada (Abandoibarra) gde se nalazi i najlepši gradski trg (Plaza de Federico Moyua), stadion Atletiko Bilbaa-San Mames, kao i muzej Gugenhajm, moderno arhitektonsko delo koje je postalo simbol grada. Nastavak ka vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najlepši pogled na grad. Sledi odlazak ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo) i šetnja kroz pešačku zonu, pored Santiago katedrale (Catedral de Santiago), Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), vrlo zanimljivo zdanje sa početka XIX veka, na obali reke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Ovo je ujedno i dobra prilika da se probaju proizvodi tipični za lokalnu gastronomiju. Nakon pauze za odmor i individualne aktivnosti, sledi izlet u San Sebastian (Donostia). Još jedan mondenski biser kantabrijske obale, ujedno je i glavni grad baskijske provincije Gipuskoa. Smešten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. San Sebastian je poznat i po prestižnom međunarodnom filmskom festivalu „Zlatna školjka”. Razgledanje grada počinje sa brda Igueldo, do kog se stiže žičarom i sa kog se pruža najlepši pogled na zaliv La Konča. Sledi odlazak do starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najlepšeg gradskog parka Alderdi. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vreme za individualne aktivnosti do povratka u Bilbao. Noćenje.

3.dan      (10.april 2020.)                       Bilbao – Pamplona - Saragosa

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja u trajanju od dva sata slikovitim predelima Baskije ka pokrajini Navara i njenom glavnom gradu Pamploni. Grad se nalazi u centralnom delu istoimene kotline, na obalama reke Arga. Prema predanju, grad je dobio ime po svom osnivaču, rimskom vojskovođi Pompeju koji je ovde podigao prvo rimsko vojno naselje 75. godine pre nove ere. Danas grad ima 180.000 stanovnika i po mnogo čemu predstavlja jedan od naprednijih u ovom delu Španije. Pamplona je poznata po parkovima koji zauzimaju prostor od pet miliona kvadratnih metara, a svakako i po čuvenoj trci sa bikovima (Encierro), tokom festivala San Fermin u julu mesecu. Njegov duh je u romanu „Sunce se ponovo rađa” opisao i Ernest Hemingvej. Po dolasku sledi razgledanje starog gradskog jezgra, gde se nalazi katadrala, ostaci gradskih zidina iz XVI veka, Trg tvrđave, Trg gradske većnice, arena za borbu sa bikovima…Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Nastavak putovanja ka Saragosi (u trajanju od oko 2 sata), u kasnim popodnevnim časovima. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.

4.dan     (11.april 2020.)                   Saragosa

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada, prestonice španske severoistočne pokrajine Aragon, koja je smeštena na obalama reke Ebro.

Saragosa je smeštena u dolini raznovrsnih krajolika – od pustinsjkih do predela pod gustim šumama. Grad su osnovali Rimljani, o kojima svedoče i ostaci Rimskog teatra. Razgledanje grada obuhvata i palatu Aljaferija (Aljaferija), utvrđenu srednjovekovnu mavarsku palatu, stari kameni most (Puente de Piedra) iz XIV veka. Nakon obilaska grada, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan     (12.april 2020.)                   Saragosa - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor, do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Direktan čarter let za Beograd, na liniji JU9031. Planirano vreme poletanja je u 19.00h.Sletanje u Beograd 21.55h. Kraj programa.

Cenovnik i uslovi plaćanja:BASKIJA, NAVARA I ARAGON

   VITORIA – BILBAO – SAN SEBASTIAN – PAMPLONA - SARAGOSA

polazak: 08.april - 5 dana, avionom

DIREKTAN ČARTER LET!!!

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

 

Cena po osobi za navedeni period u €

Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

08.04. – 12.04.2020.

5 dana / 4 noćenja

HOTEL 4*

Bilbao/Saragosa

1/2

BB

699

treća osoba

679

1/1

949

 

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

               

OPISI HOTELA:

SILKEN INDAUTXU 4*, Bilbao

https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-indautxu-bilbao/

Hotel Silken Inautxu se nalazi nedaleko od centra grada i od  čuvenog Gugenhajm muzeja u Bilbau, na udaljenosti od oko 650 m. Metro stanica se nalazi 200 m od hotela, a autobuska oko 500 m. U ponudi hotela su standardne sobe koje imaju kupatilo, fen, TV, klima uređaj, mini bar, sef. Hotel ima restoran, bar, parking, lift. Wi fi internet je besplatan i dostupan u zajedničkim prostorijama. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

 

ERCILLA 4*, Bilbao

https://hotelercilla.com/

Hotel Ercilla je moderan hotel koji se nalazi u centru grada Bilbao. Smešten je nedaleko od Gugenhajm muzeja, a metro stanica se nalazi preko puta hotela. U ponudi hotela su standardne sobe koje imaju kupatilo, fen, TV, klima uređaj, wi fi internet. Hotel ima restoran, bar, parking i fintes centar. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

EUROSTAR ZARAGOZA 4*, Saragosa

https://www.eurostarshotels.co.uk/hotel-eurostars-zaragoza.html

Hotel Eurostar Zaragoza se nalazi kod železničke stanice u Saragosi - Delicias, u neposrednoj blizini područja Ekpo, Pabellon Puente i Torre del Agua. Od centra grada je udaljen oko 4 km. Hotel ima 256 soba. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon,  klima uređaj, mini bar, wi fi internet i sef. Hotel ima restoran, bar, parking. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

HIBERUS 4*, Saragosa

https://www.palafoxhoteles.com/en/zaragoza-hotels/hotel-hiberus

Hotel Hiberus se nalazi na izuzetnoj lokaciji pored konferencijskog centra Aragon, Torre Del Agua i parka Luis Bunuel. Hotel je okružen prirodom i udaljen oko 4 km od centra grada. Ističe se i po svojoj arhitekturi i unutrašnjem uređenju. Hotel ima 176 soba. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon,  klima uređaj, wi fi internet i sef. Hotel ima restoran, bar, spoljašnji bazen i parking. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

 

CENA UKLJUČUJE:

-          Direktan avionski prevoz na relaciji Beograd – Saragosa – Beograd, čarter letom kompanije Air Serbia

-          Aerodromske takse 32,71€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti)

-          Transfere i obilaske prema programu (bez ulaska u pomenute objekte)

-          4 noćenja u nekom od navedenih  na bazi usluge noćenje sa doručkom (2 noćenja u Bilbau, 2 noćenja u Saragosi)

-          Usluge vodiča na srpskom jeziku

-          Organizaciju putovanja

 

CENA NE UKLJUČUJE:

         -     Zdravstveno putno osiguranje

 

USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

• svi navedeni iznosi koji su u eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

• 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja

• čekovima građana najkasnije do 15.12.2020. datumirani svakog 15-og u mesecu  na tri mesečne rate

• platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

• mogućnost plaćanja na 6 mesečnih rata kreditnim karticama Banke Intesa (Visa, Master i American Express)

• mogućnost plaćanja administrativnom zabranom na tri mesečne rate

• mogućnost plaćanja na više mesečnih rata korisnicima Travel and Smile kartice Pireus Banke (broj rata dogovara klijent sa bankom u direktnom kontaktu, pozivom na Call centar banke prema ugovoru koji ima sa bankom

Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa, odnosno garantovan je samo iznos uplaćene akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Oktopod Travel zadržava pravo da propiše drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama/sindikatima sa kojima agencija zaključi poseban ugovor.

 

AVIONSKI PREVOZ I PRTLJAG:

Ponuda je rađena sa avio kompanijom Air Serbia. Vremena poletanja aviona su navedena u programu putovanja. Molimo putnike da se o tačnoj satnici letova informišu u agenciji ili putem telefona. Dozvoljeni predati prtljag je 23kg po putniku, dozvoljeni ručni prtljag je 8kg po putniku. Deca starosti do 2 godine imaju pravo na 10kg predatog prtljaga (kofer, dečija kolica i slično). U slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga, molimo putnike da se obrate nadležnoj aerodromskoj službi.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Viza za državljane RS nije potrebna, a putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije organizatora. Agencija ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

 

TRANSFERI:

Po dolasku na aerodrom odabrane destinacije, predstavnik agencije će vas sačekati i uputiti na grupni transfer radi prevoza do rezervisanog hotela. Obaveza putnika je da vodi računa o svom prtljagu. Putnici koji su zainteresovani za privatne transfere, o doplati i organizaciji mogu se informisati u poslovnicama turističke agencije ili putem telefona.

O vremenu povratnog transfera putnici će biti blagovremeno obavešteni na destinaciji. Satnice letova će biti poznate 24-48h pre leta. Ukoliko informaciju o povratnom transferu putnici ne dobiju u hotelu, molimo da se obrate predstavniku agencije na destinaciji. Potrebno je biti na recepciji smeštajnog objekta 15 minuta pre zakazanog vremena polaska.

 

PREDSTAVNIK AGENCIJE:

Predstavnik je obavezan da dočeka, isprati putnike i obilazi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija, mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći (usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo).

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.


Napomene:NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 130. Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 2 RADNA DANA PO UPLATI AKONTACIJE. U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

 

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

 

Cenovnik i program putovanja br.1 od 02.03.2020.

Organizator putovanja Oktopod travel, licenca OTP 119/2020 od 01.02.2020.godine. kategorija licence A40

MB 17205196, PIB 101468904, Velimira Bate Živojinovića 7, Beograd

Garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, po Ugovoru o garanciji putovanja

broj 0083/2020 od 10.01.2020.god.

Polisa osiguranja broj 30000016067 od 23.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje

„MILENIJUM-OSIGURANJE ADO, BEOGRAD”

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “OKTOPOD TRAVEL” uskladjeni sa YUTA standardom

 

 

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41 555 55

info@oktopod.rs


NOVI BEOGRAD

Gandijeva 148 A

tel: (011) 41-55-550

piramida@oktopod.rs


ZEMUN

Dr. Petra Markovića 18 (prekoputa okretnice 88)

tel: (011) 26-16-297

oktopod.zemun@hotmail.com


NOVI SAD

Stražilovska 27

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


ŠABAC

Gospodar Jevremova 20

tel: (015) 61-05-20

sabac@oktopod.rs


NIŠ

Obrenovićeva bb, lokal 17-P

tel: (018) 31-05-220

nis@oktopod.rs


SREMSKA MITROVICA

Šećer sokak 17

tel: (022) 618 373;

s.mitrovica@oktopod.rs


REPUBLIKA SRPSKA / BIJELJINA

Miloša Crnjanskog 20, Bijeljina

tel: +387 (055) 490 090

info@oktopod.ba


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342 303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009 018

bulevar@oktopod.rs


BANOVO BRDO

Nika Travel, Požeška 79, TC City Hall, lokal 2.17

tel: (011) 411 7744

oktopodbanovobrdo@gmail.com


ZRENJANIN

Big Bear Travel, Vojvode Petra Bojovića 1 (Žitni trg)

tel: (023) 521 530

oktopodzrenjanin@gmail.com


KRUŠEVAC

IRIS 037 D.O.O. Majke Jugovića 24 (bivša Zakićeva)

tel: (037) 350-20-28

oktopodkrusevac@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

tel: (035) 884-20-24

oktopodjagodina@gmail.com


AUSTRIJA / BEČ

Heinestrasse 3/2 1020 Wien

tel: +4312143808

office@mediasystem-wien.comAVIO KARTE
ONLINE