Grčka - Apartmani / Siviri

Siviri je popularna destinacija u oblasti zapadna Kasandra na poluostrvu Halkidiki. Nalazi se na samo oko 100km od Soluna i već sezonama unazad privlači veliki broj putnika i uživaoca Grčke.

Mesto Siviri je smešteno u malom zalivu iznad koga se prostire gusta borova šuma. Čuven je po kvalitetu vazduha i smatra se vazdušnom banjom. Siviri karakteriše čisto more i duga peščana uređena plaža na kojoj postoje tuševi, kao i kabine za presvlačenje.

Siviri uz agenciju Oktopod Travel je moguće posetiti uz autobuski prevoz ili sopstveni prevoz. Za sve one koji odaberu da se na letovanje 2023 upute automobilom važno je istaći da se u centru Sivirija nalazi veliki javni parking koji je besplatan.

Šetalište je deo letovališta koji je zapravo i centar turističkih dešavanja. Prostire se duž mora i nudi brojne kafee, barove, taverne, giroserije, poslastičarnice, suvenirnice. Svi putnici koji su već imali prilike da uživaju u lepotama Sivirija uputiće vas da se sa letovanja ne vraćate dok ne probate gurmanski giros kod Perigirosa, uživate u mirisnim vaflama u Okio baru ili vrućim slasnim krofnama u Loukoumades tis Giagiakas. Dobru pizzu možete probati u Akri-ju, a u restoranu Portobello uživajte u modernoj grčkoj kuhinji, kao i izvrsnim burgerima. Za riblje specijalitete preporučujemo restoran Sto Kyma i Diamantis. Ukoliko preferirate samostalno pripremanje hrane, namirnice, ali i bilo šta drugo što vam zatreba možete pronaći u marketu Masutis, kao i manjim lokalnim radnjama i piljarama.

Dolaskom u mesto prvo ćete poželeti da se prepustite miru i tišini ovog letovališta. Ukoliko razmišljate da za leto 2023 posetite Siviri iskustva onih koji su ga već posetili uputiće vas u južni deo mesta i na čuvenu plažu Katergopetra koja se nalazi odmah u produžetku šetališta.

Pored prirodnih lepota Siviri je poznat i po svom teatru i letnjem festivalu Kasandra koji se održava svake godine od kraja jula, pa do kraja avgusta meseca. Festival obiluje raznim kulturnim manifestacijama, pozorišnim predstavama, kao i koncertima poznatih grčkih pevača. U obližnjoj Kasandriji svakog utorka je pijačni dan kada se možete snabdeti kvalitetnim domaćim i lokalnim proizvodima. Za goste koji idu sopstvenim prevozom i žele da istražuju regiju preporučujemo restoran Metohi koji se nalazi na 7km od Sivirija i osim sjajne hrane i ambijenta pruža i nezaboravan pogled na zaliv Termaikos i Toroneos. Siviri je idealno letovalište za porodice, ali i za parove. Zalazak sunca sa neke od plaža dok gledate u vrhove Olimpa je nešto što sigurno nećete zaboraviti.

U mestu Siviri smeštaj ćete pronaći u privatnim apartmanima i idealno lociranim vilama Kassandros i Alexandros. Odaberite i avantura može da počne.

Kontakt

KONTAKT


BEOGRAD

Velimira Bate Živojinovića 7 (bivša Bojanska)
(ulaz iz Mileševske)

tel: (011) 41-555-55

info@oktopod.rs


BEOGRAD

Gandijeva 148a
(Piramida kockica)

tel: (011) 41-555-55

piramida@oktopod.rs


NOVI SAD

Nova adresa:
ul. Petra Drapšina 47

tel: (021) 31-05-220

novisad@oktopod.rs


NIŠ

Svetozara Markovića br.30,lokal

tel: (018) 310-5220

nis@oktopod.rs


OVLAŠĆENI PRODAVCI
- FRANŠIZE -

VIDIKOVAC

Geo Travel, Patrijarha Joanikija 29a

tel: (011) 2342-303

oktopodvidikovac@gmail.com


ZVEZDARA

Okto Travel, Bulevar Kralja Aleksandra 540

tel: (011) 4009-018

mob: (063) 833-88-26

oktotravel2018@gmail.com


JAGODINA

JUNIOR TRAVEL d.o.o. Kneginje Milice 49, Jagodina

mob: (065) 884-20-24

mob: (066) 282-585

oktopodjagodina@gmail.com